Nadenken over je eigen denken. Dat is interessant wanneer jij bijvoorbeeld ook wel eens de neiging om te gaan zoeken naar een manier om een negatieve of angstige gedachte uit je hoofd te krijgen. Wanneer je echter begrijpt dat n√≥g meer nadenken nooit de weg terug is naar vrijheid dan gaat er wellicht een knop om. Een knop naar een gemakkelijker, speelser leven.¬†In dit programma richten we op ‘Philosophy of Mind’ oftewel, de tak van de filosofie die de aard van de geest en zijn relatie met het lichaam bestudeert. De wereld is namelijk niet zoals je denkt dat hij is maar je ervaart het wel zoals je denkt dat het is.¬†Op zoek naar wat liefdevolle verstoring? Een andere blik op de werkelijkheid? Dan ben je hier aan aan het juiste adres!

 

Hoe lekker zou het zijn wanneer jij inzicht hebt in de werking van je geest en niet langer bang hoeft te zijn van je eigen ervaringen? 

Hoe fijn zou het zijn als jij je denken gaat leren herkennen zodat je niet vervalt in zwart/wit-denken, zelfverwijt of emotioneel redeneren, maar gewoon kunt zijn met wat ‘is’?

Hoe enorm zou jij kunnen genieten van meer innerlijke vrijheid? En van leven met meer energie en levenslust?

Innerlijke vrijheid en langdurig geluk zijn niet waar jij d√©nkt (en voelt) te weten waar het te vinden is. Ontdekken dat je meer bent dan je persoonlijkheid¬†bevrijd je van de ‚Äėzo doen wij dat nu eenmaal‚Äô en ‚Äėzo hoort dat hier‚Äô. Niet langer rondjes draaiend in je hoofd waar alle moetjes tot vaste afspraken worden. Waardoor je altijd bezig bent met nooit en ooit. Geen ruimte hebt voor nu. Voor hier. Voor denkruimte. Voor plezier. Als je begint te begrijpen wie je bent, maar het niet probeert te veranderen, dan verandert ook wie je bent!¬†

 

Meer informatie over Onion Hour
Zou je op straat aan iemand vragen wat er nodig is om ultiem van het leven te kunnen genieten dan zou het antwoord wel eens de woorden verbinding, een gevoel van competentie of vrijheid kunnen bevatten. Dit te willen lijkt plausibel. En dus streven we het vrijwel allemaal de hele dag na. Wanneer we ons echter richten op onze menselijke basisbehoeften, dan leidt dit tot een steeds meer rigide en benauwdere manier van leven. Op de lange termijn krijgen we niet meer, maar juist minder van waar we naar verlangen. Er is een evolutionare mismatch ontstaan tussen onze menselijke verlangens en de oplossingen die ons brein presenteert. Vrijwel alle problemen die we in het leven hebben zijn het resultaat hiervan. En vervolgens raken we verstrikt in de verhalen die we (onszelf) hierover vertellen. Hoe het zit, dat ontdek je in dit programma.

Data en tijden
Donderdagen: 27 okt, 24 nov, 22 dec, 26 jan, 23 febr, 23 maart, 20 april en 25 mei.
Tijden: 
10.00 tot circa 11.30 uur. Jajaajjaja, het heet Onion Hour en dus duurt het gewoon wat langer. That’s life!

Kosten voor deelname
Deelname aan kost 37,50 euro per keer, btw vrijgesteld. De hele reeks (acht bijeenkomsten) bijwonen kan voor 197,50 euro. 

Aanmelden
Je kunt je aanmelden via de knop onderaan de pagina.
Binnen een paar dagen ontvang je per mail de
 factuur voor jouw gekozen online training.

be a consciousness explorer

Hoe ons brein de werkelijkheid beleeft

DONDERDAG 27 OKTOBER ’22

Het is voor vrijwel niemand een verrassing dat als je vier mensen uitnodigt op een feestje ze thuiskomen met vier verschillende verhalen over hoe het is geweest. Maar hoe ontstaat deze werkelijkheid? In deze eerste sessie duiken we in de wereld van nondualiteit, advaita en breinwetenschap om te ontdekken dat de wereld daarbuiten wellicht heel anders is dan je in eerste instantie denkt.

