Hoe onschuldig spelen ook voor je voelde als kind, je werkte ondertussen wel aan hele specifieke vaardigheden. Je vormde je hersenen, ontdekte hoe de wereld werkte en leerde ondertussen vaardigheden als communiceren en samenwerken. Ook voor volwassenen heeft spelen zin. Het is stressverlagend, opent je geest en maakt je flexibeler in het zoeken van oplossingen of nieuwe mogelijkheden. Mensen die playful in het leven staan stralen. Problemen leiden bij hen niet tot oplossingen maar tot wezenlijke verandering, vanuit verbinding met zichzelf, anderen en de wereld om hen heen. Of anders gezegd: playfulness is de beste manier om te leven en werken in de onzekere, complexe en snel veranderende wereld waarin we leven. Wat aan de ene kant klinkt als tijdverdrijf, kinderachtige lichtzinnigheid of een onnodige bezigheid is aan de andere kant exact hetgeen wat ons juist beter in onze dagelijkse volwassen taken maakt. Dat is geen paradox, dat is de magie!

Wat ga je ervaren?
* Intunen op de bron van ontspanning en flow
* Bezinning vinden in expressiviteit

* Betrokkenheid in hier-en-nu
* Floreren in het niet-weten

Informatie over de workshop
Maak kennis met de plek waar je speelruimte in de regels vindt en waar alles wat ‚Äėmoet‚Äô bijeengehouden wordt door een stukje plakband. Het is daar waar kinderen, vrolijke provocateurs en vrije geesten verblijven. Het is de wereld wellicht waar jij degenen met wie jij werkt in wilt introduceren. Zodat ze het leven wat luchtiger kunnen zien.

In deze lichte luchtige tweedaagse doen we oefeningen en spellen om je lichaam, verwoording- en verbeeldingskracht vrij te maken. Je leert je te verankeren in het nu, verbinden met de ander(en) en moeiteloos een staat van ‚Äėflow‚Äô binnen te gaan. Je dompelt je¬†zachtjes onder in de staat van kinderlijke verwondering en plezier, waarin alles mogelijk is en niets is wat het lijkt.

Want in spel is er geen heden of verleden, geen ‚Äėmeekijken over je eigen schouder‚Äô, geen agenda waar je aan moet voldoen. Er is enkel het spel zelf. En het spelen. Het is het antwoord op alle problemen die er niet zijn. Bereid je voor op een training vol ontspanning, inspiratie en verbinding.¬†Iedereen kan improviseren vanuit z‚Äôn tenen. En je hebt er niets voor nodig ook. Kom je twee dagen lekker meespelen en ontdekken wat er ontstaat?

Data en locatie
Er staat op dit moment één training gepland: 24 /25 maart 2022
De trainingslocatie is Kraayenberg 8020 in Wijchen.
De dagen beginnen om 09:30 en eindigen om circa 16:30 uur.

Kosten
Kunst van het Spelen: ‚ā¨ 295,- (btw vrijgesteld)
Deze prijs is incl koffie/thee, lunch en versnaperingen.

The School of Play is opgenomen in het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO) waardoor onze opleidingen en trajecten zijn vrijgesteld van BTW-heffing.

Ik heb mezelf de training de Kunst van het Spelen cadeau gedaan en zo voelde het ook. Xandra heb ik ervaren als een zeer deskundige, pure en humoristische trainer, die tot in de details haar eigen fijne eigenwijze stijl heeft en mij daarin inspireert. Dus qua prijs-kwaliteit verhouding een 11 op de schaal van 10!

Miel Verstappen

Happy Miel