Out-of-the-box denken. Omgevingsprikkels diepgaand verwerken. Nét even verder doorvragen. Verbeteringen ontdekken.

Ten diepste jezelf durven zijn vraagt een behoorlijke portie durf en creativiteit gedijt bij chaos en onvoorspelbaarheid.

Het vergt dan ook een speelse houding om open te staan voor de verrassingen die het leven biedt, wetende dat – wat er ook gebeurt – je het op kunt vangen.

Enkel zo kan openheid voor het leven een bron worden van innovatie en originaliteit. Zorgen voor verbinding met anderen.

En in combinatie met het durven omarmen van onzekerheid is het exact datgene wat het nastreven van idealen mogelijk maakt.

Het is daar waar mijn missie met The School of Play begint. 

Ik ga voor opschudding & speelruimte

Speelruimte voor ervaringen
Mijn opleidingen kenmerken zich door het ervaringsgerichte karakter wat leidt tot diepgaand leren en innoveren. Zaken niet laten liggen, maar aangaan. Mislukken en ervan leren. Nieuwe wegen ontdekken. Wees niet altijd bang voor overprikkeling, want dan mis je het leven zelf.

Speelruimte in eigenheid
Accepteer wat gek of anders is. Laat je eigenaardigheden zien. Toon jezelf, inclusief rafelrandjes. Ze maken je zo menselijk mooi. En het is ook precies daar waar verbondenheid floreert.

Speelruimte in expressie
Ik geloof in een creatieve insteek en een vrije expressie wat leidt tot speelsheid en de luchtigheid. Leef vanuit je tenen, laat jouw ziel zingen en blijf ‘ingecheckt bij zichzelf’. Speels. Sprankelend. Creatief. Vrij.

Speelruimte voor kanttekeningen
Wanneer je speelt voel je je veilig en vrij. Je hoeft je niet langer te conformeren. Overlevingsmechanismen vallen weg. Ruimte ontstaat om jezelf, je gevoelens en je overtuigingen te onderzoeken. Elke dag opnieuw.  Zo maak en houd je ruimte voor kanttekeningen.

Speelruimte buiten de lijntjes
Laat je innerlijke rebel vrij en ga met een bad-ass houding dwars door alle bullshit. The School of Play leeft deze houding. Wij scheiden zin van onzin en doen wat werkt. Wij geloven: ook op zachte wijze kun je de wereld op de grondvesten doen schudden.

Waarom doen we dat?

We leven in een wereld waarin we succes, geluk en gemak voorop stellen. Daarin proberen te balanceren is alsof ik een speelbal ben bovenop een bergje, continue aan het zoeken naar gevaren en bang om ‘eraf te vallen’. Gék zou ik worden van de stress die het geeft te denken zo te leven; kijkend naar alles wat er nog moet, alles wat mis kan gaan en alles wat ik kan voelen als ik mezelf daar niet kan handhaven.

Daarom mogen we anders naar het leven gaan kijken! Stel, we zijn niet die bal bovenop de berg, maar we zijn een bal die in een kommetje ligt. Elke keer dat de bal zelf heel bewust naar de buitenkant gaat kan hij de ‘wand’ wat hoger maken. Zo leer je flexibel om te gaan met wat ‘schudding’ aan je systeem. Dat geeft een gevoel van rust. Dat kan overigens alleen maar als je de wand van het kommetje, of die hele gedachte daaraan niet al te serieus neemt. En exact dáár is het verschil gelegen!

Wat levert dit op?

Je verbonden voelen. Ervaren gezien te worden. Grenzen verleggen en talenten optimaal benutten. Samen creëren we een omgeving die iedereen de kans biedt om zowel zichzelf als anderen te accepteren. Om harmonieus te kunnen leven en werken. Nu én later. Voeg daarom een sprankje zorgeloosheid toe aan het leven. Doe eens een dansje in de keuken. Geloof niet alles wat er in je hoofd opkomt. Laat verwachtingen los. En maak elke dag iemand gelukkig. Al is het alleen jezelf…

Xandra heeft de afgelopen jaren met de volgende partijen samengewerkt of workshops gegeven bij: gemeente Amsterdam, Essent, gemeente Utrecht, Prorail, HAN, Rijnijssel, Innovo, SWV VO/VSO Nijmegen, REC Balein, SOTOG, Novilo, HINT, Welzien, Stichting werken voor elkaar, Breekjaar en Ynnovate!

Leer mij beter kennen

Dat jij op mijn website komt wil nog niet zeggen dat je me kent. Je weet wellicht ook niet dat ik ‘Unwritten’ van Natasha Bedingfield élke week draai. En dat ik dan keihard meezing. Vooral “Live your life with arms wide open. Today is where your book begins…”

Wat ik heb gedaan

Bekijk door wie ik mij in actie heb laten zetten, van wie ik heb mogen leren, mee mogen samenwerken en me lieten groeien op vele manieren. Hier een korte weergave van mijn opleidingen en werk tot op heden plus wat anderen over me zeiden. Altijd interessant ;)