Completely Crazy Classes

Willen we werkelijk een verschil maken dan mogen we bereid zijn om op te staan, onszelf te laten zien en moedig zijn. Leer leven met een hart dat open genoeg is om nieuwsgierig te blijven, sterk genoeg om bij pijn te kunnen zijn en moedig genoeg om pure vreugde te voelen. De wereld heeft immers behoefte aan moedige leiders. Juist nu. Let’s step up! 

Het is gebleken dat het online medium een perfecte manier is om op een diepere manier verbinding te maken met jezelf en je ziel te voeden. Laat dus alle innerlijke delen van jezelf tot uiting komen op het toneel, adem inspiratie en creëer jezelf in het machtige meesterwerk dat je altijd al geweest ben. De wekelijkse Completely Crazy Classes werken als een laboratorium voor dwaze en grootse experimenten die jou gaan openen voor je innerlijke emotionele leven, je vragen om je volledig potentieel te benutten en meeslepende ervaringen bieden die je professionele leven zullen verrijken. Claim nu jouw ruimte voor zelfreflectie via zelfexpressie. Voor meer zichtbaarheid. Voor grootse verhalen. Voor authenticiteit. Voor alle kanten van jezelf. Totdat je je herinnert wie je werkelijk ben. Je jezelf volledig kunt laten zien. En niemand je meer kan ontkennen.

Reclaim your creativity and willingness to be fluid and flow.

In de bijeenkomsten werken we met een vorm van solo-impro waarbij jouw eigen innerlijke verhalen, gevoelens en gedachten als materiaal gebruikt worden om theater te maken. Net zoals bij normale impro-voorstellingen ontstaat het ter plekke. Je speelt alleen geen karakters. Je speelt ‘delen’ van jezelf. Samen gaan we op zoek naar manieren om de cast aan personages die in je hoofd leeft zichtbaar te maken. Op ontdekkingsreis te gaan met je innerlijke kind, de innerlijke rebel, de innerlijke goeroe, de innerlijke criticus. Wat zeggen ze, doen ze, delen ze wanneer ze hier de ruimte voor krijgen? En hoe ondersteunen ze elkaar om zo authentiek en integer mogelijk te leven en werken? Ik geloof dat deze delen, wanneer ze ruimte krijgen voor (artistieke) expressie, misschien niet altijd ‘juiste’ antwoorden bieden, maar wel éérlijke antwoorden met het potentieel voor grote wijsheid.

We gaan daarnaast aan de slag met grote vragen als:  Durf je gezien te worden zonder dat je de minder fraaie delen van jezelf uit zicht houdt? Hoe kun je in jouw werk optimaal gedijen- creatief, emotioneel, economisch en spiritueel gezien? Hoe tap je in op de wijsheid die iedereen (en dus ook jij) diep in zijn/haar lichaam heeft? Wat is je diepste levensdoel en hoe geef je daar uitdrukking aan? Wat heb je uit het leven gehaald en wat heb je terug te geven?

Door deze vragen niet ‘te bespreken’ maar ze mee te nemen als basis voor een geimproviseerde mini voorstelling (bv korte sketches of liedjes) verras je niet alleen de anderen maar ook jezelf met wat er dan ontstaat. 

GRATIS BOOSTERS

OVERVLOED • POSITIVITEIT • ALIGNMENT • HUMOR

WEKELIJKSE BIJEENKOMSTEN

AUTHENTICITEIT •  VERBINDING • LEVEN MET OPEN HART

LOSSE TRAININGSWEKEN

EMBODIED IMPROVISATION • PLAYFUL STORYTELLING

Achtergrond van dit programma

Onderzoek toont aan dat veel mensen het moeilijk vinden om hun eigen gedachten, gevoelens en gedragingen vanuit een observerende positie te verwerken. En dat terwijl we gedurende ons leven duizenden beslissingen nemen op indrukken van je expertise, persoonlijkheid en moreel karakter. In het dagelijks leven laten we soms maar een deel van onszelf zien. Enkel het zelfverzekerde deel mag er bijvoorbeeld zijn. Of degene die de juiste keuzes maakt. Maar al die andere delen leven ook in je. De opstandige wellicht. Of de onzekere. Ken jij al alle delen van jezelf die je wellicht liever niet wilt zijn? Of die je professioneel gezien liever niet ‘wilt laten zien’? Heb je vrede gesloten met je rafelrandjes? Want daarin ligt de crux of je zelfbeoordeling kloppend is. En dus of je in staat bent goede beslissingen te nemen. Het vergroten van zelfkennis is dus niet alleen een academische bezigheid, maar ook een middel om je professionele houding te optimaliseren.

