Jij wilt de essentie van jezelf laten stromen. Durven leunen in nieuwe situaties zonder vooropgezet plan zodat je in het moment kunt aanvoelen wat de volgende stap mag zijn. Deze trainingsdagen zijn een uitnodiging jezelf te openen voor je ware natuur. Ter plekke. On the spot. Zodat verstrengeld in menselijkheid alles er mag zijn!

Hoe zou het zijn om te leven zonder al te veel zorgen, te praten zonder vooraf te veel na te denken en te ‚Äėzijn‚Äô zonder je zorgen te maken over zaken als ‚Äėhoe je over komt‚Äô?¬†

Zo te leven is laten ontstaan wat mag gebeuren. Wie dat kan tapt uit de¬†onuitputtelijke bron van creativiteit. Dan stroomt het leven vanzelf. Moeiteloos. Zorgeloos. Dat gaan we doen. Ter plekke. On the spot. Solo-impro op de meest authentieke manier.¬†Laat alles van jezelf tot uiting komen, adem inspiratie en cre√ęer jezelf in het machtige meesterwerk dat je altijd al geweest ben.

De wereld verlangt naar jouw eigenheid. Naar jouw speelsheid. Naar jouw andere kijk. En ik weet hoezeer jij verlangt naar jouw rauwe, pure menszijn. De vrije versie van jou. Dus kom intuitief improviseren. Totdat jij dit alles weer met het diepste van jezelf verenigt bent. En overal vol-uit jezelf zal zijn. Dus doe mee. Ontwaak de vrijheid in jezelf. Uit jouw rauwe klanken krachtiger dan je ooit durfde. Passievoller dan je van jezelf wist. Puurder dan je ooit vermoedde. Herenig je met jouw vermogen om te zijn, om voluit van je leven te genieten, jouw lied te zingen en jouw gaven aan de wereld te geven. Voel elke keer dat je meedoet hoe jij rijpt. Hoe je groeit. Van binnenuit. Je hoeft niet nog meer te leren. Laat alles er gewoon zijn. Claim jouw ruimte voor authenticiteit. Voor alle kanten van jezelf. Laat alles tot uiting komen. Totdat je je herinnert wie je je werkelijk bent. Je jezelf volledig kunt laten zien. En niemand je meer kan ontkennen.

Alle feiten op een rijtje

 

Informatie over dit programma
In Awaken the Fool doen we alles wat nodig is om¬†je hoofd uit en jou ‚Äėaan‚Äô te zetten. We werken met alles wat via klanken of taal expressie vindt en de natuurlijke bewegingen van je lichaam. Als startpunt krijg je (telkens in tweetallen)¬†slechts een woord, gevoel of gedachte en daarmee start jouw ‘spel’. Nooit met het doel een ander te vermaken of een mooie prestatie neer te zetten maar te ontdekken hoe je de connectie maakt met het ‚Äėniet weten‚Äô en je overgeeft aan ‚Äėdat wat komen gaat‚Äô. En dat is vaak heel treffend of komisch. De taak van de ander is ‘holding space’ voor jouw proces. Zien en gezien worden is belangrijk als mens.¬†

We gaan inhoudelijk aan de slag met kleine vragen als ‚Äėvertel eens over de inhoud van je bureaulade‚Äô of ‘hoe beweegt onvoorwaardelijke liefde?’¬†Juist door je gevoelsimpulsen te volgen en deze te verkiezen boven een intellectuele, leuke of ‚Äėbedachte‚Äô respons ontvouwt zich de meerwaarde van Awaken the Fool. Qua methodiek is het geworteld in de traditie van Interplay, een zachte laagdrempelige manier om de wijsheid van je lichaam te ervaren. Je leert speelse wijze om te¬†spelen met taal, met klanken, met beweging en met combinaties daarvan.¬†

Meedoen?
Kun je je lijf laten spreken? Hoe beweeg je als vis? Hoe klinkt je stem als vuilnisemmer? Hoe beleef je de wereld als je vliegt? Durf je volledig ‚Äėlos‚Äô te gaan? Durf jij een ‚Äėfool‚Äô te maken van jezelf? Duik in de wereld van embodied improvisation en ontdek de speelruimte in de ervaring van handelen buiten de tijd.

Juist door je gevoelsimpulsen te volgen en deze te verkiezen boven een intellectuele, leuke of ‚Äėbedachte‚Äô respons ontvouwt zich de meerwaarde van de Fool.¬†Hoe zou het bijvoorbeeld zijn te leven zonder al te veel zorgen, te praten zonder vooraf te veel na te denken en te ‚Äėzijn‚Äô zonder je zorgen te maken over zaken als ‚Äėhoe je over komt‚Äô? Jij hoeft geen kunstwerk van je leven te maken. Sta het leven simpelweg toe om een kunstwerk van j√≥√ļ te maken. Dat is de basis van waar leiderschap en pure professionaliteit, of je nu werkt in de (jeugd-)zorg, het onderwijs of in het management. Je emotionele vaardigheden gaan er door deze training elke keer dat je meedoet met sprongen op vooruit.¬†

Wat deelnemers zeggen
“Het voelt spannend om niet te weten wat er gaat gebeuren, maar zo vet om te zien wat er ontstaat!”
“Ik vond het fijn dat er vragen waren om mee te spelen maar nog heerlijker om zelf los te gaan.”
“Wat zijn mensen eigenlijk fantastisch. Zij. Wij. En ik ook!”

