InterPlay proeverij

Deze proeverij was van september 2021 tot maart 2022 een maandelijks terugkerend online improvisatiefeestje met aandacht voor wat je beweegt, de wijsheid die in je leeft en de kracht van je gezien voelen. Beweeg. Babbel. Speel. Laat jezelf zien en ontdek wat er te zien valt. Wil je ontdekken of deze manier van spelen bij je past, of gewoon een avond online met mij doorbrengen, dan kun je bij deze speelse Interplay dinsdagavonden terecht, die ik organiseer samen met Bart Durant. 

Tijdens deze avonden maak je kennis met de improvisatievorm InterPlay. Dit is een speelse, actieve en creatieve manier om met jezelf en anderen in contact te komen.¬†We maken gebruik van stem, beweging, contact, stilte en spontane verhalen. InterPlay onderzoek de wijsheid van ons lichaam en voedt de creativiteit. De oefeningen zijn kort, simpel en speels. Er wordt veel¬†ge√Įmproviseerd en gelachen in de lessen. Wanneer je een paar keer meedoet voel je of deze manier van ‘zijn’ lekker en natuurlijk voor je aanvoelt.

Speel zonder het ‘goed’ te doen

Voor wie het spannend vind om zich zichtbaar te maken en/of dit online voor een groep vreemden te doen, helpt het te weten dat Interplay geen ‘goede’ of ‘foute’ manier kent. Deelnemen is genoeg.

Interplay opent de deur naar je voelende zelf, het deel van ons dat we wellicht zouden afwijzen wanneer we serieus probeerden om een ‘leuke voorstelling’ te maken of ‘het goed wilden doen’ omdat gevoel nu eenmaal langer de tijd nodig heeft om doorvoelt te worden en niet altijd vanuit een eerste impuls ‘hout snijdt’, ergens op slaat of goed overkomt.

Juist door deze gevoelsimpulsen te volgen en deze te verkiezen boven een intellectuele, leuke of ‘bedachte’ respons ontvouwt zich de meerwaarde van Interplay. Wellicht krijg je in of na de sessie een dieper begrip van hetgeen in je speelt of helpt het je op een later moment je intu√Įtie serieus te nemen, precies op het moment dat je het hard nodig hebt. Of je bouwt door geregeld mee te spelen op dinsdagavond stap voor stap je zelfvertrouwen op.

Ontdek de kracht van Interplay

In mijn opleidingen maak ik vaak gebruik van Interplay spelvormen. Wil je daar mee kennismaken dan ben je hier aan het goede adres.
Interplay is kortgezegd een creatieve training waarin gebruik gemaakt wordt van o.a. ge√Įmproviseerde bewegingen, stilte en storytelling. Eigenlijk alledaagse dingen dus. Toch bouw je door te spelen vaardigheden op, die je helpen dealen met de complexiteit van het leven. Interplay leert je namelijk improviseren, een belangrijke vaardigheid in onze telkens veranderende wereld. Hierdoor ontdek je dat de wijsheid van je lichaam perfect is in het omgaan met de complexiteit van de wereld waarin we leven en krijg je een dieper vertrouwen in jezelf.

Prijs, data en meer…

Data en tijden

Telkens de laatste dinsdag van de maand. We starten om 19:30 uur en eindigen circa 21:00 uur.

Update: deze lessen zijn afgelast en worden komende tijd niet gegeven.

 

Locatie en adres

Jouw bank, kelder of zolder, net waar je lekker zit, voldoende ruimte hebt om ook te kunnen staan en bewegen. Oh ja, en waar zowel het licht als je internetverbinding optimaal zijn om mee te doen. 

Kosten en aanmelding

Omdat Bart en ik Interplay bekendheid willen geven in Nederland en het een mooie manier is om laagdrempelig kennis te maken, bieden we deze avonden aan tegen een kleine vergoeding. Je betaald 15 euro per keer dat je mee wilt doen.

Aanmelden kan via Bart Durand. De factuur zal ook via zijn bedrijf verzonden worden.

2 + 12 =

Wat levert de workshop op?

* Vertrouwen op je instincten
* Zien en gezien worden
* Intunen op de wijsheid van je lichaam
* Handelen zonder te weten
* Betrokkenheid in hier-en-nu
* Plezier =)