Het Lef om te Stralen

Leef! Het populaire nummer blijkt toch makkelijker mee te zingen dan te dóén voor veel mensen. Bij velen neemt het dagelijks leven het over. De wekker. De baan. Het gezin. Ongemerkt drijven ze af van hun dromen. Verlangens verdwijnen naar de achtergrond. Je gunt het iemand dan bijna wakkergeschud te worden. Te gaan zoeken naar datgene waardoor het leven niet langer als een waas voorbij trekt. Ontdekken welke talenten ze willen ontwikkelen en waar hun hart van in de fik vliegt. Durven freewheelen met hun passie, hun ‘te’ tegemoet. Verlangen naar alles dat in het verlengde ligt van de volgende stap. Duiken in de diepste spelonken van de ziel. Het leven ten volste leven, het opeten, verteren, er fantastische dingen mee doen.

Authenticiteit is belangrijk als ondernemer én op de werkvloer. Organisaties worden succesvoller als werknemers zichzelf kunnen zijn. Hierbij is niet enkel waardering voor het werk van belang, maar met name voor iemands persoonlijkheid. Ook jouw klanten of collega’s willen de held zijn in hun eigen leven, het podium pakken en ontsnappen aan de middelmatigheid. De rauwe waarheid spreken en stoppen zichzelf te verontschuldigen voor wie ze werkelijk zijn. Jij werkt niet met muurbloempjes met een altijd beleefde glimlach op hun gezicht, zichzelf klein en veilig houdend. Je weet dat ze zijn bedoeld om voluit te leven, hun dromen stoutmoedig waar te maken. Om hun missie vorm te geven, voluit te spreken en de wereld een mooiere plek te maken. Niet langer flirten met het leven, maar het claimen. Totdat ze zich herinneren wie ze werkelijk zijn. Ze zich laten zien en iets moois neerzetten in de wereld. En niemand hen meer kan ontkennen.

Wees uitgesproken, niet uitgepraat!

Je kunt bedenken ‘wat je wilt doen’ of ‘hoe je dat in de wereld gaat zetten’, maar pas wanneer je leert luisteren naar het fluisteren van je ziel kom je écht bij jouw heilige graal. Je vind je passie namelijk niet, die vind jou!

Hiervoor is contactherstel met de intuïtie, met het onderbewuste domein belangrijk. Het gebied van symbolische taal, wat begint bij het voeden en oprekken van verbeeldingskracht. Deze opleiding brengt je naar die wezenlijke kern en het leert je de technieken om dit ook met anderen te doen. Zo creëer je met anderen het machtige meesterwerk dat ze altijd al zijn geweest.

Ik leer je in deze 8-daagse opleiding werken met creatieve schrijftechnieken, improvisatie, geleide meditaties, opstellingen en alles wat nog meer mogelijk is. Je leert, ervaart en doorvoelt tijdens de dagen en in extra thuisopdrachten circa honderd oefeningen. Theoretisch omlijst in hapklare brokjes positieve psychologie, appreciate inquiry, storytelling en talentgedreven persoonlijke ontwikkeling. Overzichtelijk geordend in een uitgebreide lesmap zodat je alles gemakkelijk terugvindt.

 

Stand your ground. Be bold. Be loud. Be proud!

Je wil geen suikerspin-perfect, lieflijk zoet, charmant sprookjesachtige fantasieleven. Je wil écht leven. Leven vol verwondering, met ongekamd haar, een spoor van tranen op je wangen en een glimlach zo groot dat je mondhoeken je oren ervan raken. Een smerig zoetsappig leven, gevuld met kleine succesjes, teleurstellingen en oncharmante lessen. Want je beseft: zonder dat je op je bek gaat en leert en zonder mensen die het inhoudelijk absoluut met je oneens zijn, kun je nooit werkelijk het verschil kan maken!

Inhoud van dit traject

Het Lef om te Stralen is een opleiding voor coaches en begeleiders met HBO werk en denkniveau die hun rugzak willen vullen met mega veel creatieve en uitdagende oefeningen waar een stukje lichtheid in zit. Jij wilt voorbij het verkennen van talenten en competenties en het in kaart brengen van iemands drijfveren, beweging in gang te zetten. Precies op het punt waar de ander zichzelf als vanzelfsprekend aanneemt.

Achteruitkijken is hierin nodig om de rode draad te ontdekken, vooruitblikken goed en waardevol. En dit alles met een vleugje magie. Zodat degene die jij (bege)leidt in flow kan komen. De talenten creatief worden aangeboord. En ze in hun dromen durven gaan geloven. Zodat ze stappen zetten op het levenspad.

Tijdens deze opleiding ga je actief aan de slag met prikkelende opdrachten waar je meteen ‘het diepe mee induikt’. Zo ervaar je ook zelf de kracht van je creative intuïtie. Aan het einde van de opleiding heb je het gevoel van een kind in een snoepwinkel. Je bubbelt. Je bruist. Je wilt aan de slag. Laat de toekomst maar komen. Jij bent er klaar voor. En dát is exact het gevoel dat jij ook jouw klanten wilt meegeven. Vanaf nu weet je hoe!