Voor wie?
Dit programma is voor levenskunstenaars, grootdromers en morgenmakers. Geen geitenwollensokkendragers, maar eerder avant-gardisten. De eigenzinnige voorlopers en verderdenkers die vooruit willen naar een betere wereld voor ons allemaal, in plaats van terug naar vervlogen tijden. En manieren zoeken om steeds meer zichzelf te durven zijn zodat ze daadwerkelijk de door hen zo gewenste verandering in de wereld kunnen brengen. 

Het is voor jou als je ernaar verlangt expressie te geven aan je echte zelf, niet langer de voorgevormde ‘perfecte vorm’ van jezelf. Wanneer je meedoet aan deze workshops voel je het gemak en het plezier van elke oefening afdruipen en zou het bijna in een potje willen vangen om te bewaren‚Ķ tot je beseft dat je er altijd toegang toe hebt!¬†

Moet ik bekend zijn met impro?
Voor deze training is geen theaterervaring nodig. We spelen met eenvoudige solo- improvisatievormen die je terugvoeren naar de kern van wat jij voelt, ervaart of denkt. Korte, simpele¬†theaterinterventies helpen je om opmerkzaam te worden naar datgene dat zich in jou aandient.¬†Er is hierin geen ‚Äėgoede‚Äô manier om het te doen, enkel j√≥√ļw manier.¬†

Word nieuwsgierig naar jezelf en cre√ęer innerlijk ruimte om te spelen met dat wat er in je opkomt. Zo openen we¬†de deur naar je voelende zelf, het deel van ons dat we wellicht zouden afwijzen wanneer we serieus probeerden om een ‚Äėleuke voorstelling‚Äô te maken of ‚Äėhet goed wilden doen‚Äô omdat gevoel nu eenmaal langer de tijd nodig heeft om doorvoelt te worden en niet altijd vanuit een eerste impuls ‚Äėhout snijdt‚Äô, ergens op slaat of goed overkomt. Het wezenlijke van Awaken the Fool is om alles te accepteren zoals het is of gaat en open te staan, nieuwsgierig te zijn en ja te zeggen tegen alles wat je ervaart.

Wanneer we op deze wijze de persoon achter de performer zien doorschemeren ontstaat er perfectie. Niet omdat de zinnen rijmen of de uitvoering perfect is maar omdat deze persoon zélf ineens zo oprecht eerlijk zichtbaar wordt. De mens zelf, met zijn vermogen om in het moment te blijven en op elk moment trouw te zijn aan zichzelf. Dat raakt. Dat inspireert. Dat verbroederd en verbindt.

Xandra is voor mij een enorme inspiratiebron om te blijven spelen en ontdekken. Zij belichaamt voor mij dat een spelend mens een lerend mens is. Zij kan je laten ervaren dat emoties en het niet weten en onze kwetsbaarheden er niet alleen zijn, maar dat je er ook mee kan en mag spelen. Daar begint het leren, groeien en transformeren. Dat heb ik al vele keren mogen ervaren door samen met haar te spelen, voor haar te spelen en haar te zien spelen.

Bart Durand

Facilitator van speelsheid en creativiteit en Trainer van het ‚ÄúTadaa‚ÄĚ gevoel, Monsieur Bart

Prijs, data en meer…

Speeldata en locatie
Awaken the Fool staat dit schooljaar nog vier keer als dagworkshop gepland. Doe je eenmalig mee, dan leer je de methodiek kennen. Kom je vaker? Dan stap je dieper en dieper in de wijsheid van je lichaam. Geef impulsief woorden aan de directheid van je ervaringen en kom opnieuw in alignment met jezelf. 

23 december (nog 4 plekken)
24 februari (nog 4 plekken)
21 april (nog 6 plekken)
23 juni (nog 7 plekken)

Tijden en locatie
Hoe laat: van 13:00 tot uiterlijk 16:30 uur
Waar: in het Embodiment Centrum aan de Zomertaling 27 te Wijchen (achter het station)
Indien noodzakelijk vanwege Corona maatregelen: online

Investering per middag
Awaken the Fool kost ‚ā¨ 125,- ¬†per dag. Dit bedrag is inclusief koffie en/of thee. Omdat je improviseert kunnen de vragen elke keer hetzelfde zijn en komt er toch weer iets heel verrassends nieuw uit voort. Doe dus mee zo vaak als je wilt!

Aanmelden
Je kunt je aanmelden via onderstaande knop. Vul je gegevens in op het formulier dat verschijnt en stuur het in. Je ontvangt daarna binnen een paar dagen per mail de factuur voor jouw gekozen training.

Dare to be weird. Dare to be youtiful