Netwerken wordt netspelen ;)

Dit mini festival geeft je het gevoel van thuis komen zonder thuis te zijn. Bij jezelf én bij anderen. Twee dagen op een eiland. Ontspanning, avontuur, netwerken en plezier. Relaxt samenzijn tot in de vroege uurtjes en alles op je eigen tijd. Een vrijhaven voor pretspetters en creatieve ontdekkingen.

Zie jij jezelf al liggen in de hangmat? Rondslenteren over een mini-eilandje in het Veluwemeer waar je in 5 minuten rondgelopen bent maar waar je geen auto zult zien? Een idyllisch plekje waar het laatste weekend van augustus alleen maar andere gave nieuwsgierige en avontuurlijke mensen zullen zijn. Ook jij hebt de kans om in die staat van moeiteloosheid en playfulness te duiken en zakelijke nieuwe contacten aan te gaan. Ga mee!

Live Love Laugh en Mellow Out Loud!

Weet jij nog hoe het was als kind? Dagen dat je niets hoefde, er niets gepland was. Je alles mocht doen wat je wilde? Hoe je rondlummelde, wat wegdroomde en je creatieve gedachten de vrije loop liet? Wat ging je doen? Steentjes keilen? Doen alsof je gestrand was op een onbewoond eiland? Verhalen verzinnen? Sporten en bewegen? Vuurtje stoken?

Als kind hebben we de instintieve reactie om te spelen. Alles wat binnen ons bereik ligt is een ideaal hulpmiddel om onze zintuigen wakker en alert te houden. Nieuwsgierigheid leidde ons verder en verder… op zoek naar een nieuwe wereld om te verkennen en ons verbonden te voelen met onszelf, anderen en alles om ons heen. Wat ons betreft dé ideale omgeving om te netwerken en nieuwe samenwerkingen te laten ontstaan!

Neem jezelf eens wat minder serieus ; -)

In 2019 organiseerde ik de primeur van dit weekend samen met Hb-legende Lotte van Lith. We noemende het destijds ‘Mellow Fest’. Een heerlijk weekend was het (getuige de foto hiernaast). In 2020 organiseerde ik het in samenwerking met¬†Jorus Rompa.¬†Zijn¬†persoonlijke documentaire heet ‚ÄėOde aan de magie‚Äô. Je snapt dat ik graag met hem samenwerk. De volgende editie van het Festival staat nog niet gepland. Maar wat niet is kan nog komen! Toch?¬†

Laat je lach de weg wijzen! 

Op en om dit onbewoonde eiland is er genoeg te beleven; houthakken voor het vuur, marshmallows roosteren, lekker lezen in een hangmat, een boompje beklimmen, peddelen met de kano, kletsen bij het water, en nog veel meer.  Fijn samenzijn op dit mooie stukje natuur.

En dat is niet alles. Samen met alle deelnemers maken we het programma nog veel leuker. Dit is namelijk een co-creatief evenement wat betekent dat als jij meegaat je iets teruggeeft aan de groep. Bied bijvoorbeeld een workshop aan, cre√ęer een ervaring, organiseer een activiteit of laat mensen proeven van jouw voorstelling of optreden.

Van wildplukken tot taichi, van theater tot yoga, van het aanbieden van een spel dat je graag speelt tot het voorlezen van je lievelingsverhaal. Zo maak je niet alleen de ander maar ook jezelf blij!

Geen idee wat je kunt doen? Foto’s maken van het event, de ruimte leuk(er) aankleden… er is heel veel mogelijk om iets terug te doen.¬†Samen cre√ęren we een weekend vol met toffe workshops, bellenblazen, yoga, taichi, muziek, vechten met lichtzwaarden, kampvuur, gevoel van vrijheid en toffe mensen.

Gezien de doelgroep mensen die we bereiken zijn er dit weekend veel sensitieve, gekke, sneldenkende en out-of-the-box denkende mensen te verwachten. We nemen maximaal 35 mensen mee. Schrijf je onderaan deze pagina snel in!

Prijs, data en meer…

Data en tijden

Dit weekend staat gepland aan het einde van de zomer: 28 t/m 30 augustus 2020. Het eerste veer gaat over op vrijdagavond (19.30 uur) en bij de afsluiting op zondagmiddag (16.00 uur) komen we allemaal weer aan vaste land. Er zijn beperkt tussentijdse oversteekmogelijkheden aanwezig. Het hele eiland is dit weekend exclusief (!) voor ons beschikbaar.

Prijs

Voor 175 euro (incl BTW) ben jij er het hele weekend bij. Dit is inclusief:
– Een eiland waar verder niemand anders is
– Een slaapplek in een (gezamenlijke) tent
– Dekbedden, kussens en beddengoed
– Ontbijt, lunch en avondeten
– Iemand die de afwas voor je doet
– Onbeperkt koffie, thee en koekjes
– Houtblokken om te stoken
– En natuurlijk de overtocht zodat je met droge voeten op het eiland aankomt.

Workshops

Mellow Fest is co-creatie en dus gaan we er samen iets gaafs van maken. Tot op heden zijn de volgende workshops doorgegeven:
– Embodied Stories
– Lichtzwaard vechten
– Stembevrijding
– BodyDrumRelease
– PlayWalk / boomklimmen
– Massageworkshop hand of voet
– Bakworkshop bij het kampvuur
– Yoga / meditatie
– Tai chi
– Theatervoorstelling
– Losgaan op funky muziek
– Mobiele escape-room
– Mega bellen maken
– Humorworkshop
– Workshop ‘kick de ondernemer in jezelf wakker’

En er komt vast nog meer =)

Locatie

Midden in het Veluwemeer, vlakbij Harderwijk, ligt een kleine eilandje: De Kluut. Op dit onbewoonde eiland kun je avontuurlijk kamperen in prachtige natuur met weids uitzicht over het water. En dat is precies wat wij gaan doen!  

