Opleidingen

Mijn opleidingen zijn voor dappere dodo’s en no drama lama’s. Professionals die een positieve impact willen creëren in de samenleving. Expliciet gaan we aan de slag met het ontsluiten van creativiteit en eigenheid, het aanwakkeren van flow en het kweken van lefspieren. Impliciet gaan we aan de slag met de paradox van playfulness en de manier van ‘zijn’ die dit met zich meebrengt. Een manier van zijn die je o.a. kunt leren middels embodiment (in je lijf/het hier-en-nu zijn), improvisatie en  intuïtieve expressie. Flexibel. Aanwezig. Waarachtig. En vrij. 

Kunst van het Spelen

In deze tweedaagse training dompel je je zachtjes onder in de staat van verwondering, waarin alles mogelijk is en niets is wat het lijkt. Een staat waarin plezier en speelsheid de boventoon voeren. Gedurende de eerste dag doen we oefeningen en spellen om je lichaam, verwoording- en verbeeldingskracht vrij te maken. Je leert je te verankeren in het nu, verbinden met de ander(en) en moeiteloos een staat van ‘flow’ binnen te gaan. Want in spel is er geen heden of verleden, geen ‘meekijken over je eigen schouder’, geen agenda waar je aan moet voldoen. Er is enkel het spel zelf. En het spelen. Deze training is geschikt voor o.a. professionals in onderwijs, (jeugd-)zorg en welzijn. De Kunst van het Spelen legt daarnaast de basis voor mijn overige opleidingen en trainingen. 

Theater van het Leven

Wanneer we in ons leven iets willen bereiken (liefde, respect, aandacht) is de kans groot dat wanneer we er rechtstreeks naartoe werken we het niet bereiken en áls we dat al doen we het weer kwijtraken. De kunst is dan ook om met open hart, open wil en open geest in een situatie te kunnen stappen en te ontdekken wat ontstaat. Als je niets in de weg legt dan stroomt het immers vanzelf. Deze jaaropleiding gaat uit van wat hiervoor nodig is met playfulness en de clown. de fool en de improvisator aan onze zijde. Door middel van speelse oefeningen en uitdagingen zetten we je hoofd uit en het leven ‘aan’. Want wanneer je niets in de weg legt dan stroomt het vanzelf. Je bent daar waar je thuis bent. Je bent in flow.

Moed om te Falen

Falen is iets dat we leren zo veel mogelijk te vermijden. Als kind leerden we al ‘net iets beter dan gemiddeld te zijn’ en als volwassene behoudt je toch het liefste je baan of zekerheid. In een ‘playful environment’ krijgt falen echter een andere betekenis. Hierin kun je leren zonder negatieve consequenties. Daardoor ontstaat vrijheid om te experimenteren en om na te gaan in complexe situaties waar ‘het volgen van de regels’ simpelweg niet werkt. Deze opleiding biedt de achtergrond én oefening om daarmee aan de slag te gaan. We zouden dan ook kunnen zeggen: de Moed om te Falen is de leukste faalangsttraining van Nederland! 

Lef om te Stralen

Om een baan te verkrijgen of jezelf in een elevatorpitch te kunnen presenteren is het prima om kortstondig naar kwaliteiten en waarden te kijken om zodoende een congruent verhaal te kunnen vertellen. Maar wil je het leven gaan leiden waarvoor je geboren bent dan mag je dieper in jezelf tasten. Door woorden te combineren met een verhaal, een gevoel of een visueel concept  ontstaat er een congruent beeld wat je makkelijk kunt onthouden. Zo ontstaat door value tagging de mogelijk in de toekomst om kansen te spotten én grijpen die in lijn liggen met hetgeen bij je past. Zo creeer je je droomleven en laat je de toekomst spontaan ontstaan, vanuit een diep verlangen naar wie je wilt zijn. Dat is geen magie. Dat is simpele breinwetenschap. Maar het voelt wel zo :-)

Agenda ’20/’21

2 okt: Moed  VJ20 dag 5
8/9 okt: Theater NJ20 blok 2
15/16 okt: Moed NJ20 blok 3-4
17 okt: Stembevrijding
22/23 okt: Lef NJ20 blok 2
30 okt: Moed VJ20 dag 6

5/6 nov: Theater NJ20 blok 3
12/13 nov: Moed NJ20 dag 5-6
19/20 nov: Lef NJ20 blok 3
27 nov: Moed  VJ20 dag 7

3/4 dec: Theater NJ20 blok 4
10 dec: Moed NJ20 dag 7
11 dec: Moed – Flaterdag
17/18 dec: Lef NJ20 blok 4

7/8 jan: Theater NJ20 blok 5
15 jan: Moed NJ20 dag 8
22 jan: Moed VJ20 dag 8

4/5 febr: Theater NJ20 blok 6
11/12 febr: Moed VJ21 blok dag 1-2
25/26 febr: Lef VJ21 blok 1

4/5 maart: Theater NJ20 blok 7
11/12 maart: Moed VJ21 dag 3-4
20/21 mrt: De kunst van het Spelen
25/26 maart: Lef VJ21 – blok 2

1/2 april: Theater NJ20 blok 8
8/9 april: Moed VJ21 dag 5-6
22/23 april: Lef VJ21 – blok 3

13/14 mei: Theater NJ20 blok 9
20/21 mei: Moed VJ21 dag 7-8
27/28 mei: Lef VJ21 – blok 4

5/6 juni: De Kunst van het Spelen

Alle data: Escape-room thuis

 

 

CRKBO erkend

The School of Play is dankzij een positieve toetsing door het Centrum voor Post Initieel Onderwijs (CPION) opgenomen in het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO) waardoor onze opleidingen en trajecten zijn vrijgesteld van BTW-heffing. De opleidingskosten zijn volledig aftrekbaar via de belastingdienst en/of op te geven als bedrijfsinvestering.

Overig aanbod

Playful één-op-één

Over ondernemen kun je veel leren. Hardstikke belangrijk ook. Als je daarna jezelf een beetje bent kwijtgeraakt ben ik er voor je. Want hé… geef het toe: je bent zo gek als een deur. Jammer alleen dat niemand dat ziet. Klaar met schone schijn? Ga leven én werken vanuit je tenen.