Neem speelsheid serieus!

Lachen is de fijnste vorm van innerlijke vrijheid. En van een lachworkshop-high tea word je dag niet enkel een heel stuk vrolijker, je traint ook je zichtbaarheid en flexibiliteit. Daarnaast biedt de lach zelf ontspanning, ontlading en verbinding. Iedereen kan lachen zonder reden. En je hebt er niets voor nodig ook. Laat je verrassen…  lachen zonder humor kan nog best heel leuk zijn! =)

Wil jij kennismaken met mij, met mijn werkwijze of gewoon eens lekker lachen? Wees dan van harte welkom bij een lachyoga high tea. 

Leven met lef, lol en liefde

Pro-activiteit is de basis voor een gelukkig leven. De lach wijst je de weg. Want in een lachworkshop leer je om niet te wachten totdat er iets gebeurt waardoor je gaat lachen. Je wacht niet langer op de juiste omstandigheden maar je neemt het heft zelf in handen. En wedden dat je leven daar een positieve oppepper door krijgt? Lachen is namelijk gezond. Het is wetenschappelijk bewezen dat er allerlei fysiologische effecten plaatsvinden die zorgen dat je stressniveau vermindert en je endorfinen aanmaakt waardoor je je gelijk een stuk beter voelt. En het mooie? Voor je brein maakt het niet uit of de lach geactiveerd wordt door iets wat je echt lollig vindt of doordat je simpelweg de ademhaling en de klanken imiteert. Je leert in een lachsessie lachen zonder reden en gelijk de voordelen ervaren. Dat is in het begin misschien wat ongemakkelijk maar het is zo ontzettend goed. Doe je mee?

Neem jezelf eens wat minder serieus ; -)

De lach high-tea biedt je een laagdrempelige manier om kennis te maken met het concept van lachen zonder reden, met je eigen stressysteem en lachgeluid, met de andere deelnemers, met de kunst van toegepaste improvisatie, met de mate waarin je jezelf niet al te serieus neemt, met de giechelende goeroe die ergens in je leeft. En met de manier waarop Xandra training geeft in lef, lol en liefde.

Dr. Madan Kataria, arts in India, bedacht in 1995 de eerste lachclub. In een park in Mumbai kwam hij met 5 mensen bij elkaar om de lach te gaan beoefenen. Sindsdien heeft het fenomeen zich wereldwijd verspreid. En nu dus zelfs ook in Wijchen!) Doe je mee?

Laat je lach de weg wijzen! 

Om een gelukkig en vervuld leven te leiden hoef je niet hard te werken of rijk te zijn. Verbinding en inspiratie zijn overvloedig aanwezig. Vertrouw daar maar op. Ga uit van eenheid en moeiteloosheid. Genieten kan elk moment. Het leven is daar waar het je raakt. En je geniet ervan daar waar je lacht. Zelfs zonder reden. Dus giechel. Bulder. Laat het toe. Jij bent jouw leven. Jouw wereld. En onthoud altijd… je bent niet slechts één aankoop, één opleiding, één compliment verwijderd van geluk. Je bent er slechts één gedachte van verwijderd. Of één lach.

Tijdens de high-tea gaan we echt even actief de lach opwekken, lachen zonder reden dus. Daarna gaan we met koffie/thee en allerlei lekkers even rustig zitten rondom een spel. Ook hier is de kern dat jouw lach je de weg wijst. Waarheen? Dat merk je vanzelf wel!

Warming up & lachklanken
We beginnen met een vrolijke warming up van jouw lichaam. Je buikspieren (en de rest van je lijf) even goed wakker maken zodat je daarna aan de slag kunt met lachklanken. Dit doen we door middel van speelse oefeningen.
Ademhaling en bewegingen

Yoga helpt je te verbinden met jezelf, je ademhaling en met de ander. Dit is terug te zien in deze sessie. Klappen in ritme en met lachklank verhoogt het energie niveau, zet het middenrif in beweging en vergroot de groepssynchroniciteit. Dit draagt bij aan een positieve groepsdynamiek. Door middel van klapoefeningen en ademhalingstechnieken gaan we samen spontaan lachen om niets.

Spelvormen en mindset oefeningen

Om je kinderlijke speelsheid te cultiveren die je helpt om te lachen zonder reden (ook in het dagelijks leven) doen we enkele improvisatie spelvormen en mindset oefeningen. De eerste stap naar de moed om te falen wordt zo spelenderwijs gemaakt. Daarnaast maak je jezelf zichtbaar, laat je je horen en werk je op een lichte manier aan je zelfleiderschap!

Meditatie en ontspanning

Je komt aan het einde van de sessie rustig tot jezelf. Ben je koudbloedig? Zorg dan voor dikke sokken of een extra vestje, dan blijf je lekker warm. 

Je voelt wat de sessie met je heeft gedaan en ziet (bij jezelf en anderen) letterlijk het verschil! 

Playful high-tea moment

Na afloop van de lachyoga sessie die ongeveer 3 kwartier in beslag zal nemen duiken we gezellig bij elkaar om een netwerkspel te spelen. Hierin leer je jezelf en elkaar speels kennen en zorgt de gezamelijke lach voor een lekkere sfeer. 

Natuurlijk is er onbeperkt koffie/thee en lekkere dingen zodat jij vervuld aan het einde van de middag de ruimte weer verlaat. 

Wat levert lachen je op?

* vermindering van de hoeveelheid stresshormonen in je lijf
* positievere gevoelens omdat je endorfinen aanmaakt
* meer contact en verbinding met anderen
* verbetering cognitieve functies door meer zuurstof in het brein
* meer veerkracht in moeilijke tijden

kortom: dit is goed voor iedereen!

Prijs, data en meer…

Data en tijden

Af en toe organiseer ik op de een lach high-tea in Wijchen. Er staat geen nieuwe datum gepland. Mail als je interesse hebt dan laat ik weten wanneer ik iets organiseer. Schrijf je in voor de nieuwsbrief dan laat ik je weten wanneer ik iets organiseer. 

Prijs

Voor de lach high-tea betaal je 30 euro incl workshop, koffie/thee en diverse zoete/hartige hapjes. Vooraf wordt de factuur gestuurd.

Ben je verhinderd? Laat dan iemand anders in jouw plek gaan, zonde anders van de hapjes!

Aanmelden

Aanmelden kan via het contactformulier. Of mail naar info@theschoolofplay.nl dat je van plan bent te komen.

Locatie en adres

De lachclub is op onze locatie (kraayenberg 8020) in Wijchen. Volg de borden ‘Broedplaats’ om de juiste ingang te vinden.

Jeaaahhh ik wil giechelen!

Ik verklaar met het inschrijven via onderstaande link dat ik mezelf in ieder geval dit ene uurtje minder serieus ga nemen.