Op dit eiland hebben we de beschikking over 13 slaaptenten, de grote Tipi Lounge (gemeenschappelijke tipi waar we met z’n allen rondom een gezellig  vuurtje kunnen zitten) en 1 grote groepstent (grootte: 16,5 bij 5,5 meter) waar we de maaltijden zullen nuttigen en we rondom de kachel ook spelletjes kunnen doen.

Het eiland beschikt over een toiletgebouwtje met 4 warme douches, toiletten en wastafels, welke 2 keer per dag wordt schoongemaakt. Hier is ook elektriciteit, alsook in de opslagkeet waar twee koelkasten met vriesvakken vol koelelementen staan.

Als je nu denkt: ‘oh my goodness maar ik ben helemaal niet van het kamperen..’ bedenk dan hoe lekker het is om in een grote tent te liggen in √©chte bedden en te chillen ‘savonds bij het kampvuur. Als je houdt van authentiek leven dan is dit jouw kans, de festivaltentjes of veel-te-veel-schreeuwende-kinderen-om-je-heen camping laten we aan anderen over ;)

Maaltijden

Maaltijden
De prijs is inclusief alle maaltijden en koffie, thee, limo en wat lekkers gedurende de dagen. Qua ontbijt kun je rekenen op een uitgebreid buffetje met o.a. croissantjes, beschuitjes, broodjes, belegjes, yoghurt, muesli, etc. De lunch bestaat uit diverse broodjes en rauwkost, en het diner is – hoe kan het ook anders – een heerlijk complete barbecue met ook lekkere salades (als je een bepaald dieet of allergie hebt zorg dan dat je daar zelf ook iets voor bij je hebt). Met mensen die vega eten wordt zowel bij de broodmaaltijd als bij de BBQ rekening gehouden als je dit bij aanmelden doorgeeft.

Slaapmogelijkheden

Slaapmogelijkheden
In het sfeervolle tentenkamp kunnen we met z’n allen overnachten in gezellig ingerichte, authentieke tenten van traditionele nomadenvolkeren, zoals de tipi en de welbekende indianentent. Er zijn ook twee yurts op het terrein aanwezig voor de organisatoren. Als het regent en we veel binnen zitten stellen we deze ook open voor activiteiten. Jouw slaapplek is dus jouw eigen plekje, dat je deelt met bekenden of onbekenden, net waar je voor kiest.

De tenten zijn van alle gemakken voorzien, dus geen gesjouw met kampeerspullen. Eenvoudig en zorgeloos genieten van het heerlijke buitenleven. Elke slaaptent is volledig ingericht met lage bedden, goede matrassen (14 cm dik), dekbedden en kussens. Voor een lakenpakket wordt gezorgd.

Je kunt bij je aanmelding vermelden met wie je in de tent/yurt/tipi zou willen slapen en of je graag in een men’s only of women’s only tent ligt.

Er zijn de volgende tenten beschikbaar op het terrein
– 2 x Mongoolse yurts (gereserveerd)
– 2 x 6-persoons Indianen tipi
Р2 x 4-persoons Indianen tipi 
– 2 x 2-persoons Indianen tipi (VOL)
– 1 x 2-persoons Zweedse tipi (VOL)
– 2 x 2-persoons Sahara tent (VOL)
– 1 x 4-persoons Sahara tent (woman-only)
– 1 x 5-persoons Sahara tent (man-only)

Wat moet ik meenemen?
In principe is alles verzorgd. De lakenpakketten, de maaltijden en de tenten. Maar… neem wel je tandenborstel mee, een aantal handdoeken, je zwemkleding, een zaklamp. En wellicht ook een dikke trui of extra deken… het kan zomaar eens koud worden.

We hebben geprobeerd de prijs zo laag mogelijk te houden. Dit betekent dat je alle extra’s zoals fris, wijn, bier, sterke drank, koekjes, chipjes, chocola etc. zelf ook mee mag nemen. Er is op het eiland verder geen winkeltje of restaurant aanwezig, dus neem lekker mee waar jij zin in hebt en blij van wordt. En als je voldoende hebt om ook anderen uit te delen worden we er nog blijer van ;-)

Tickets uitverkocht!

Dit is een mengelmoes van een kleinschalig festival, een retraite én een kamp groep 8 ineen. Hopelijk kunnen we het snel weer doen. De afgelopen jaren waren immers snel uitverkocht. 

Disclaimer: Dit weekend is tegen kostprijs. We verdienen er niks aan. Aan de andere kant hoop ik natuurlijk ook uit de kosten te komen (privé eilanden zijn in Nederland helaas niet gratis te verkrijgen). Dit betekent dat ik gekochte kaartjes niet terug kan nemen. Mocht er toch iets tussenkomen dan kun je het beste jouw ticket via het Facebook event aanbieden tegen wellicht een kleine korting. Laat me enkel weten wie er in jouw plek komt en ik regel de rest.

Meer info? Stuur een bericht naar mij via xandravanhooff@gmail.com

“The world is full of magic things,
patiently waiting for our senses to grow sharper.‚ÄĚ
WB Yeats

Let’s play!

Ik kijk ernaar uit je te zien op ons ‘onbewoond eiland’ =)