Het Lef om te Stralen

Ik geloof dat het verkennen van de speelse taal van je verbale uitingen je naar de diepten van je ziel kan leiden. Het geschreven en gesproken woord – onverbloemd en impulsief – kan dingen vertellen die je over jezelf moet weten. Deze opleiding brengt je naar het binnenste van jezelf, daar waar jouw playful hart van in de fik gaat. En het leert je de technieken om dit ook met anderen te doen.

Hoe heerlijk is het immers te doen waarvoor je gemaakt bent, te leven zonder zorgen, vreugdevol en vrij van oordeel over jezelf. Hoe fantastisch is het op eigen, speelse wijze je talenten te ontwikkelen en je met de wereld te verbinden.

Je komt er door zonder nadenken te spreken, handelen of schrijven over hoe het leven voor jou interessanter wordt. Door creatief na te gaan wat jij leuk vindt en wanneer je in flow bent. Het leven bestaat voor een belangrijk deel uit werk, maar hoe fantastisch is het iets te kunnen doen wat voelt als spelen?

Wees uitgesproken, niet uitgepraat!

Maar groots en meeslepend willen leven vraagt ook lef. Het vraagt moed om op de lange termijn te gaan doen wat je leuk vindt en niet te blijven hangen in wat je gewend bent. In dat waar je zekerheid vindt. Of in dat wat anderen van je verwachten.

Het vraagt lef om jouw creaties en projecten de wereld in te brengen, jezelf te laten zien. Het vraagt lef jouw levenslust tot belangrijkste referentiepunt te nemen, want zo werkt onze maatschappij over het algemeen helemaal niet. Maar onze eigenheid raakt vertroebelt wanneer we ons laten leiden door een heersende mening binnen een team of groep. En ook wanneer streven naar succes voorop gaat staan. Terwijl onze intuïtie ons de weg wijst naar alles wat we weten en geloven. Het levert je zoveel op dit wél te gaan doen. Intunen op je intuïtie is een vorm van ‘direct weten’, letterlijk meestromen met wie je bent. Het kent ons beter dan wij onszelf.

Wil jij zelf in flow gaan werken en ondernemen en in staat zijn dit proces ook bij anderen aan te sturen? De klanten/organisaties waar je mee werkt met deze vragen helpen? Beweging creëren middels creatieve schrijftechnieken, improvisatie, geleide meditaties, opstellingen en alles wat nog meer mogelijk is. Theoretisch omlijst in hapklare brokjes positieve psychologie, appreciate inquiry, storytelling en talentgedreven persoonlijke ontwikkeling? Dan ben je bij deze opleiding aan het juiste adres!

 

Stand your ground. Be bold. Be loud. Be proud!

Ik ben Xandra van Hooff. Jarenlang heb ik gestoeid met zowel talenten en competenties als ook de zichtbaarheidsparadox. Wat ik leerde is dat zonder mensen die het absoluut met je oneens zijn, men nooit werkelijk het verschil kan maken. Ik leerde door de jaren heen dat de zelfkennis en het lef dat hiervoor nodig is met wat handvatten keer op keer uit mezelf te halen was. En ik kan het jou nu leren. Als ZZP’er, ondernemer, als HR-medewerker, middenmanager, loopbaan – of businesscoach. Doe dit traject voor jezelf, ter verdieping van je leiderschapskwaliteiten, of verdiep je kunde met de vele interventies die je hier leert.

 

Inhoud van dit traject

Het Lef om te Stralen is een opleiding voor coaches en begeleiders die hun rugzak willen vullen met mega veel creatieve en uitdagende oefeningen waar een stukje lichtheid in zit. Jij wilt voorbij het verkennen van talenten en competenties en het in kaart brengen van iemands drijfveren, beweging in gang te zetten. Precies op het punt waar de ander zichzelf als vanzelfsprekend aanneemt.

Achteruitkijken is hierin nodig om de rode draad te ontdekken, vooruitblikken goed en waardevol. Maar dit alles doe jij het liefste met een vleugje magie. Zodat degene die jij (bege)leidt in Flow kan komen. De talenten creatief worden aangeboord. En ze in hun dromen durven gaan geloven en stappen zetten op het levenspad. Niet hun doelen SMART makend, maar juist openstaan voor wat er gebeurd wanneer ze gaan werken vanuit hun diepste waarden en verlangens. 

En jij gaat hen al doende voor op op dit pad. Theorie en praktijk gaan hand in hand. Ervarend leren en ontwikkelen, reflecteren op jezelf. En daarnaast krijg je inzicht in werkende coachingsprincipes voor Flow, zodat je dit ook bij de ander tot ontwikkeling kunt laten komen. Daardoor ervaar jij aan het einde van de opleiding het gevoel van een kind in een snoepwinkel. Je bubbelt. Je bruist. Je wilt aan de slag. Laat de toekomst maar komen. Jij bent er klaar voor. En dát is exact het gevoel dat jij ook jouw klanten wilt meegeven. Vanaf nu weet je hoe!