 

Speel niet langer de ramptoerist

DONDERDAG 24 NOVEMBER ’22¬†

Ramptoerisme is het verschijnsel dat mensen naar een ongeluk, brand of andere ramp toesnellen om de situatie in ogenschouw te nemen, waarbij ze ook nog eens in de weg kunnen staan van hulpverleners. Dit is dit wat velen van ons doen bij emotionele ongemakken. Wie last heeft van een rotgedachte staat er maar al te graag bij stil om er uitgebreid naar te kijken. Hoe het anders kan bespreek ik in deze sessie.

 

Waarom we rotgevoelens niet willen 

DONDERDAG 22 DECEMBER ’22

We kunnen als mens geen emotie benoemen waar we ons geld niet aan uitgeven. We gaan naar horrorfilms en zijn dol op snelle kermisattracties. Het probleem zijn niet de emoties, het probleem is dat ons logische, probleemoplossende brein ‚Äėgoed‚Äô en ‚Äėslecht‚Äô op onze ervaringen plaatst. Het probeert ze te sorteren in goed en slecht en wil enkel de goede ervaren. Het wil de slechte vermijden. Maar we kunnen niet selectief voelen. Het leven is alles of niets. Meer weten? Doe mee!¬†

Erbij horen versus geaccepteerd worden

DONDERDAG 26 JANUARI ’23

We zijn biologisch bedraad om bij de groep te willen blijven. Als mens hadden we het immers in vroeger tijden in ons eentje niet overleeft. Dit heeft ons echter op het verkeerde spoor gezet. We gingen geloven dat we onze plek in de groep moesten verdienen en vooral niet verkloten. In plaats van verbonden voelen we ons daarom nu eerder angstig. Hoe dit proces biologische gezien werkt en wat de oplossingen zijn die wél werken bespreken we tijdens deze bijeenkomst.

De wereld willen begrijpen

DONDERDAG 23 FEBRUARI ’23

We hebben een diep menselijk verlangen naar logica. Ons brein probeert ons te helpen door de wereld overzichtelijk te maken en te bepalen wat groter/ kleiner, beter/ minder is. Het probleem is echter dat wanneer je brein zaken gaat categoriseren en ordenen dat dit dan ook een gevoelde werkelijkheid met zich meeneemt. Een werkelijkheid waarin ‘wij’ ineens de mindere kunnen zijn. Zo bracht de oplossing een nieuw probleem. Doe mee en ontdek wat wel werkt.

Het belang van emotionele ontwikkeling

DONDERDAG 23 MAART ’23

Wie duikt in de wereld van emoties komt al snel zaken tegen als keuzes maken, grenzen aangeven en weten wat je wilt. De adviezen die gegeven worden zijn bruikbaar voor een heel groot deel van de mensheid. Maar wie de vrije wil van de mens daadwerkelijk omarmt heeft te dealen met de innerlijke complexiteit welke deze met zich meebrengt. Daarom onderzoeken we in deze sessie wat er nodig is om met deze innerlijke veelzijdigheid ’te zijn’.

De kick van leren en doen

DONDERDAG 27 APRIL ’23

We starten ons leven volledig bereid om de uitdaging van competentie aan te gaan door middel van vallen en opstaan. Maar naarmate we ouder worden, beginnen we weerstand tegen ‚Äėmoeite‚Äô op te bouwen. Ons brein verandert ons verlangen in perfectionisme of vermijding van mogelijk falen. De echte lol zit echter in het doen, en natuurlijk niet in het resultaat. In deze sessie gaan we daar wat dieper op in en ontdekken we wat er gebeurd wanneer jij je brein beter leert kennen.

Wonderen ontdek je met een open geest

DONDERDAG 25 MEI ’23

Om ons verlangen te naar ori√ęntatie te bevredigen, zoekt ons brein uit hoe en waarom de dingen zijn zoals ze zijn. Het probeert het verleden te achterhalen en de toekomst te voorspellen, wat betekent dat we het contact met het nu kunnen verliezen, gaan piekeren of vergeten dat er echtgenoten zijn om te knuffelen of bijdragen zijn te leveren. Het NU is je directe ervaring. In jezelf. Nooit daarbuiten. Daarom hoef je je daar ook niet op te ori√ęnteren.¬†¬†

* The School of Play is een CRKBO geregistreerd opleidingsinstituut en vrijgesteld van BTW-heffing.
* The School of Play heeft een¬†raamovereenkomst Perceel 1 ‚ÄėOpleidingen‚Äô bij het UWV.
* The School of Play hanteert in naamgeving gedeponeerd TradeMarks in de Klasse K41.