Word jij blij van verhalende en intuitieve technieken om momenten van flow te (her)ontdekken of op te wekken? Wil jij je gereedschapskist uitbreiden om zo onderdelen aan te pakken die je met cognitieve technieken niet kunt bereiken? Dan ben je bij het Lef om te Stralen aan het juiste adres.

Na voldoende afronding van de opleiding beschik je over al het materiaal dat in de trainingen wordt gebruikt, zoals de verschillende werkvormen en opdrachten. Copyright en eigendomsrecht van het opleidingsmateriaal blijft bij The school of Play maar het staat je vrij om in je coaching te gebruiken op de wijze dat dit jou past. Acht lesdagen en een lesmap vol informatie geven je voldoende inspiratie voor jou om de jaren daarna als coach of begeleider aan de slag te gaan. Je ontvangt een certificaat op de laatste dag bij voldoende aanwezigheid en getoonde leergierigheid.

Blok 1: De reis van de held

Ergens in je leven ben je ongetwijfeld tegen iets aangelopen in de wereld wat je pijn deed, waarvan je dacht dat het beter kon. Anders. Mooier. Je nam deze uitdaging aan en transformeerde je boosheid, wens, ongeduld of ongelukkige gevoelens tot een manier van werken, doen of zijn die beter paste. Of wellicht ben je nog onderweg op die reis. Dat maakt niet uit. Want wat je raakt en waar je staat ontdekken we samen in dit eerste blok.

Verschillende storytellingtechnieken komen aan bod. Daarnaast werken we improviserend met levensthema’s en de wijsheid van dilemma’s en problemen zodat jij verder komt en dit proces ook met anderen kunt herhalen.

Blok 2: Talenten en competenties

Hoe jij de wereld een mooie plek maakt, heeft alles te maken met wie jij bent, wat je leuk vindt om te doen en welk talent je (nog) wilt laten groeien. Daarom doen we dit blok een talenteninterview en kijken we naar jouw oplaadpunten. Ook ontdek je de waarde van je Freak Factor, want als je ten volste kunt benutten wat jou ‘eigen’ maakt, wat iemand ánders maakt, kunnen we diversiteit en eigenheid ten volle benutten. Daarnaast bespreken we mindset als blokkerende of activerende manier van kijken naar ontwikkeling. Trots, niet vanwege een (mogelijk) eenmalig resultaat, maar vooral vanwege dagelijkse vooruitgang. Onmisbaar voor iedere leider en begeleider!

Blok 3: Drijfveren als rode draad

In dit blok brengen we je naar je verlangen. Nadenken over hoe het ‘ook’ zou kunnen zijn. Hoe droom jij de wereld een mooiere plek? Waar kom jij je bed voor uit? We ontdekken de denkstijlen achter talenten en gaan de ‘why’ staat centraal in dit blok. Leer hoe je dit diepgaand kunt inzetten in de begeleiding of coaching van jezelf, je team en je klanten.
Een goed verhaal uitdragen gaat namelijk verder dan een lijstje met kernwaarden, een goede slogan op je website of quote aan de muur. Een goed verhaal uitdragen betekent aan de ene kant 100% authentiek zijn. Er vol voor gaan, precies zoals jij bent. En aan de andere kant is letterlijk ‘gaan staan voor datgene waar je voor gaat’. Het goede doen. Voor jou én anderen. Voor nu én de toekomst.

Blok4: Wees merkwaardig!

Koers uitstippelen. Dromen en wensen achterna. Lef tonen en jezelf in de etalage zetten. Dat gun jij jezelf en degenen met wie je werkt! Zichtbaar zijn. Voor jezelf. Voor anderen. Voor jouw missie in het leven. Om onbegrensd je gewenste toekomst tegemoet te spurten. Meerwaarde uit je waarden halen. Jouw eigen pad bewandelen. En ontdekken dat spreken over jezelf in termen als ‘kunnen leren’ ipv enkel ‘kunnen’ vele malen motiverender is.

Mens zijn we altijd in relatie tot anderen. En dus duiken we dit blok in de wereld van positieve provocatie en statusdynamieken. Durf jij je uit te spreken? Kun je sneller vooruit komen in tegenwind? Vind je sparkle en ontdek het plezier, zelfs wanneer het eindresultaat (nog) niet in zicht is.

Alles hangt hierbij af van het verhaal dat je jezelf vertelt. Dit is niet alleen het magische geheim achter elke goede verkoop en het ultieme ingrediënt van elke koerswijziging, maar ook de basis van moedig leiderschap. Voor iedereen die wil leven vanuit z’n tenen. Die zich vrijer en nutter in zijn of haar werkomgeving wil voelen. Voor iedereen die innovatiever willen handelen en bijdragen aan het geheel. Het zijn díé kwaliteiten waardoor je positief opvalt, je leeft vanuit je waarden en de ander je niet meer vergeet.

