Maandelijkse proeverij

 

Een maandelijks terugkerend online improvisatiefeestje met aandacht voor wat je beweegt, de wijsheid die in je leeft en de kracht van je gezien voelen. Beweeg. Babbel. Speel. Laat jezelf zien en ontdek wat er te zien valt. Wil je ontdekken of Rawthentic bij je past, of gewoon een avond met me wilt spelen, dan kun je bij deze speelse Interplay dinsdagavonden terecht, die ik organiseer samen met Bart Durant.

Tijdens deze avonden spelen we met de improvisatievorm InterPlay. Dit is een speelse, actieve en creatieve manier om met jezelf en anderen in contact te komen.¬†We maken gebruik van stem, beweging, contact, stilte en spontane verhalen. Er wordt veel¬†ge√Įmproviseerd en gelachen in de lessen. InterPlay onderzoek de wijsheid van ons lichaam en voedt de creativiteit. De oefeningen zijn kort, simpel en speels. Stap voor stap bouwen ze zelfvertrouwen op.

Speel zonder het ‘goed’ te doen

Voor wie het spannend vind om zich zichtbaar te maken en/of dit online voor een groep vreemden te doen, helpt het te weten dat Interplay geen ‘goede’ of ‘foute’ manier kent. Deelnemen is genoeg.

Interplay opent de deur naar je minder gearticuleerde voelende zelf, het deel van ons dat we wellicht zouden afwijzen wanneer we serieus probeerden om een ‘leuke voorstelling’ te maken of ‘het goed wilden doen’ omdat gevoel nu eenmaal langer de tijd nodig heeft om doorvoelt te worden en niet altijd vanuit een eerste impuls ‘hout snijdt’, ergens op slaat of goed overkomt.

Juist door deze gevoelsimpulsen te volgen en deze te verkiezen boven een intellectuele respons ontvouwt zich de meerwaarde van Interplay. Wellicht krijg je in of na de sessie een dieper begrip van hetgeen in je speelt of helpt het je op een later moment je intu√Įtie serieus te nemen, precies op het moment dat je het hard nodig hebt.

Ontdek de kracht van Interplay

Interplay is een creatieve training waarin gebruik gemaakt wordt van o.a. ge√Įmproviseerde bewegingen, stilte en storytelling. Eigenlijk alledaagse dingen dus. Toch bouw je door Interplay vaardigheden op, die je helpen dealen met de complexiteit van het leven.

De vele onderdelen van het leven die op elkaar inwerken (zoals ecosystemen, de economie en menselijke dynamieken) zijn onderling verbonden, niet-lineair, veelal onvoorspelbaar en evoluerend voortdurend. Steeds meer mensen zijn zich ervan bewust dat  lineair, analytisch oorzaak-en-gevolgdenken daarom niet altijd nuttig is in het geval van complexiteit.

Interplay leert je namelijk improviseren, een belangrijke vaardigheid in onze telkens veranderende wereld. Daarnaast hebben we als mens niet enkel het denken om ons te helpen in een immer veranderende wereld. We ervaren een overvloed aan lichamelijke sensaties en fysieke reacties welke ons kunnen helpen in onze systeemwaarneming. Daarom betrek je bij Interplay ook de wijsheid van je lichaam waardoor je in staat bent om meer uit het leven te halen dan je enkel op basis van ratio zou kunnen doen. 

Dat is de reden dat InterPlay vaak wordt aangeprezen met de zin¬†‘ontgrendel de wijsheid van je lichaam’. Wanneer je meedoet met een Interplay sessie geef je jezelf toestemming te verkennen wat in je is, zonder er meteen iets van te hoeven begrijpen en leer je je impulsen te volgen zonder daar een intellectueel oordeel over te vormen vooraf. Hierdoor ontdek je dat de wijsheid van je lichaam perfect is in het omgaan met de complexiteit van de wereld waarin we leven en ga je op fenomenologisch niveau een dieper vertrouwen krijgen in jezelf.

Deze workshop geeft je een idee van de werkvormen. Houd er rekening mee dat Rawthentic een stuk dieper gaat.

 

 

Prijs, data en meer…

Data en tijden

Komend schooljaar staat Interplay elke laatste dinsdagavond van de maand op de agenda. 

* 28 september ’21 (Bart)
* 26 oktober ’21 (Bart & Xandra)
* 30 november ’21 (Bart & Xandra)
* ¬†28 december ’21 (Xandra)

De avonden beginnen om 19:30 en eindigen om circa 21:00 uur. 

Locatie en adres

Jouw bank, kelder of zolder, net waar je lekker zit, voldoende ruimte hebt en zowel het licht als je internetverbinding optimaal zijn om mee te doen. 

Kosten en aanmelding

Omdat Bart en ik Interplay bekendheid willen geven in Nederland en het een mooie manier is om laagdrempelig kennis te maken, bieden we deze avonden aan tegen een kleine vergoeding. Je betaald 15 euro per keer dat je mee wilt doen.

Aanmelden kan via Bart Durand. De factuur zal ook via zijn bedrijf verzonden worden.

3 + 15 =

Wat levert de workshop op?

* Vertrouwen op je instincten
* Zien en gezien worden
* Intunen op de wijsheid van je lichaam
* Handelen zonder te weten
* Betrokkenheid in hier-en-nu
* Plezier =)

Xandra van Hooff (1976) ontwikkelde een intuitieve vorm van solo-improvisatie en stond verstelt van het feit dat de internationaal erkende trainer¬†Franki Anderson¬†de Fool in haar herkende en haar aanmoedigde aan met dit werk door te gaan, deze improvorm ¬†verder te onderzoeken en zelf ook te gaan onderwijzen. Snel daarna maakte ze kennis met¬†InterPlay, ¬†een actieve en creatieve manier om de wijsheid van het lichaam te ontsluiten – en viel voor de eenvoud van dit werk. Het gaf een pedagogisch en filosofisch kader aan in het werk. Interplay¬†nodigt je uit tot authentieke zelfexpressie en laat je contact maken met je innerlijke wijsheid. Xandra combineert dit in haar begeleiding met de kunst ¬†van transformatieve coaching zodat jij¬†in alignment kunt leven. Geef je de voorkeur aan ontspannen uitdaging en liefdevolle chaos, boven “in jezelf geloven” en een eindeloze stroom van ‘fake it till you make it’ strategie√ęn? De Rawthentic tribe is gecre√ęerd met jou in gedachten!¬†