Jij bent de optelsom van alle delen in jezelf. De stille gewaarwording die in staat is besissingen te nemen. Door alles wat jou ‘eigen’ maakt mee te laten spelen duik je diep in jezelf en ben je getuige van wat er op dat moment aanwezig is. Wellicht ontstaat er een dans met je eigen innerlijke speelse kind (het deel van jou dat van nature altijd avontuurlijk, creatief, opgewekt, onbevangen, fantasierijk en vrolijk is) of komt je innerlijke ouder op het podium om je te redden wanneer er macht, kritiek, onzekerheid of eenzaamheid speelt. Door alle rollen te vertolken en te ontdekken wat ze te vertellen hebben tegen jou of tegen elkaar leer je met andere ogen te kijken naar jouw innerlijke werkelijkheid. En daarmee naar jouw mogelijkheden. Zo kun je leven in de essentie van wie jij bent. ook in je professionele bezigheden gebruik maken van jouw vloeibare creativiteit en speelsheid.

Deze completely crazy classes zijn geschikt om: jezelf beter te begrijpen, kwetsbaarheid tot kracht te maken en je authentiek te leren uitdrukken. Geschikt voor professionals die hun rafelrantjes willen omarmen. Je hoeft geen kunstwerk van je leven te maken. Sta het leven simpelweg toe om een kunstwerk van jóú te maken. In deze wekelijkse lessen leer je hoe.

Prijs, data en meer…

 

Studiebelasting
De completely crazy classen zijn wekelijkse lessen van circa 2 uur. In een jaar tijd spelen we minimaal 75 uur met diverse thema’s uit ons professionele leven. Integraal in het programma is ook minimaal 1 live workshopweek opgenomen.   De studiebelasting is hiervoor staat op 25 uur. 

Certificaat
Je ontvangt een certificaat voor de Wonderfully Weird Academie aan het einde van een jaar en de deuren weer open staan voor nieuwe spelers. Omdat zelfkennis en authenticiteit een ongoing proces is kan het eindeloos worden herhaald. Het bewijs voor deelname geeft daarom vooral de intentie weer waarmee je een jaar lang hebt gewerkt.

Opleidingsdata jaargroep 2022 
De Completely Crazy Classes zijn onderdeel van het Wonderfully Weird Workshopprogramma. Deelnemen kan per 1 januari van het nieuwe jaar. De groepsgrootte is minimaal 4 en maximaal 10 deelnemers.

De data van de wekelijkse bijeenkomsten worden nog gepland. Waarschijnlijk op woensdagochtend van 09.00 – 11.00 uur.

Prijzen
Deelnamekosten zijn afhankelijk van het aantal live workshopweken waaraan je wilt deelnemen.

Bijeenkomsten + 1x Summerschool €1499,-
Bijeenkomsten + 2x Summerschool €1799,-

De prijzen van de workshopweken is inclusief koffie, thee en lunch.  Overnachting is niet inbegrepen. Je kunt zonder bijkomende kosten betalen in twallf maandelijkse termijnen van €125 of  €150 (afhankelijk van het aantal summerschool trainingen dat je kiest). 

The School of Play is opgenomen in het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO) waardoor onze opleidingen en trajecten zijn vrijgesteld van BTW-heffing.

Gemaakte kosten zijn in 2022 natuurlijk aftrekbaar als bedrijfskosten. Ga na bij je werkgever en/of de belastingdienst of de kosten voor deze wekelijkse theatrale supervisiebijeenkomsten aftrekbaar zijn in het kader van je professionele ontwikkeling en beroepsopleiding.

Wat levert wekelijks oefenen je op?

* vergroting van zelfkennis
* mislukkingen vieren
* vrienden worden met je angsten
* meer empatische kwetsbaarheid
* diversiteit en gelijkheid omarmen
* vrijheid om in het ‘niet weten’ te stappen
* authentiek reageren en jezelf zijn
* storytelling- en presentatietechnieken
* acting skills tbv natuurlijke zichtbaarheid
* verliefd worden op de belachelijkheid van het leven!

Volg het speelse pad!

Stem af je innerlijke energie. Durf het leven te beleven. Toon. Zing. Speel. Ontdek. Ontvang. Geniet. En vervolg bewuster je weg. 

Xandra van Hooff (1976) is opgeleid als docent, pedagoog, medisch analist en mastercoach. Ze startte haar carrière als leerkracht, zorgcoördinator en manager op o.a. scholen die verbonden zijn aan (justitiële) jeugdinrichtingen en jeugd-GGZ. Hier ontdekte ze dat individuele verschillen en unieke perspectieven iemand kunnen helpen om uit te blinken in het leven, ongeacht wat men ook in het verleden heeft meegemaakt, en dat speelse theaterinterventies een manier zijn om het potentieel van iemand te ontsluiten. Ze studeerde vervolgens cum laude af met een master in Special Educational Needs en liet zich daarnaast bijscholen (en laat zich nog altijd scholen) tot impro-trainer, clownsdocent, laughter & healing yoga teacher en specialist drama. Sindsdien gebruikt ze toegepaste improvisatie als manier om veerkracht, flexibiliteit en spontaniteit te bevorderen. Vanaf 2012 leert ze via haar opleidingen, trainingen en workshops aan professionals hoe zij ditzelfde kunnen doen.