Biografie Xandra van Hooff

Een combinatie van excentriek en sensitief met een vleugje té. Een kwinkslag naar uit de bocht vliegende tranen en lachbuien… dát kenmerkt mij. Ik ben uke-yogi en geniet daarnaast als eeuwig student van improvisatie & clownerie. Ik woon in Wijchen samen met mijn Lief (Mark van den Berg) en twee kinderen (Ilja en Bodhi) Als ik mijn tijd vrij mag indelen drink ik graag latte macchiato in cafeetjes met industriële uitstraling of hang rond op relaxte kleinschalige festivals. Ik ben opgeleid tot ingenieur, docent, pedagoge, IB’er en coach. Ik ben fan van Brené Brown en heb haar ‘Connections Curriculum’ training meermaals verzorgd. Op het gebied van hoogsensitiviteit ben ik bij Elke van Hoof opgeleid en door Elaine Aron erkend. Rondom hoogbegaafdheid heb ik langere tijd samengewerkt met Tijl Koenderink als locatiemanager bij Feniks Talent en heb met hem gewerkt als trainer in de gevorderdenopleiding van Novilo. 

Werkzaamheden
Vanaf 2020: Eigenaar The School of Play
2012-2020: Eigenaar gaveMensen / HSP expert
2014-2018: Trainer G-OTB Novilo
2014-2015: Locatie-directeur HB locatie
2004-2013: Docent/IB’er in V(S)O
2003-2004: Opleidingscoördinator
2002-2003: Hoofdtrainer DioSafe

Opleidingen

Opleiding tot impro-trainer
Clownsopleidingen
Fooling; the art of play
Lu Jong yoga-docenten opleiding
Master leidinggeven en begeleiden

Docenten: Ton Kurstjens, André Besseling, Els Jansen, Siebe Fockens, Jan Dillen, Franki Anderson, Sylvia van Swaaij, Marieken Peters, Marleen Bekker e.a.

Docenten overige opleidingen: Brené Brown, Martin Seligman, mc Tulku Lobsang, Elke Van Hoof, Elaine Aron, Lex Mulder, Matthijs Steeneveld  e.a.

Wat anderen over mij zeggen:

  • Xandra vertelt niet, maar verhaalt. Ze duwt niet, maar laat je bewegen. Ze kijkt je niet aan, maar laat je in haar ogen kijken om jezelf te zien. Ze is geen wijze, maar leeft voor. Meester en gelijkwaardig tegelijkertijd.
  • Xandra zet je in beweging, letterlijk en figuurlijk, met haar kennis, inzicht, humor en theatertalent.
  • Xandra werkt vanuit haar gevoel en hart. Ze is (h)eerlijk verfrissend naar zichzelf en anderen.
  • Ik hou van haar Pietje-Bell uitstraling en humor. Helder, krachtig en tegelijk open voor alles, van superspiritueel tot broodnuchtere wetenschap.
  • Xandra is enorm gedreven en heel zachtaardig. Ze deelt inzichten uit als snoepjes. Een puur mens. Doet alles met zoveel betrokkenheid en kwetsbaarheid.
  • Xandra werkt vanuit een pure passie en liefde voor haar vak. Haar trainingen blijven je nog lang bij door een inspirerende mix van wetenschap, praktijk, speelsheid en warmte.
  • Mooie, krachtige, grappige, ontroerende, uitdagende, spot-on werkvormen die inzicht geven in je eigen patronen en waarmee je dus ook inzicht krijgt in je eigen mogelijkheden.

Lees meer op xandravanhooff.nl