Laughing Lounge =)

In de Laughing Lounge bied ik een online mogelijkheid om samen te komen en bewust meer speels plezier in ons leven te brengen. Hier kun jij je verbinden, inspiratie vinden, in contact komen met het gevoel van léven in plaats van overleven. Hier kun je lachen, huilen, 100% echt zijn, volledig in contact met wat er op dit moment in je leeft. Een gratis maandelijks momentje om jezelf te cultiveren in de wet van aantrekkingskracht, alignment, overvloed en humor. De lessen zijn op vrijdag van 16.00 tot 17.00 via Zoom te volgen. Zorg dat je je camera aanzet en ruimte hebt om te bewegen en spelen!

Voel weer even dat je meer bent dan alleen je rationele brein. Wij zijn dierlijk, materie, mysterie. Niet ‘in’ deze wereld gebracht maar net als een golf in de zee op natuurlijke wijze gecreëerd; niet gescheiden en superieur van de wereld om ons heen. Breng het gevoel van verwondering en ontspanning terug in je leven. Onderzoek in visualisaties  wat jouw ziel ondersteunt. Ontmoet hier nieuwe mensen die je kunnen engageren en inspireren. Ondersteun elkaar om belichaamd ‘echt’ te zijn.

Dompel jezelf onder in Wisdom, Wildness and Wonder!

Breng leven in je leven. Train je lichaam álles te mogen voelen en ervaren zodat het in het dagelijks leven niet zo snel voor een verrassing staat. Verruim je vermogen om te fantaseren en dompel je erin onder om te voelen hoe je lijf reageert wanneer je in een staat terecht komt waarin ‘alles mogelijk is’. De natuur is wonderbaarlijk mysterieus op de meest wilde manieren. De kunst is te geloven in de meest optimale uitvoering ervan. Zodra een gesteld doel nog haalbaar is zwakt het je mogelijkheden af, dus leer verder te dromen en cultiveer de mogelijkheid in jezelf om vanuit overvloed en mogelijkheden verder te gaan.  De Laughing Lounge is de startplek waar we die werelden in ons kunnen ontdekken en leren hoe het leven door ons heen kunnen laten gaan. De natuur wil dat alles gaat bloeien, groeien en stralen om op hun eigen wijze iets van schoonheid door te geven aan deze wereld. Laat je inspireren om deze overvloed ook voor jou te laten werken.

GRATIS BOOSTERS

OVERVLOED • POSITIVITEIT • ALIGNMENT • HUMOR

WEKELIJKSE BIJEENKOMSTEN

AUTHENTICITEIT •  VERBINDING • LEVEN MET OPEN HART

LOSSE TRAININGSWEKEN

EMBODIED IMPROVISATION • PLAYFUL STORYTELLING

Spelen is pokon voor je brein!

Dr. Madan Kataria, arts in India, bedacht in 1995 de eerste lachclub. In een park in Mumbai kwam hij met 5 mensen bij elkaar om de lach te gaan beoefenen. Sindsdien heeft het fenomeen zich wereldwijd verspreid. Ik werd in 2019 opgeleid tot laughter yoga teacher en heb deze methode uitgebreid met het visualiseren van overvloed en het vertrouwen op alignment vanuit de wet van aantrekkingskracht. Dát, in combinatie met het omarmen van alle emoties welke de laughter yoga methode reeds in zich had maakte het voor mij een waar feestmaal om vaak aan te willen laven.  Dit geef ik graag door in de wereld en het is mijn missie om de wereld te verbeteren, één lach per keer, geworteld in de traditie van Laughter Yoga Univsersity en Christopher Bayes’ Pandemonium Studio.

Om een gelukkig en vervuld leven te leiden hoef je mijns inziens niet hard te werken of rijk te zijn. Verbinding en inspiratie zijn overvloedig aanwezig. Vertrouw daar maar op. Ga uit van eenheid en moeiteloosheid. Genieten kan elk moment. Het leven is daar waar het je raakt. En je geniet ervan daar waar je lacht. Zelfs zonder reden. Dus giechel. Bulder. Laat het toe. Jij bent jouw leven. Jouw wereld. En onthoud altijd… je bent niet slechts één aankoop, één opleiding, één compliment verwijderd van geluk. Je bent er slechts één gedachte van verwijderd. Of één lach.