Wordt jij blij van verhalende technieken om momenten van Flow te (her)ontdekken of op te wekken? Wil jij je gereedschapskist uitbreiden om zo onderdelen aan te pakken die je met cognitieve technieken niet kunt bereiken? Dan ben je bij het Lef om te Stralen aan het juiste adres. Tijdens deze opleiding ga je actief aan de slag met prikkelende opdrachten waar je meteen ‘het diepe mee induikt’. Zo ervaar je ook zelf de kracht van je creative intuïtie en kun je het daarna vanuit je eigen ervaring aan de ander uitleggen en doorgeven. Geen ingewikkeld gedoe, maar direct-doen om er zo achter te komen wie jij bent, wat jouw verhaal is en hoe je dat naar buiten brengt.

Gedurende de vier tweedaagse programmablokken word je uitgedaagd om te werken met thema’s rondom leiderschap, groeimindset, groeien in moeilijke tijden en leven vanuit het hart. Voor jezelf en voor je klanten. Jij bent aan zet… welke kant ga je op?

Blok 1: De reis van de held

Ergens in je leven ben je ongetwijfeld tegen iets aangelopen in de wereld wat je pijn deed, waarvan je dacht dat het beter kon. Anders. Mooier. Je nam deze uitdaging aan en transformeerde je boosheid, wens, ongeduld of ongelukkige gevoelens tot een manier van werken, doen of zijn die beter paste. Of wellicht ben je nog onderweg op die reis. Dat maakt niet uit. Want wat je raakt en waar je staat ontdekken we samen in dit eerste blok. Verschillende storytellingtechnieken komen aan bod. Daarnaast werken we improviserend met levensthema’s en de wijsheid van dilemma’s en problemen zodat jij verder komt en dit proces ook met anderen kunt herhalen.

Blok 2: Talenten en competenties

Hoe jij de wereld een mooie plek maakt, heeft alles te maken met wie jij bent, wat je leuk vindt om te doen en welk talent je (nog) wilt laten groeien. Daarom doen we dit blok een talenteninterview en kijken we naar jouw oplaadpunten. Ook ontdek je de waarde van je Freak Factor, want als je ten volste kunt benutten wat jou ‘eigen’ maakt, wat iemand ánders maakt, kunnen we diversiteit en eigenheid ten volle benutten. Daarnaast bespreken we mindset als blokkerende of activerende manier van kijken naar ontwikkeling. Trots, niet vanwege een (mogelijk) eenmalig resultaat, maar vooral vanwege dagelijkse vooruitgang. Onmisbaar voor iedere leider en begeleider!

Blok 3: Drijfveren als rode draad

In dit blok brengen we je naar je verlangen. Nadenken over hoe het ‘ook’ zou kunnen zijn. Hoe droom jij de wereld een mooiere plek? Waar kom jij je bed voor uit? We ontdekken de denkstijlen achter talenten en daarnaast staat de ‘WHY’ centraal in dit blok. Leer hoe je dit diepgaand kunt inzetten in de begeleiding of coaching van jezelf, je team en je klanten.

Een goed verhaal uitdragen gaat namelijk verder dan een lijstje met kernwaarden, een goede slogan op je website of quote aan de muur. Een goed verhaal uitdragen betekent aan de ene kant 100% authentiek zijn. Er vol voor gaan, precies zoals jij bent. En aan de andere kant is letterlijk ‘gaan staan voor datgene waar je voor gaat’. Het goede doen. Voor jou én anderen. Voor nu én de toekomst.

Blok4: Wees merkwaardig!

Koers uitstippelen. Dromen en wensen achterna. Lef tonen en jezelf in de etalage zetten. Dat gun jij jezelf en degenen met wie je werkt! Zichtbaar zijn. Voor jezelf. Voor anderen. Voor jouw missie in het leven. Om onbegrensd je gewenste toekomst tegemoet te spurten. Meerwaarde uit je waarden halen. Jouw eigen pad bewandelen. En ontdekken dat spreken over jezelf in termen als ‘kunnen leren’ ipv enkel ‘kunnen’ vele malen motiverender is.

Mens zijn we altijd in relatie tot anderen. En dus duiken we dit blok in de wereld van positieve provocatie en statusdynamieken. Durf jij je uit te spreken? Kun je sneller vooruit komen in tegenwind? Vind je sparkle en ontdek het plezier, zelfs wanneer het eindresultaat (nog) niet in zicht is.

