Mijn missie!

The School of Play is een sociaal ingestelde onderneming met als primair doel jezelf niet meer zo serieus te nemen en je missie des te meer. Zo steun ik idealisten, mooidromers en levenskunstenaars om te leven met lef, lol en liefde. 

Ik geloof…
… dat al jouw gevoelens en ervaringen je gewoonweg menselijk maken. Iets persoonlijk nemen is gewoon wat af en toe gebeurt. In alle onschuld laat je de creatieve kracht van het denken tegen je werken. 

Ik geloof…
… dat jij niets te bewijzen hebt, je niets hoeft te verbeteren, je geen oude patronen hoeft aan te pakken, je geen 
blokkades hoeft weg te halen en dat je angsten er mogen zijn. Dus uit je angst en je verlangen. Laat je ongemak er snotterend zijn. 

Ik geloof…
… dat als we contact maken met de stille plek in onszelf, de waarheid weer kunnen horen. Hiervoor is niets anders nodig dan aanwezigheid. Het bieden van een safe space voor jezelf.

Ik geloof…
… dat ieder mens waardevol is. Dat we talenten hebben gekregen waarmee we de wereld mooier kunnen maken. En dat we verschillen daarom mogen waarderen. 

Ik geloof…
… dat alle keuzes de juiste keuzes zijn op dit moment. Dus doe maar. Probeer lekker maar wat uit. Gooi de meest onmogelijke ideeën de wereld in. Laat een creatieve breinscheet.

Ik geloof…
… … dat de wereld toe is aan meer safe spaces, meer menselijkheid, meer openheid. De snelheid waarmee dan een verschil gemaakt kan worden zal verbazingwekkend snel en niet meer te stoppen zijn.

Voeg daarom een sprankje zorgeloosheid toe aan het leven. Doe eens een dansje in de keuken. Geloof niet alles wat er in je hoofd opkomt. Laat verwachtingen los. Improviseer en experimenteer elke dag. En bezorg anderen eens een bulderlach! 

Ik ga voor speelruimte

Ik wil jouw speelruimte zijn. De plek waar je jouw plezier mag vinden. Waar je klein en groots en gek mag zijn. Waar je jouw grootste angst kunt omarmen.

Speelruimte voor ervaringen
Probeer niet te zoeken naar oplossingen of antwoorden, maar durf te zijn met de ervaring zelf en verwonder je wat vaker. Wie playful in het leven staat, straalt vanzelf vrijheid, ruimte, spontaniteit en een vleugje relaxtheid uit.

Speelruimte in eigenheid
Aanschouw verwonderd je uniciteit. Toon je eigenaardigheden, inclusief alles wat uniek, gek en rafelrandig aan je is. Neem jezelf en uiterlijke normen eens wat minder serieus. Leer dualiteit als bron van wijsheid en genot beschouwen.

Speelruimte voor kanttekeningen
Omarm de complexiteit van het leven zelf. Maak alles simpel door het naast elkaar te laten bestaan. Zeg ja tegen nee, breng wat chaos in je orde en ervaar de kracht van kwetsbaarheid.

Speelruimte buiten de lijntjes
Laat je innerlijke rebel vrij en ga met een bad-ass houding dwars door alle bullshit. In de eerste plaats die van jezelf!

Speelruimte in expressie
Leef vanuit je tenen, laat jouw ziel zingen en blijf ‘ingecheckt bij zichzelf’. Keer naar binnen en omarm je innerlijke vonk. Of wees expres jezelf en zet jezelf in de etalage. Alles is goed. Alles is jij. Speels. Sprankelend. Creatief. Vrij.

Xandra heeft de afgelopen jaren met de volgende partijen samengewerkt en/of workshops verzorgd voor: Breekjaar, REC Balein, gemeente Amsterdam, Novilo, HINT, Welzien, Essent, samenwerkingsverband SWV VO/VSO Nijmegen, SOTOG, gemeente Utrecht, Prorail, HAN, Innovo, Rijnijssel, Stichting werken voor elkaar en Ynnovate!

Leer mij beter kennen

Dat jij op mijn website komt wil nog niet zeggen dat je me kent. Je weet wellicht ook niet dat ik ‘Unwritten’ van Natasha Bedingfield élke week draai. En dat ik dan keihard meezing. Vooral “Live your life with arms wide open. Today is where your book begins…”

Wat ik heb gedaan

Bekijk door wie ik mij in actie heb laten zetten, van wie ik heb mogen leren, mee mogen samenwerken en me lieten groeien op vele manieren. Hier een korte weergave van mijn opleidingen en werk tot op heden plus wat anderen over me zeiden. Altijd interessant ;)