Door woorden te combineren met een verhaal, een gevoel of een visueel concept  ontstaat er een congruent beeld wat je makkelijk kunt onthouden. Zo ontstaat door value tagging de mogelijk in de toekomst om kansen te spotten én grijpen die in lijn liggen met hetgeen bij je past. Zo creeer je je droomleven en laat je de toekomst spontaan ontstaan, vanuit een diep verlangen naar wie je wilt zijn. Dat is geen magie. Dat is simpele breinwetenschap. Maar het voelt wel zo :-)

Waartoe ben je na deze opleiding in staat:

* verwoorden van het onderbewuste
* voeden van de verbeeldingskracht
* inzicht in de psychologie van flow
* rode draad vinden in levensverhaal
* verbinden met de creatieve essentie
* mensen coachen naar levensgeluk
* kennis van Broaden & Build theory
* de kracht van storytelling inzetten
* begeleiden met een groeimindset
* krachtige werkomgevingen creëeren
* werken met de Character Strengths
* een plan van aanpak vormgeven
* randvoorwaarden voor flow opstellen

Prijs, data en meer…

Data

Er staat op dit moment één opleiding gepland. Vanaf zomervakantie 2021 zal Moed om te Falen opgenomen worden in een jaartraject tesamen met Lef om te Stralen. 

Voorjaar 2021: 25/26 febr, 25/26 mrt, 22/23 apr en 27/28 mei.

De lesdagen zijn van 9.30 tot 17.00 uur.

Vanwege Corona werken we met een kleine groep. Opleiding is volgeboekt. Er zijn geen plekken meer beschikbaar.

Prijs 1550 euro

Deelnamekosten Lef om te Stralen opleiding € 1550,– inclusief lesmateriaal, koffie, thee en lunch. Je kunt betalen in 5 termijnen. Korting voor oud-cursisten op aanvraag. The School of Play is CRKBO erkend en vrijgesteld van BTW.

Deze beroepsopleiding is in 2021 privé vrijwel volledig aftrekbaar als opleidingskosten bij de belastingdienst en natuurlijk ook aftrekbaar als bedrijfskosten.

Lunch en verzorging
Luxe belegde vers afgebakken minibroodjes. Natuurlijk wordt er gezorgd voor koffie/thee/sap en versnaperingen.

Studiebelasting
De totale studiebelasting voor de opleiding is afhankelijk van je eigen inzet en enthousiasme, en de tijd die je beschikbaar hebt.Reken erop dat je gedurende het traject minimaal 84 uur in de opleiding investeert: ongeveer 50 uur aan contacttijd (opleidingsdagen), ongeveer 8 uur aan voorbereiding en integratie per blok. Reken daarnaast op twee uur per blok voor het werken met een oefenklant.

Locatie en adres
De opleidingsdagen zijn op onze locatie (kraayenberg 8020) in Wijchen van 9.30-17.00 uur.

Opleiding gebaseerd op creatieve schrijftechnieken. Met uitdagende werkvormen wordt de intuïtie aangeboord en creativiteit gestimuleerd wat leidt tot meer authentieke awesomeness. Precies wat jij jezelf én anderen gunt! 

Gun jezelf te Stralen! 

Wees uitgesproken, niet uitgepraat. Vergroot jouw waardengericht leiderschap. Voor jezelf. Je bedrijf. En het allerbelangrijkste: de toekomst.

Soms kom je een pareltje tegen onder opleidingen. De opleiding ‘Het lef om te stralen’ van The School of Play is zeker zo’n pareltje. Door creatieve, speelse oefeningen werk je aan je eigen toolbox voor jouw klanten, terwijl je gelijktijdig ontdekt hoe je met lef je eigen bedrijf in het licht kan zetten. Door deze opleiding kan ik de wereld nog meer luchtiger maken!

Wendy Kock

Schitteren in je werk

Ik was als voormalig jurist gewend om theoretisch en binnen de kaders te denken. Hier heb ik geleerd hoe het anders kan. Aan de hand van vele oefeningen aan de slag met wie ben je, wat wil je, hoe doe jij dat en.. hoe breng je dat over? Een fantastische opleiding die je uitnodigt om vanuit je gevoel je verstand te gaan gebruiken, in plaats van andersom.

Saskia Bultman-Beele

Legally Personal

Dit traject heeft mij zoveel gebracht. En dat doet het nu, ruim een half jaar later nog steeds. Mezelf leren kennen leidt tot meer persoonlijk leiderschap. Twijfelde ik vorig jaar nog aan het starten van een eigen bedrijf. Nu weet ik: ik ga ervoor! En met de vele handvatten die ik hier heb gekregen gaat het me ook zeker lukken er een groot succes van te maken.

Anita Jansen

JArt - leren, zó dat het werkt!