Van lachen word je niet alleen maar vrolijk, lachen is gewoonweg supergezond. Het is wetenschappelijk bewezen dat er allerlei fysiologische effecten plaatsvinden die zorgen dat je stressniveau vermindert en je endorfinen aanmaakt waardoor je je gelijk een stuk beter voelt. Daarnaast train je door ‘zonder reden’ te lachen ook nog eens je assertiviteit, zichtbaarheid en flexibiliteit. Lachen is de fijnste vorm van innerlijke vrijheid en biedt ontspanning, ontlading en verbinding.

In de Laughing Lounge herinner je jezelf er weer even aan dat je niet afhankelijk bent van de juiste omstandigheden maar de wereld aan je voeten ligt. Wedden dat je daar een positieve oppepper door krijgt. En het mooie? Voor je brein maakt het niet uit of de lach geactiveerd wordt door iets wat je echt lollig vindt of doordat je simpelweg de ademhaling en de klanken imiteert. Je leert in een lachsessie lachen zonder reden en gelijk de voordelen ervaren. Dat is in het begin misschien wat ongemakkelijk maar het is zo ontzettend goed. Doe je mee?

Hoe ziet een Laughing Lounge bijeenkomst eruit?
Wanneer je binnenkomt in de online huiskamer beginnen we rustig met een vrolijke warming up van jouw lichaam zodat je lekker kunt ‘landen’. We warmen je emotionele én lachspieren op met geleide visualisaties waar jij al dansend en bewegend vorm en klank aan geeft. Hiervoor wil ik je wel graag zien maar het geluid van je computer mag gewoon uit. Deze sessie is geheel voor jou dus geniet in je eigen bubbel van de sensaties die de oefeningen oproepen.
Na de warming up doen we een korte oefening, een improvisatie, zingen we liedjes of werken met klapritmes. Dit vergroot de groepssynchroniciteit en draagt bij aan een positieve groepsdynamiek. Daarna gaan we samen spontaan lachen om niets. Het is fijn als je aan het einde van de sessie tot rust kunt komen in een luie stoel of een plek waar je kunt liggen. Hierbij kijk je de anderen via jouw laptop aan. Je voelt wat de sessie met je heeft gedaan en ziet bij de anderen letterlijk het verschil!

Prijs, data en meer…

Data en tijden

Door het jaar heen zijn er verschillende online sessies gepland:

* vrijdag 7 mei 2021
* vrijdag 2 juli 2021
* vrijdag 3 september 2021
* vrijdag 1 oktober 2021
* vrijdag 29 oktober 2021
* vrijdag 26 november 2021

We beginnen om 16.00 uur en eindigen om circa 17.00 uur. Zo ga jij lekker je weekend in!

Gratis!

Free? Yes! Because the best things on life are wild and free. Wil je toch iets terugdoen? Deel een blog, of geef een reactie onder een post. Vanuit dankbaarheid gedeelde berichten of gegeven positieve reacties zijn altijd heel helpend voor mij als ondernemer omdat ik zo meer zichtbaar wordt.

Aanmelden

Aanmelden voor de eerstvolgende lachsessie kan via het contactformulier. Je krijgt van mij dan de link voor deze maand toegestuurd.

Online

De Laughing Lounge sessies volg je online vanaf je bank, vanuit je slaapkamer, de kelder of zolder. Zolang jij een goede internetverbinding en ruimte om te spelen, dromen, lachen en geluid te maken hebt gaat het goed komen.

Wat levert de workshop op?

* minder stresshormonen in je lijf * een boost in positieve gezondheid * positieve gevoelens en emoties * contact en verbinding met anderen * verbetering van je cognitieve functies * meer zuurstof in je brein * meer veerkracht in moeilijke tijden

Xandra van Hooff (1976) is opgeleid als docent, pedagoog, medisch analist en mastercoach. Ze startte haar carrière als leerkracht, zorgcoördinator en manager op o.a. scholen die verbonden zijn aan (justitiële) jeugdinrichtingen en jeugd-GGZ. Hier ontdekte ze dat individuele verschillen en unieke perspectieven iemand kunnen helpen om uit te blinken in het leven, ongeacht wat men ook in het verleden heeft meegemaakt, en dat speelse theaterinterventies een manier zijn om het potentieel van iemand te ontsluiten. Ze studeerde vervolgens cum laude af met een master in Special Educational Needs en liet zich daarnaast bijscholen (en laat zich nog altijd scholen) tot impro-trainer, clownsdocent, laughter & healing yoga teacher en specialist drama. Sindsdien gebruikt ze toegepaste improvisatie als manier om veerkracht, flexibiliteit en spontaniteit te bevorderen. Vanaf 2012 leert ze via haar opleidingen, trainingen en workshops aan professionals hoe zij ditzelfde kunnen doen.