The School of Play is een sociale onderneming met als primair doel jezelf niet meer zo serieus te nemen en je missie des te meer. Zo steun ik idealisten, mooidromers en levenskunstenaars om te leven met lef, lol en liefde.¬†Ik ben toegewijd aan het cre√ęren van fantastische opleidingen en trainingen die zijn ontworpen vanuit de missie het verschil te maken met authenticiteit, openheid en pure menselijkheid.¬†Mijn aanpak is gericht op het stimuleren van aangeboren talenten (datgene waar iemand van nature plezier aan beleefd) en het omarmen van¬†aangeboren wijsheid (waardoor in het moment gevoeld kan worden wat het goede is om te doen).

Ik geloof namelijk oprecht dat de oplossing voor veel sociale vraagstukken gevonden kunnen worden in het cultiveren van onze ware natuur en het omarmen van wie we ten diepste zijn. Inclusief het omgaan met het vinden van oplossingen voor verschillen die daardoor ontstaan.  Ten diepste jezelf durven zijn en jouw pad volgen vraagt een behoorlijke portie durf. En in combinatie met het durven omarmen van onzekerheid is het exact datgene wat het nastreven van idealen mogelijk maakt. Creativiteit gedijt nu eenmaal het beste bij wat chaos en onvoorspelbaarheid. Het is daar waar mijn missie met The School of Play begint!

Wanneer we hierin beter worden zal de markt eisen dat mensen de wereld beter gaan achterlaten dan ze hem hebben aangetroffen, waardoor er maatschappelijk gezien een positief psychologische drive zal ontstaan. Zodra mensen niet meer vanuit angst maar vanuit goedheid keuzes maken, zal de snelheid waarmee een verschil gemaakt kan worden verbazingwekkend snel en niet meer te stoppen zijn.

Voeg daarom een sprankje zorgeloosheid toe aan het leven. Doe eens een dansje in de keuken. Geloof niet alles wat er in je hoofd opkomt. Laat verwachtingen los. Improviseer en experimenteer elke dag. En bezorg anderen eens een bulderlach!

 

Ik ga voor speelruimte

Speelruimte voor ervaringen
Ga het leven aan. Niet door te ‘doen’ maar met alles te ‘Zijn’. Verwonder je wat vaker. Probeer niet te zoeken naar oplossingen of antwoorden, maar durf te zijn met de ervaring zelf.¬†

Speelruimte in eigenheid
Aanschouw verwonderd je uniciteit. Ontdek dagelijks nieuwe kanten aan jezelf. Toon je eigenaardigheden, inclusief rafelrandjes. Ze maken je zo menselijk mooi. 

Speelruimte voor kanttekeningen
Omarm de complexiteit van het leven zelf. Maak alles simpel door het naast elkaar te laten bestaan. Zeg ja tegen nee, breng wat chaos in je orde en ervaar de kracht van kwetsbaarheid.

Speelruimte buiten de lijntjes
Laat je innerlijke rebel vrij en ga met een bad-ass houding dwars door alle bullshit. In de eerste plaats die van jezelf! 

Speelruimte in expressie
Leef vanuit je tenen, laat jouw ziel zingen en blijf ‚Äėingecheckt bij zichzelf‚Äô. Keer naar binnen en omarm je innerlijke vonk. Of wees expres jezelf en zet jezelf in de etalage. Alles is goed. Alles is jij. Speels. Sprankelend. Creatief. Vrij.

Xandra heeft de afgelopen jaren met de volgende partijen samengewerkt en/of workshops verzorgd voor: Breekjaar, REC Balein, gemeente Amsterdam, Novilo, HINT, Welzien, Essent, samenwerkingsverband SWV VO/VSO Nijmegen, SOTOG, gemeente Utrecht, Prorail, HAN, Innovo, Rijnijssel, Stichting werken voor elkaar en Ynnovate!

Leer mij beter kennen

Dat jij op mijn website komt wil nog niet zeggen dat je me kent. Je weet wellicht ook niet dat ik ‚ÄėUnwritten’ van Natasha Bedingfield √©lke week draai. En dat ik dan keihard meezing. Vooral “Live your life with arms wide open. Today is where your book begins…”

Wat ik heb gedaan

Bekijk door wie ik mij in actie heb laten zetten, van wie ik heb mogen leren, mee mogen samenwerken en me lieten groeien op vele manieren. Hier een korte weergave van mijn opleidingen en werk tot op heden plus wat anderen over me zeiden. Altijd interessant ;)