Eindelijk! Iemand die de ballen had om de onnozele gekkigheid van clownerie en improvisatie te combineren met serieus spirituele zaken zoals non-dualiteit.¬†Hier vind je opleidingen die alle conventionele clich√©matigheden omzeilen en jou ‚Äď de ster van de show ‚Äď rijpe, pure inzichten biedt die je leven voorgoed zouden kunnen veranderen en die je¬†in kunt inzetten als loopbaan- of lifestyle coach, trainer, therapeut, psycholoog of jongerenwerker.

OVER MIJ

OVER JOU

OVER DE WERKVORMEN

OVER DE ERVARINGEN 

Over The School of Play

Het woord ‘Play’ in mijn bedrijfsnaam is niet zomaar ‘spel’. Het heeft wortels in het diepgaande Sanskriet woord “Leela”, wat verwijst naar de eeuwige cyclus van creatie, destructie en hercreatie. Het is de manifestatie van het pure, het spontane.¬†Echter, naarmate we ouder worden, raken we vaak verstrikt in het web van oordelen, evaluaties en onderscheid. ¬†En hier komt “Wuwei” om de hoek kijken. Een oud Tao√Įstisch concept, Wuwei vertegenwoordigt het ‘handelen door niet te handelen’. Het is de kunst van het volgen van de stroom van het leven zonder weerstand. Door de principes van Wuwei te omarmen, kunnen we ons opnieuw verbinden met de essentie van Leela en het spel van het leven spelen met een open hart.

Wat als het leven even lastig is?
Wanneer we te maken krijgen met negatieve emoties, zoeken we de oorzaak vaak externe oorzaken zoals stress, eerdere ervaringen, conflicten of genetica. We analyseren en categoriseren totdat we een oorzaak vinden en proberen deze dan op te lossen of weg te nemen. Dit lijkt vanuit ons cognitieve brein, dat dualistisch functioneert, het meest logische om te doen. De oorzaak is echter vaak niet het probleem, het probleem is dat wij er moeite mee hebben. Onze emoties zijn in die zin indicatoren dat we tijdelijk onze natuurlijke, speelse toestand zijn kwijtgeraakt en dat we en daarnaar terug mogen keren. 

Deze boodschap is niet nieuw
Vrijwel alle grote spirituele tradities, van Hindoe√Įsme en Boeddhisme tot Soefisme en mystiek Christendom en Jodendom, wijzen op onze diepe kern van non-duaal bewustzijn. Vaak zijn de leringen binnen deze tradities vrij ‘strak’ en ‘principieel’. Daarom voeg ik er een extra dimensie toe: het speelse element dat ontstaat wanneer het non-duale, allesomvattende improviserend in beweging komt. ¬†Het is een staat van onbezorgde openheid en vrije spontaniteit welke wel eens aangeduid wordt met¬†Wu Wei ( ‘niet-doen’) of Shoshin (beginner’s mind). Durf jij net als de¬†Fool in de Tarot, in het onbekende te stappen?

Jouw natuurlijke staat van zijn
Jouw inherente, nonduale natuur is speels en wordt niet beperkt door dualiteit, oordelen of tegenstellingen. Jouw ‚Äėplayful nature‚Äô verwijst naar de oorspronkelijke, spontane aard van je mens-zijn, die niet wordt be√Įnvloed door cultuur, opvoeding of conditionering. Het is je natuurlijke staat van zijn waarin je open, ontspannen en nieuwsgierig bent, zonder je te laten beperken door bepaalde overtuigingen, verwachtingen of angsten. Playful Nature Psychologie noem ik dat.¬†

De voordelen van (weer) gaan spelen
In onze wereld vol tegenstellingen zorgt ‘spelen’ voor een frisse blik. Het laat je contact maken met een wereld die nog vloeibaar is en waar geen enige dualiteit op de lange termijn houdbaar is. Zo laat je los wie je denkt te (moeten) zijn en kunt ontdekken wie je werkelijk bent. Daarmee vermindert prestatieangst, en ontsluit je jouw ware potentieel en dat van anderen.

Welkom bij The School of Play
The School of Play nodigt je uit in het rijk van innerlijke onschuld, een plek die fungeert als een moderne echo van de antieke Griekse ‘scola’. Zo’n school was een toevluchtsoord voor persoonlijke ontwikkeling, een vrijplaats die jonge mensen beschermden tegen de druk van het harde werkende leven. Hier vind je zo’n vrijplaats. Een omgeving waarin je moeiteloos kunt groeien en leren om deze ervaring ook voor anderen te faciliteren. Je wordt door jouw reisgids Xandra van Hooff uitgenodigd om jezelf en het leven op transformerende wijze te ervaren en terug te keren naar je oorspronkelijke¬†nonduale staat.

Terugkeren en thuiskomen
Terugkeren naar Leela Рnaar je ware zelf Рbetekent elke kans aangrijpen om het leven met vreugde en liefde te omarmen en zo te herinneren wie je werkelijk bent. Jij bent het goddelijke spel, de liefde en de dans van het leven zelf. Je bent het lachen én de tranen, het scheppen én het vernietigen. En in de omarming van het leven, maak jij van elk moment een meesterwerk. 

Wees welkom!

Eerlijke waarschuwing: er kan in de trainingen en bijeenkomsten gebruik gemaakt worden van oneerbiedige humor, seksuele grappen en ego-verpletterende wijsheid. Dit is geen opleidingsinstituut waar je je ouders mee naartoe neemt als je je diploma op komt halen. Als je op zoek bent naar to-the-point methoden of spectaculaire stappenplannen dan ben je hier aan het verkeerde adres. Verwacht eerder regenbogen en eenhoorns hier =)

Lef om te Stralen

Niks ‚Äėlijstjes invullen‚Äô en via testjes weten wie je bent en wat je kunt. Zelfkennis vergaren is soms gewoon hard werken. Maar daarna kun je wel relaxt(er) leven. Het is het waard!

Moed om te Falen

Doet een beetje pijn, dat falen. Logisch dat we het vermijden. Werkt alleen niet op de lange termijn. Daarom mag je het op gaan zoeken. Leren verdragen. Speels, dat dan weer wel.

Theater van het Leven

Dus jij wilt belachelijk goed authentiek zijn? Ik leer je ‚Äėbelachelijk‚Äô en ‚Äėgoed genoeg‚Äô. Doe jij lekker de rest.¬†Zo wordt op een playful manier kwetsbaarheid jouw grootste kracht.

1-op-1

Oké, je geeft het toe. Je bent zo gek als een deur. Jammer alleen dat niemand dat ziet. Klaar met schone schijn? Werk een jaar lang één-op-één met mij naast je opleiding.