Ben jij klaar voor meer luchtigheid in jouw bedrijf?

Als ik met een kleine camera in jouw werkruimte kon meekijken, dan zou ik met een dikke vette glimlach genieten van de passie en toewijding waarmee jij elke dag weer met anderen aan het werk bent. Ik zou prachtige blogs kunnen schrijven over de empathische, invoelende en doortastende kwaliteiten die jij dagelijks inzet om het leven van anderen te verbeteren. Sterker nog, als je mij mijn gang liet gaan dan zou ik je zo de hemel in prijzen bij de media dat de eerstvolgende die je ziet Oprah is, terwijl de confetti-kanonnen knallen en zij jou in een wereldwijd live uitgezonden programma bevraagd over hoe je dit allemaal doet. Jij ziet dat anders. Wat je doet is normaal. Dat zou iedereen toch doen? 

Je bent opgeleid in een systeem van protocollen en ‘standaard werkwijzen’. Of je nu voor de klas staat, mensen begeleid of zelfstandig ondernemer bent… er is altijd wel iemand die je vertelt ‘hoe het moet’. Maar jij wilt niet vastzittten in een routine. Jij wilt aan kunnen voelen wat het goede is om te doen. In de ogen van de ander en jezelf. Nu én in de toekomst. Dus is je vraag hoe je wellicht nog méér waarde kunt bieden op een speelse manier. Je zoekt ook woorden om uit te leggen waarom werkt wat je doet. En je zoekt collega’s die ook impactvoller werken met lef, lol en liefde als basis zodat je hierin niet meer alleen staat. 

Hoe heerlijk zou het zijn om je eigen giechel weer te vinden in je werk. Hoe bevrijdend ook om jezelf echt te kunnen laten zien, met al je gekkigheid, zonder in het hokje te willen passen van de ideale professional of ondernemer? Om groepsgewijs te werken aan alles wat jouw klanten sociaal gezien nog tegenhoudt voluit te gaan voor hun eigen lach? Workshops en trainingen te geven naast je praktijk, zodat mensen kunnen gaan voor hun droomleven of droombaan?

Want luchtigheid, dat is wat je wilt. Jouw wilde ideeën laten stromen, aan de slag gaan met gekkigheid. De dag beginnen en afsluiten met een lach.  Je wil je rugzak vullen met mega veel creatieve en uitdagende oefeningen. Interventies waar een stukje lichtheid in zit. Of je eigenheid onderzoeken, zodat je meer keuzevrijheid bezit. En dat allemaal in een groep mensen die met je meestuitert en je creatieve ingevingen waardeert. Gelukkig hoef je het wiel niet alleen uit te vinden. Dat heb ik allang gedaan!

De opleidingen van The School of Play bieden jou de basis om op je eigen manier aan de slag te gaan. In groepen als je wilt. En altijd de uitnodiging het op jouw manier te gaan doen. Uniek op jouw manier. Het is immers mijn wens om jouw business te laten floreren met de meest krachtige tools die er zijn: jouw lef en je energie. Je lach wijst je de weg.

In de opleidingen van The School of Play bied ik hiervoor oefeningen die je in beweging zetten. Een omgeving waarin je kunt omdenken. Leren. Vrijelijk uitproberen. Waardoor jij het gevoel ervaart van een kind in een snoepwinkel. Je bruist. Bubbelt. Wilt aan de slag. Voelt dat je niet snel meer verlegen zit om materiaal. Je bent er klaar voor om er je eigen draai aan te geven. Dat daagt je uit. Geeft nieuwe ideeën en energie. Laat de toekomst maar komen. Jij bent er klaar voor!

Dit kenmerkt onze klanten:

 

eigenheid

Of ze nu therapeut zijn, loopbaan-, business- of lifecoach of binnen een organisatie fantastisch werk doen: ze voelen allemaal de noodzaak voor eigenheid. Zichtbaar (durven) zijn is een groot goed.

 

Zelfontwikkeling

Zelfontwikkeling is een belangrijk aspect. Degenen die hier een opleiding komen doen werken vanuit de wens om talenten te laten floreren, de veerkracht en/of eigenwaarde te vergroten zodat iedereen in z’n kracht kan staan.

 

Braakwoorden

Degenen die hier aanhaken weigerden zojuist bijna verder te lezen omdat ik de term ‘in je kracht zetten’ gebruikte. Dat soort braakwoorden, daar houden ze niet van. Maar omdat ze iedereen een tweede kans geven zijn ze er nu nog. 

 

kwaliteit

Ze willen kwaliteit. Zoals zij zelf ook kwaliteit willen leveren. Standaard trucjes herhalen en een modelletje erbij, daar gaan ze niet voor. Het is doorleven. Doen. De verandering zijn die je in de wereld wilt zien. En dus zelf je eigen beste klant zijn.

 

Diepgang

Én ze willen de diepte in. Opleidingen volgen is bijna een hobby. Mits ze inhoud hebben en goed zijn opgebouwd. En ze begrijpen dat spel bij uitstek geschikt is als brandstof voor deep level learning.

veelzijdig

Mijn klanten zijn filosofisch ingesteld en denken net wat verder door. Ze zijn autonoom, nieuwsgierig en gedreven van aard. Het zijn sensitieve en emotionele mensen die intens genieten van de wereld om hen heen.

 

idealistisch

Mijn klanten begrijpen vaak niet hoe anderen soms met elkaar omgaan. Ze hebben weinig op met macht of succes. Op hun eigen manier zorgen ze goed voor zichzelf, de ander en de wereld om hen heen.

 

Spiritueel

Oké, oké.. als ik nu ga aankomen met aura’s of edelstenen dan word ik nu digitaal van het scherm gejaagd. Ik bedoel echter dat ze zich bezig houden met ‘zichzelf emotioneel begrijpen en doorzien, zodat je weet wie je bent en wat je op deze aarde komt doen’.

playful

En het allerbelangrijkste: ze voelen de meerwaarde van speels leren. In een complex domein als ‘jezelf zijn in het leven’ leer je het beste omdat je het leuk vindt en jezelf er meer van gunt. Dat je als bijvangst complete vaardigheden leert ervaar je nauwelijk als inspanning. Het is de fascinerende kracht van playfulness.