Jij bent een professional die ervan uit gaat, dat de mens zelf het beste weet welke oplossing bij hem of haar past. Of wellicht zelfs; dat de wijsheid in hen te vinden is. Empowerment, persoonlijke ontwikkeling en zelfleiderschap zijn dan ook kernwoorden die passen bij jou. In jouw eigen ontwikkeling ben je eraan toe jezelf te gaan coachen. Niet langer afhankelijk te zijn van een intervisiegroep maar te durven gaan vertrouwen op je eigen lichaamswijsheid. In dit programma leer je naar binnen te keren en ontdek je handvatten om je eigen wijsheid naar buiten te brengen. 

Wanneer je vastloopt in je werk is het fijn om te reflecteren op je werkwijze en ideeën uit te wisselen met anderen in vergelijkbare functies. Maar ons lichaam geeft meer signalen dan degenen die door je brein direct worden begrepen. Je kunt het ervaren als een knoop in je maag, een plakkerige keel of een tinteling in je onderrug.

Op deze momenten wil je innerlijke wijsheid tot je spreken. En geloof me, jouw lichaam is wijs, het heeft aan deze aanwijzingen meer dan genoeg. Wie zichzelf op een dieper niveau wil leren kennen én leren coachen kan bij Playful Inquiry™ terecht. Ontdek wat er innerlijk speelt en leer daarmee spelen! 

Doelgroep
Deze training is bedoeld voor leraren, coaches, (jeugd)zorgwerkers en andere (bege)leiders die affiniteit hebben met ACT, (zelf)compassie en/of de boeddhistische psychologie. Daarnaast is de training bestemd voor wie lichaamswijsheid van meerwaarde is voor de uitvoering van zijn huidige beroep. Tune in op wat er ‘nu’ is, zonder er een verhaal van te maken. Zo krijgt je intuïtie de kans om te spreken en lossen paradoxale tegenstellingen zich als vanzelf op. Word je eigen coach.

Alle feiten op een rijtje

 

Informatie over dit programma
Op de eerste dag staan we stil bij de gevoelde ervaring in het lichaam. Je leert de achtergrond van Playful Inquiry™ en verschillende basisbegrippen. Ook wordt er geoefend in zelf doorvoelen wat er op dit moment in je leeft (felt sense) en aanwezig zijn bij een proces van de ander (holding space). In de middag maken we de overstap naar de werkvorm Interplay om vorm te geven aan dat wat er in je leeft en de wijsheid van je lichaam te ontsluiten. Dit proces kan zowel speels als diepgaand zijn. We gebruiken in dit proces vijf vormen, die verband houden met theaterkunst; beweging, verhalen vertellen, stem en stilte. 

Op de tweede dag wordt er verder geoefend met beide vormen en leer je ze combineren met elkaar. Ook is er aandacht voor het omgaan met blokkades die kunnen optreden in je proces. De dagen zitten bomvol creatieve en uitdagende oefeningen waar een stukje lichtheid in zit. Om te gedijen in het hier-en-nu, is het namelijk nodig om snel te kunnen handelen, zonder er al te lang over na te denken.  

Na dit programma heb je de mogelijkheid om deel te nemen aan de tweewekelijkse Playful Inquiry™ groep. De online bijeenkomsten hiervan starten aansluitend aan de training. je geeft je hiervoor telkens voor zes opeenvolgende sessies op.  

Wat deelnemers in Amerika zeggen (waar deze vorm al ruim twintig jaar gegeven wordt):
“Dit zou opgenomen mogen worden in het curriculum van alle psychosociale opleidingen!
“Ik wist niet dat mijn lichaam zo wijs was. Het is fijn nieuwe manieren te hebben om te luisteren naar mezelf”

Moet ik bekend zijn met theater of impro?
Ervaring is niet nodig. Wanneer jij opmerkzaam bent naar hetgeen in je speelt, krijg je van mij de handvatten om daar spel mee te maken. Er is bij de korte, simpele theaterinterventies geen ‘goede’ manier om het te doen, enkel jóúw manier. Wanneer je meedoet aan deze training voel je het gemak en het plezier van elke oefening afdruipen en zou het bijna in een potje willen vangen om te bewaren… tot je beseft dat je er altijd toegang toe hebt!

Deze trainingsdagen zijn een uitnodiging jezelf te openen voor je ware natuur. Ter plekke. On the spot. Zodat verstrengeld in menselijkheid alles er mag zijn en lichaamswijsheid zich kan openbaren. We gaan niet filosoferen over gevoelservaringen. Je leert met je eigen ervaringen te spelen. ‘The magic happens’ wanneer jij zonder agenda, maar met wijdopen hart en open geest durft te verschijnen. Des te meer je jezelf de kans geeft om ‘in het hier-en-nu’ te vallen, des te meer impact jouw spel heeft.

Xandra is voor mij een enorme inspiratiebron om te blijven spelen en ontdekken. Zij belichaamt voor mij dat een spelend mens een lerend mens is. Zij kan je laten ervaren dat emoties en het niet weten en onze kwetsbaarheden er niet alleen zijn, maar dat je er ook mee kan en mag spelen. Daar begint het leren, groeien en transformeren. Dat heb ik al vele keren mogen ervaren door samen met haar te spelen, voor haar te spelen en haar te zien spelen.

Bart Durand

Facilitator van speelsheid en creativiteit en Trainer van het “Tadaa” gevoel, Monsieur Bart

Prijs, data en meer…

Data basistraining
Optie 1: 22 & 23 maart 202

Tijden en locatie
Hoe laat: van 09:30 tot uiterlijk 16:30 uur
Waar: in het Embodiment Centrum aan de Zomertaling 27 te Wijchen (achter het station)
Indien noodzakelijk vanwege Corona maatregelen: online

Prijs 
Kosten per cursus voor particulieren en ZZP-ers:
€ 395,= , inclusief lesmateriaal, koffie en thee en certificaat.

Kosten per cursus bij vergoeding door werkgever:
€ 475,= , inclusief lesmateriaal, koffie, thee en certificaat.

Zodra je de basistraining gevolgd hebt staat het je vrij om je in te schrijven voor de Playful Inquiry™ groepsbijeenkomsten.  

Aanmelden
Je kunt je binnenkort aanmelden via onderstaande knop. Vul je gegevens in op het formulier dat verschijnt en stuur het in. Je ontvangt daarna binnen een paar dagen per mail de factuur voor jouw gekozen training.

Find your wisdom within

The School of Play is dankzij een positieve toetsing door het Centrum voor Post Initieel Onderwijs (CPION) opgenomen in het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO) waardoor onze opleidingen zijn vrijgesteld van BTW-heffing. Opleidingskosten zijn aftrekbaar voor ondernemers.