Hi! Ik ben Xandra

We willen graag allemaal het gevoel van ‘walking on sunshine’ in ons lijf. De dag nemen zoals hij komt. Zorgeloos. Moeiteloos. Ik wíst heus wel dat het mogelijk was, maar damn wat liep ik telkens tegen mezelf aan wanneer ik het voor elkaar wilde krijgen. Ik voelde mezelf falen als perfectionist (want niets was in mijn ogen ‘goed genoeg’) en daarnaast vond ik het leven ook nog eens erg onvoorspelbaar. Dus had ik geen idee hoe een flipflop-gevoel te ervaren als ik nog niet wist wat me te wachten stond? Hoe maak ik ruimte voor mijn intuitie als mijn ‘verantwoordelijkheid’ altijd te trappelen staat?

Het was doodeng de ingang te vinden die voor mij werkte: theatrale werkvormen. Ik was immers het meisje dat tot haar 19e nog nooit een spreekbeurt of presentatie had hoeven houden omdat ik bekend stond als ‘chronisch verlegen’. Ik ontdekte echter dat op het toneel alles mogelijk is en alle emoties toegestaan. Dat gaf ruimte. Lucht. Vrijheid.

Middels vele werkvormen leerde ik met mezelf te dealen. Ik omarmde in die zoektocht  de simpele waarheid ‘ dat geluk – onder álle omstandigheden- al in ons is.’ Onder de werkelijkheid die we creëren ligt kalmte, verbinding, plezier. Daar onder alle gedoe…. daar vindt je jezelf.

Een zinvol leven creëren betekent ruimte maken voor alles wat jij ten diepte bent. Alles wat in jouw ogen nog niet ‘af’ of ‘goed genoeg’ is. Ruimte om te zeggen wat je voelt, ervaart en denkt. Juist wanneer je nog niet precies weet wat dat dan allemaal is. Dat is spannend en niet iedereen durft die eigenheid en gekkigheid te omarmen op hun pad naar succes.

Daarom laat ik je graag ervaren dat ook jij kunt floreren in het niet-weten, het (nog) niet-kunnen en mogelijke niet-goed-genoeg zijn. Zodat je met creativiteit en intuïtie als bagage gerust het onbekende aan durft te gaan. Speelsheid zorgt zo niet alleen voor het confetti-effect in je leven, het vergemakkelijkt ook verandering, transparantie en interactie.

Ben jij klaar met terminale serieusheid? Ik start met jou graag een radicale glitterrevolutie! Doe je mee?

 

ps: nadat ik dacht dat improvisatie dus écht iets voor mij was en pastte bij mijn wens om embodiment met zingeving te combineren ontdekte ik ook dat er net zoveel verschillende trainers als methodieken zijn. Van sommige werd ik wél en van anderen níét blij. Graag deel ik dan ook enkele woorden die bij mij passen en wat niet zodat je zelf hierin ook je keus kunt maken:

Dit zijn woorden die ik gebruik: spontaan, authentiek, menselijk, mindful, mindset, creatief, intens, speelsheid, spel, losgaan, emoties, gekkigheid, experimenteren, plottwist, genieten, plezier. 

Hier heb ik het liever niet over: façade, faken, acteren, nummer, act, show, script, scenario, rollen, repertoire, protagonist, toneelspeler, performen, opvoeren, vertolken, optreden, voorstelling. 

En verder...

Qua karakter laat ik mezelf het liefst omschrijven als een excentrieke, sensitieve wannabe uke-yogi met een vleugje té. Een kwinkslag naar uit de bocht vliegende tranen en lachbuien… dát kenmerkt mij. Daarnaast ben ik nog altijd een heerlijke kat-uit-de-boom-kijker én een kennisklikko. Er schuilt immers zowel een HSS-HSP’ers als een hoogbegaafde in mij. Ik woon trouwens in Wijchen onder Nijmegen samen met mijn Lief (Mark van den Berg) en twee kinderen (Ilja en Bodhi) Als ik mijn tijd vrij mag indelen drink ik graag latte macchiato in cafeetjes met industriële uitstraling of hang rond op relaxte kleinschalige festivals.

Xandra heeft de afgelopen jaren met de volgende partijen samengewerkt: REC Balein, gemeente Amsterdam, Novilo, HINT, Welzien, Essent, samenwerkingsverband VO/VSO Nijmegen, SOTOG, gemeente Utrecht, Prorail, HAN, Innovo, Rijnijssel en Breekjaar.

Wat ik heb gedaan

Bekijk door wie ik mij in actie heb laten zetten, van wie ik heb mogen leren, mee mogen samenwerken en me lieten groeien op vele manieren. Hier een korte weergave van mijn opleidingen en werk tot op heden plus wat anderen over me zeiden. Altijd interessant ;)

Waar ik in geloof

Playfulness geeft nieuwsgierigheid zodat je als mens vaardigheden kunt ontwikkelen en je purpose en passie ontdekken. Daarnaast geeft het speelruimte om de werkelijkheid waarin we leven wat meer te bevragen waardoor we onbevangen in het leven kunnen staan.