Neem spelen serieus!

Playfulness is onze natuurlijke staat van zijn. Het is de ongeremde uitdrukking van onze creativiteit, vitaliteit en intelligentie. Wanneer we playful zijn ervaren we plezier, verbinding, tijdloosheid, betrokkenheid en natuurlijke expressie.

Playfulness geeft voldoende nieuwsgierigheid en doorzettingsvermogen om als mens vaardigheden te leren en te laten groeien, onze purpose en passie te ontdekken en verder te ontwikkelen. En onze werkelijkheid waarin we leven wat meer te bevragen waardoor we meer onbevangen in het leven kunnen staan.

The School of Play reikt krachtige en speelse oefeningen aan om terug te keren naar de kwaliteiten uit onze kindertijd: puurheid, openheid, fantasie, frisheid, objectiviteit, speelsheid en levenslust.

Speelruimte voor ervaringen
Ik geloof dat wanneer je een oefening correct hebt gedaan… dat je het dan gewoonweg goed hebt gedaan. Daarom is het behalen van een succesparameter geen leren. Het is presteren. Leren komt uit een emotionele ervaring voort. En is jouw ervaring het aangaan en omarmen waard!

Speelruimte buiten de lijntjes 
Wanneer je speelt voel je je veilig en vrij. Je hoeft je niet langer te conformeren. Overlevingsmechanismen vallen weg. Dus speel en laat je innerlijke rebel geregeld vrij.

Speelruimte voor je ziel
Ik geloof dat het volgen van ons plezier ons eraan herinnert wie we van nature zijn. Dus leef vanuit je tenen, laat jouw ziel zingen en blijf ‘ingecheckt bij zichzelf’. Zo kun je altijd in je eigen innerlijke stroom blijven staan en zal het leven gemakkelijk gaan.

Speelruimte voor het leven
Ik geloof dat we een wereld van verbondenheid kunnen creëren door te tonen wat er in ons speelt. Het is daar waar we tevoorschijn komen achter een heleboel facade. Toon jezelf, inclusief rafelrandjes. Ze maken je zo menselijk mooi!

 

Dus doe eens een dansje in de keuken. Geloof niet alles wat er in je hoofd opkomt. Vier het leven. En maak elke dag iemand gelukkig. Al is het alleen jezelf…” — Xandra van Hooff

Xandra heeft de afgelopen jaren met de volgende partijen samengewerkt: REC Balein, gemeente Amsterdam, Novilo, HINT, Welzien, Essent, samenwerkingsverband VO/VSO Nijmegen, SOTOG, gemeente Utrecht, Prorail, HAN, Innovo, Rijnijssel en Breekjaar.

Leer mij beter kennen

Dat jij op mijn website komt wil nog niet zeggen dat je me kent. Je weet wellicht ook niet dat ik ‘unwritten van Natasha Bedingfield minstens één keer in de week in de auto draai. En dat ik dan keihard meezing. Vooral “Live your life with arms wide open. Today is where your book begins…”

Wat ik heb gedaan

Bekijk door wie ik mij in actie heb laten zetten, van wie ik heb mogen leren, mee mogen samenwerken en me lieten groeien op vele manieren. Hier een korte weergave van mijn opleidingen en werk tot op heden plus wat anderen over me zeiden. Altijd interessant ;)