Alles hangt hierbij af van het verhaal dat je jezelf vertelt. Dit is niet alleen het magische geheim achter elke goede verkoop en het ultieme ingrediënt van elke koerswijziging, maar ook de basis van moedig leiderschap. Voor iedereen die wil leven vanuit z’n tenen. Die zich vrijer en nutter in zijn of haar werkomgeving wil voelen. Voor iedereen die innovatiever willen handelen en bijdragen aan het geheel. Het zijn díé kwaliteiten waardoor je positief opvalt, je leeft vanuit je waarden en de ander je niet meer vergeet.

Waartoe ben je na deze opleiding in staat:

* meer lef om eerlijker, meer écht jij te zijn
* inzicht in de psychologie van flow
* de rode draad zien in een levensverhaal
* (her)verbinden met de creatieve essentie
* een ‘critical friend’ kunnen zijn
* de kracht van storytelling in zetten
* begeleiden met een groeimindset
* krachtige werkomgevingen creëeren
* werken met de Character Strengths
* een plan van aanpak vormgeven met randvoorwaarden om bij een ander flow te laten ontstaan

Prijs, data en meer…

Data

Er zijn verschillende data mogelijkheden (geef op je inschrijfformulier aan in welke groep je graag plaatsneemt.

Najaar 2019 (met co-trainer Sarina)
Blok 1: 21/22 nov ’19
Blok 2: 19/20 dec ’19
Blok 3: 13/14 febr ’20
Blok 4: 26/27 mrt ’20

Najaar 2020*
Blok 1: 24/25 sept
Blok 2: 22/23 okt
Blok 3: 19/20 nov
Blok 4: 17/19 dec

* data onder voorbehoud

Prijs

De prijs van deze opleiding is €1725 inclusief een manual, certificaat, zaal, lunch, koffie/ thee, versnaperingen. Deze opleiding is CRKBO erkend en BTW vrijgesteld en vanuit dat kader aftrekbaar als bedrijfskosten of opleidingskosten bij de belastingdienst. 

Zelf gaan we graag voor eerlijke prijzen. Daarom doen we niet moeilijk over betalen in termijnen. Zonder extra bijkomende kosten dus!

Lunch en verzorging
Luxe belegde vers afgebakken minibroodjes. Natuurlijk wordt er gezorgd voor koffie/thee/sap en versnaperingen.

Locatie en adres
De opleidingsdagen zijn op onze locatie (kraayenberg 8020) in Wijchen van 9.30-17.00 uur.

Certificaat
Na voldoende afronding van de opleiding beschik je over al het materiaal dat in de trainingen wordt gebruikt, zoals de verschillende werkvormen en opdrachten. Voldoende inspiratie voor jou om de jaren daarna als coach of begeleider aan de slag te gaan.

 

Ik schrijf me in voor € 1725,00 (btw vrijgesteld)

Met volle overtuiging duik ik met het drukken op deze knop in de opleiding gebaseerd op creatieve schrijftechnieken. Met uitdagende werkvormen wordt de intuïtie aangeboord en creativiteit gestimuleerd wat leidt tot meer authentieke awesomeness. Precies wat ik mezelf én anderen gun! 

Gun jezelf dit traject!

Wees uitgesproken, niet uitgepraat. Vergroot jouw waardengericht leiderschap. Voor jezelf. Je bedrijf. En het allerbelangrijkste: de toekomst.

Soms kom je een pareltje tegen onder opleidingen. De opleiding ‘Het lef om te stralen’ van The School of Play is zeker zo’n pareltje. Door creatieve, speelse oefeningen werk je aan je eigen toolbox voor jouw klanten, terwijl je gelijktijdig ontdekt hoe je met lef je eigen bedrijf in het licht kan zetten. Door deze opleiding kan ik de wereld nog meer luchtiger maken!

Wendy Kock

Schitteren in je werk

Ik was als voormalig jurist gewend om theoretisch en binnen de kaders te denken. Hier heb ik geleerd hoe het anders kan. Aan de hand van vele oefeningen aan de slag met jouw purpose: wie ben je, wat wil je, hoe doe jij dat en.. hoe breng je dat over? Een fantastische opleiding die je uitnodigt om vanuit je gevoel je verstand te gaan gebruiken, in plaats van andersom.

Saskia Bultman-Beele

Legally Personal

Dit traject heeft mij zoveel gebracht. En dat doet het nu, ruim een half jaar later nog steeds. Mezelf leren kennen leidt tot meer persoonlijk leiderschap. Twijfelde ik vorig jaar nog aan het starten van een eigen bedrijf. Nu weet ik: ik ga ervoor! En met de vele handvatten die ik hier heb gekregen gaat het me ook zeker lukken er een groot succes van te maken.

Anita Jansen

JArt - leren, zó dat het werkt!