Ben jij klaar voor meer luchtigheid?

Als ik met een kleine camera in jouw werkruimte kon meekijken, dan zou ik met een dikke vette glimlach genieten van de empathische, invoelende en doortastende kwaliteiten die jij dagelijks inzet om het leven van anderen te verbeteren. Jij ziet dat anders. Wat je doet is normaal. Dat zou iedereen toch doen? Het antwoord is nee. Niet iedereen doet dat. En misschien heb je het ook ergens wel ooit gevoeld. Je bent anders dan anderen. Niet minder of meer, maar gewoon ánders. Gekenmerkt door originele, fantasierijke en brede interesses, dat dan weer wel. Van nature creatief, complex en out-of-the-box denkend. Een beetje rebels. En behoorlijk avontuurlijk.

Ik geloof dat deze mensen geboren idealisten zijn. Het beste met de wereld voorhebben. Opmerkzaam zijn, snel verbeteringen zien en streven naar het hoogst haalbare. In beleving intens, in oplossingen creatief. Origineel, fantasierijk en met een diepe oriĂ«ntatie op persoonlijke groei. Het zijn gave mensen die staan open voor nieuwe meningen, ideeĂ«n en ervaringen. En daarmee… de mogelijkheid om in een opgevangen glimp van het onbekende een geheel nieuwe wereld te ontdekken in jezelf.

kwaliteit

Jij wilt kwaliteit. Zoals jij zelf ook kwaliteit wilt leveren. Standaard trucjes herhalen en een modelletje erbij, daar ga je niet voor. Het is doorleven. Doen. De verandering zijn die je in de wereld wilt zien. Practice what you preach dus.

 

Diepgang

Je wilt de diepte in. Opleidingen volgen is (bijna) een hobby. Mits ze inhoud hebben en goed zijn opgebouwd. Je ontdekt steeds meer dat ervaringen brandstof zijn voor deep level learning op bewustzijnsniveau. En dat spel je dit van nature geeft. Daarom wil je er steeds meer van.

veelzijdig

Jij bent filosofisch ingesteld en denkt net wat verder door. Je bent autonoom, nieuwsgierig en gedreven van aard. Je zou omschreven kunnen worden als sensitief en emotioneel intens mens die intens geniet van de wereld om zich heen.

 

idealistisch

Jij begrijpt soms niet hoe anderen met elkaar omgaan. Nu ja, als je je verplaats in de ander ‘snap’ je wel waarom ze bepaalde keuzes maken vanuit hun wereld view maar jij zelf geloofd niet in zaken als macht of succes. Jouw grondhouding is er eerder eentje van ‘Holding Space’, zodat je wezenlijk contact maakt met jezelf en anderen, zonder veroordeling of advies.

 

Bewustzijn

Veel mensen zien het leven als verticaal. Ze hebben een keuze tussen de links of rechts. Jij voelt inmiddels dat er meer gelaagdheid in deze keuze zit. Je kiest dan ook eerder voor de optie waarbij je bewust het moedige doet of zachter wordt. Daarbij is de uitkomst van de keuze minder belangrijk dan het feit dat jij weet dat je voor jezelf ‘het goede doet’.

Spiritualiteit

Spiritualiteit verbind ons met het grote mysterie dat leven is. Op het diepste niveau van het leven – waar alles enkel nog energie is – kunnen we bijvoorbeeld een gedachte, een gevoel of een probleem niet kwijt raken, maar enkel transformeren. Ik nodig graag mensen uit in het niet-weten te duiken met hun eigen levensvragen en open te staan voor de antwoorden die hun innerlijke wijsheid hen geeft.

 

 

Zoek jij ook meer speelruimte?

Speelruimte om jouw wilde ideeën te laten stromen en aan de slag gaan met gekkigheid. De dag beginnen en afsluiten met een lach. Wellicht wil je hier meer in leren of doen, en dan ben je bij The School of Play aan het juiste adres. Bijvoorbeeld als je je rugzak wilt vullen met mega veel creatieve en uitdagende oefeningen. Interventies waar een stukje lichtheid in zit. Of je eigenheid onderzoeken, zodat je meer keuzevrijheid bezit. Je authentieke expressie vergroten. En dat allemaal in een groep mensen die met je meestuitert en je creatieve ingevingen waardeert. Gelukkig hoef je het wiel niet alleen uit te vinden. Dat heb ik allang gedaan!

In de opleidingen van The School of Play bied ik hiervoor oefeningen die je in beweging zetten. Een omgeving waarin je kunt omdenken. Leren. Vrijelijk uitproberen. Waardoor jij het gevoel ervaart van een kind in een snoepwinkel. Je bruist. Bubbelt. Wilt aan de slag. Voelt dat je niet snel meer verlegen zit om materiaal. Je bent er klaar voor om er je eigen draai aan te geven. Dat daagt je uit. Geeft nieuwe ideeën en energie. Laat de toekomst maar komen. Jij bent er klaar voor!