Joy Is Your Original Nature!

Mijn wereld was er één van toverballen en regenbogen. Van heel veel willen en nog niet alles kunnen. Van pure sensaties en grote ontdekkingen. Van springen in regenplassen en wedstrijdjes doen waarbij het niet uitmaakte of je verloor. Van magie en pure vrijheid. Zo was het voor ons allemaal.

En tegen de tijd dat we een toekomst mochten kiezen, een richting, een vak, waren we verstandig geworden. We kozen vanuit de voorbeelden om ons heen, een beroep, een zekerheid, of wat ons makkelijk afging. Of je koos misschien nét een beetje buiten het van je verwachtte hokje en die eigen keuze voelt als een rebelse daad.

Voor je het wist was je omringt met blaatschapen die ook niet precies wisten wat ze aan het doen waren. Ze probeerden het allemaal heel goed te begrijpen. Maar ja. Wie het leven probeert te begrijpen grijpt zeker mis.

Als vandaag alles is wat je hebt, haal er dan ook alles uit! Keer terug naar jouw fabrieksinstellingen. Ga weer blikken zonder blozen. Richt de wereld in naar je eigen zin. Als je het kunt dromen dan kun je het ook doen.

Laat het speelse kind in jezelf vrij, gooi wat glitter in je dag. Laat je ziel shinen en ga voor de gulle lach. Dus ga kliederen, uitproberen, losgaan en loslaten. Buig de regels. Improviseer en leer.

Wie vond er ook alweer dat keuzes ‘verstandig’ moeten zijn? En dat we alleen maar kunnen bouwen op ‘zekerheid’? Wat als we het eens anders zouden bekijken, speelsheid serieus nemen en de regels net zo min. In plaats van doelloos hard werken wat meer resultaatgedreven aanklooien.

Gun jezelf dagelijks dagelijks tijd om te spelen; een wedstrijdje waarbij het niet uitmaakt of je verliest. Want je wint er altijd jezelf mee terug. En mogelijk nog wat toverballen en regenbogen….

 

Geen balans maar opschudding & speelruimte!

Out-of-the-box denken. Nét even anders-dan-anders doen. Creativiteit gedijt bij chaos en onvoorspelbaarheid. Het vergt dan ook een speelse houding om open te staan voor de verrassingen die het leven biedt. Enkel zo kan openheid voor het leven een bron worden van innovatie en originaliteit. Zorgen voor verbinding met anderen. In combinatie met het durven omarmen van onzekerheid is het exact datgene wat het nastreven van idealen mogelijk maakt. Exact waarmee jij een betere wereld voor jezelf en anderen kunt bouwen.Dit is hoe ik dat doe:

Speelruimte buiten de lijntjes. 
Ik geloof dat playfulness de kans biedt om uit de ‘normale sociale structuren’ te stappen. Spel maakt dat we ons veilig voelen niet langer te conformeren. Dus laat je innerlijke rebel vrij en ga met een bad-ass houding dwars door alle bullshit heen. Voeg met jouw manier van de dingen doen echt iets toe aan de wereld. Een creatieve insteek en gedurfde expressie leidt tot speelsheid, luchtigheid en vrijheid. Verhelder wie je bent en wat je talent is zodat je jouw speelruimte beter kunt benutten en anderen dit ook leert doen.

Speelruimte voor jezelf
Ik geloof dat het volgen van onze vreugde ons herinnert aan wie we van nature zijn. Liggen op je rug in het gras, meezingen met je favoriete nummer in de auto, kijken in de ogen van degene van wie je houdt… het zijn de dingen die goed voelen, die ons verwarmen van binnen. De gevoelens hierbij verbinden ons met onszelf uiteindelijk ook met elkaar.

Speelruimte voor ervaringen
Ik geloof dat wanneer je een oefening -welke dan ook – correct hebt gedaan… dat je het dan gewoonweg correct hebt gedaan. Wat het is dat je zult leren komt echter voort uit de ervaring die het je geeft. Daarom is het behalen van een succesparameter geen leren. Het is presteren. En is jouw ervaring het aangaan en omarmen waard. 

Speelruimte in verbinding
Ik geloof dat we een wereld van verbondenheid kunnen creëren. Wanneer we ons verbinden met onze heelheid en tonen wat er aan emoties in ons is laten we onszelf zien. Het is daar waar we tevoorschijn komen achter een heleboel facade. En nodig je anderen uit hetzelfde te doen. Dus accepteer gewoon wat gek of anders aan je is. Laat wat je vind van je eigenaardigheden zien. Toon jezelf, inclusief rafelrandjes. Ze maken je zo menselijk mooi!