To be completely engaged with what you are doing in the here and now is the real secret of life. And instead of calling it work, realize it is play.

— Alan Watts

Opleidingen

De leukste 'preventieve faalangsttraining' van Nederland

De Moed om te Falen is een groeiproces waarbij de acceptatie van alle emoties centraal staat (jaja, ook de minder leuke!) Deelnemers aan de training leren hoe normaal het is dat je af en toe negatieve gedachten en lichamelijke sensaties hebt en dat je echt niet hiermee in gevecht hoeft te gaan. En ook dat er niks mis is met hen zelf is overigens wanneer zij ze hebben. Door minder gefixeerd te denken ontstaat er zo  ruimte voor meer lol en plezier met anderen. Zelfs als je iets doet wat niet lukt. Met speelse werkvormen worden in deze train-de-trainer opleiding de diverse faalvaardigheden toegelicht en getraind. Je leert in jouw groepen de tegelijkertijd de creativiteit te stimuleren wat leidt tot meer vrijheid, openheid en spontaniteit. Dat gun jij toch ook iedereen?!

Creatieve opleiding voor talentbegeleiding

Hoe zou de wereld eruitzien wanneer iedereen zijn/haar talenten in zou zetten om zichzelf gelukkig te maken én de wereld tegelijkertijd een mooiere plek? Wij geloven dat het kan. Daarvoor is in de eerste plaats contactherstel met de intuïtie belangrijk. Om voorbij rijtjes talenten of waarden te komen begin je bij het gebied van de symbolische taal en het voeden en oprekken van verbeeldingskracht. Werk jij zelf in flow en wil je in staat zijn dit proces ook bij anderen aan te sturen in loopbaan- of businesscoachtrajecten? Wil je beweging creëren middels creatieve schrijftechnieken, improvisatie, geleide meditaties, opstellingen en alles wat nog meer mogelijk is? Theoretisch omlijst in hapklare brokjes positieve psychologie, appreciate inquiry, storytelling en talentgedreven persoonlijke ontwikkeling? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Zet jezelf in als begeleidingsinstument

Ben jij gegrepen door zaken als theory U, pedagogische tact, boeddhistische psychologie en nondualiteit maar zoek jij manieren om letterlijk met deze materie aan de slag te gaan en het te doorvoelen? Dan is het Theater van het Leven voor jou! Door middel van speelse oefeningen en uitdagingen zetten we je hoofd uit en jou ‘aan’. Zelfs als je niet precies kunt omschrijven wat dat ‘jou’ dan precies is.
We werken op het ‘fictieve toneel’ waar emoties er van nature mogen zijn je drama creëert. Je duikt erin, maakt het erger, geniet ervan én lost het weer op. En al die tijd besef je dat je slechts een figurant op het levenstoneel bent. Hierdoor wordt playfulness een hele vrolijke en relaxte manier om te leven en werken en kwetsbaarheid jouw grootste kracht.

Zijn wij een match?

Ik (Xandra) werk graag met dappere dodo’s en no drama lama’s. Professionals die de magie van het leven zien en met hun drive en ‘zijn’ een positieve impact creëren in de samenleving. Flexibel. Aanwezig. Waarachtig. En vrij. Klinkt dit tof? Kies op de links om het aanbod te ontdekken.

 

Keuzestress?

De website al doorscrollend kan het je duizelen. Voor wie is welke opleiding bedoelt? En wat leer je precies waarbij? Je begrijpt dat ik het liefste wil dat je gewoonweg álles doet maar als dat niet mogelijk is en je toch een keuze wilt maken helpt deze pagina je daarbij.

Agenda

2/3 juli: Lef NJ19 blok 4
28 -30 aug: Mellow Fest

10-11 sept: Theater NJ20 blok 1
17-18 sept: Moed NJ20 blok dag 1-2
24-25 sept: Lef NJ20 blok 1

2 okt: Moed  VJ20 dag 5
8-9 okt: Theater NJ20 blok 2
15-16 okt: Moed NJ20 blok 3-4
17 okt: Stembevrijding
22-23 okt: Lef NJ20 blok 2
30 okt: Moed VJ20 dag 6

5-6 nov: Theater NJ20 blok 3
12-13 nov: Moed NJ20 dag 5-6
19-20 nov: Lef NJ20 blok 3
27 nov: Moed  VJ20 dag 7

3-4 dec: Theater NJ20 blok 4
10 dec: Moed NJ20 dag 7
11 dec: Moed – Flaterdag
17-18 dec: Lef NJ20 blok 4

7-8 jan: Theater NJ20 blok 5
15 jan: Moed NJ20 dag 8
22 jan: Moed VJ20 dag 8

4-5 febr: Theater NJ20 blok 6
11-12 febr: Moed VJ21 dag 1-2
25-26 febr: Lef VJ21 – blok 1

Alle data: Escape-room thuis

 

Business aanbod

Playful ondernemen

Wil je succesvol ondernemer worden? Ga spelen! Niet het soort advies wat je vaak hoort, maar ‘serious play’ zien we niet voor niets ingebed in lean en agile innovatie methodieken. Spelen helpt ook jou als ondernemer verder. Niet via harde werkwijzen, wel via de mindset die erbij hoort welke uitdaagt tot ontdekken, experimenteren en nieuwsgierigheid. Leer er alles van in deze blended training en doe lekker actief mee online!

Playful leiderschap

Om werkelijk tot grote prestaties te komen is het tijd om je leiderschap te claimen, voor je passie te gaan staan. Ik beloof je in dit 1-op-1 traject geen ‘nieuw gedrag’, geen ‘gelikt’ marketingverhaal, geen ‘knallende’ resultaten maar wel een hernieuwde connectie met jouw inner being zodat je vanaf deze dag weet hoe je vanuit alignment kunt ondernemen, leven en werken. Je kunt er pas voor anderen zijn als je écht bent. In sync met je diepste ‘zijn’.

Playful netwerkfestival

Ik geloof er heilig in dat ondernemen naast veel vrijheid ook veel plezier kan bieden. En netwerken, collega’s leren kennen en tot samenwerking komen kan net zo simpel zijn. Ontdek het zelf en ga het laatste weekend van augustus mee naar  het netwerkfestival! Mellow Fest is het gevoel van thuis komen zonder thuis te zijn. Twee dagen op een eiland. Relaxt samenzijn tot in de vroege uurtjes en alles op je eigen tijd. Een vrijhaven voor pretspetters en creatieve ontdekkingen.

The School of Play is dankzij een positieve toetsing door het Centrum voor Post Initieel Onderwijs (CPION) opgenomen in het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO) waardoor onze opleidingen en trajecten zijn vrijgesteld van BTW-heffing.