Mijn missie!

The School of Play is een sociaal ingestelde onderneming met als primair doel jezelf niet meer zo serieus te nemen en je missie des te meer. Zo steun ik idealisten, mooidromers en levenskunstenaars om te leven met lef, lol en liefde. 

Ik geloof…
… dat acceptatie van het leven een groot goed is. Dat we de bijbehorende gevoelens omarmen en tegelijkertijd doen wat nodig is. Zo zet je de creatieve kracht van het denken in op een constructieve manier.

Ik geloof…
‚Ķ dat verzet tegen het leven een gevoel van onbehagen¬†cre√ęert. Er is niets mis als je in deze respons schiet en dingen persoonlijk neemt. Dat is gewoon wat gebeurt. In alle onschuld laat je de creatieve kracht van het denken tegen je werken.¬†

Ik geloof…
… dat al jouw gevoelens en ervaringen je gewoonweg menselijk maken, stralend, levenslustig, liefdevol, krachtig en prachtig om te zien. Dus uit je angst en je verlangen. Laat je ongemak er snotterend zijn. 

Ik geloof…
… dat wanneer we de menselijke ervaring gaan normaliseren, we minder problemen ervaren met onszelf en elkaar. Het is daar waar in relatie alles er mag zijn. Ook als het een beetje ongebruikelijk, ongemakkelijk of schurend is. 

Ik geloof…
… dat jij niets te bewijzen hebt, je niets hoeft te verbeteren, je geen oude patronen hoeft aan te pakken, je geen 
blokkades hoeft weg te halen en dat je angsten er mogen zijn. 

Ik geloof…
… dat als we de verhalen die in ons leven durven uiten, we contact maken met de stille plek in onszelf, waar we de waarheid weer kunnen horen. Hiervoor is niets anders nodig dan aanwezigheid. Het bieden van een safe space.

Ik geloof…
… dat de wereld toe is aan meer oprechte mensen, meer safe spaces, meer menselijkheid, meer openheid. Aan mensen die zich durven laten raken. En daar open en eerlijk over durven zijn. 

Ik geloof…
… dat ieder mens waardevol is. Dat we talenten hebben gekregen waarmee we de wereld mooier kunnen maken. En dat we verschillen daarom mogen waarderen. 

Ik geloof…
‚Ķ dat alle keuzes de juiste keuzes zijn op dit moment. Dus doe maar. Probeer lekker maar wat uit. Gooi de meest onmogelijke idee√ęn de wereld in. Laat een creatieve breinscheet.

Ik geloof…
… dat meer mensen vanuit goedheid in plaats van angst keuzes mogen gaan maken. Zodra ze dat doen zal de snelheid waarmee een verschil gemaakt kan worden verbazingwekkend snel en niet meer te stoppen zijn.

Voeg daarom een sprankje zorgeloosheid toe aan het leven. Doe eens een dansje in de keuken. Geloof niet alles wat er in je hoofd opkomt. Laat verwachtingen los. Improviseer en experimenteer elke dag. En bezorg anderen eens een bulderlach! 

Ik ga voor speelruimte

Ik wil jouw speelruimte zijn. De plek waar je jouw plezier mag vinden. Waar je klein en groots en gek mag zijn. Waar je jouw grootste angst kunt omarmen.

Speelruimte voor ervaringen
Probeer niet te zoeken naar oplossingen of antwoorden, maar durf te zijn met de ervaring zelf en verwonder je wat vaker. Wie playful in het leven staat, straalt vanzelf vrijheid, ruimte, spontaniteit en een vleugje relaxtheid uit.

Speelruimte in eigenheid
Aanschouw verwonderd je uniciteit. Toon je eigenaardigheden, inclusief alles wat uniek, gek en rafelrandig aan je is. Neem jezelf en uiterlijke normen eens wat minder serieus. Leer dualiteit als bron van wijsheid en genot beschouwen.

Speelruimte voor kanttekeningen
Omarm de complexiteit van het leven zelf. Maak alles simpel door het naast elkaar te laten bestaan. Zeg ja tegen nee, breng wat chaos in je orde en ervaar de kracht van kwetsbaarheid.

Speelruimte buiten de lijntjes
Laat je innerlijke rebel vrij en ga met een bad-ass houding dwars door alle bullshit. In de eerste plaats die van jezelf!

Speelruimte in expressie
Leef vanuit je tenen, laat jouw ziel zingen en blijf ‚Äėingecheckt bij zichzelf‚Äô. Keer naar binnen en omarm je innerlijke vonk. Of wees expres jezelf en zet jezelf in de etalage. Alles is goed. Alles is jij. Speels. Sprankelend. Creatief. Vrij.

Xandra heeft de afgelopen jaren met de volgende partijen samengewerkt en/of workshops verzorgd voor: Breekjaar, REC Balein, gemeente Amsterdam, Novilo, HINT, Welzien, Essent, samenwerkingsverband SWV VO/VSO Nijmegen, SOTOG, gemeente Utrecht, Prorail, HAN, Innovo, Rijnijssel, Stichting werken voor elkaar en Ynnovate!

Leer mij beter kennen

Dat jij op mijn website komt wil nog niet zeggen dat je me kent. Je weet wellicht ook niet dat ik ‚ÄėUnwritten’ van Natasha Bedingfield √©lke week draai. En dat ik dan keihard meezing. Vooral “Live your life with arms wide open. Today is where your book begins…”

Wat ik heb gedaan

Bekijk door wie ik mij in actie heb laten zetten, van wie ik heb mogen leren, mee mogen samenwerken en me lieten groeien op vele manieren. Hier een korte weergave van mijn opleidingen en werk tot op heden plus wat anderen over me zeiden. Altijd interessant ;)