Hi! Ik ben Xandra

We willen graag allemaal het gevoel van ‘walking on sunshine’ in ons lijf. De dag nemen zoals hij komt. Zorgeloos. Moeiteloos. Ik geloof dat het mogelijk is zo te leven. Maar lang wist ik niet hoe dit voor elkaar te krijgen. Het leven is immers onvoorspelbaar. Wist kon ik een flipflop gevoel ervaren als ik nog niet wist wat me te wachten stond? Hoe maakte ik ruimte voor mijn intuitie als mijn ‘verantwoordelijkheid’ altijd te trappelen stond?

Toen ik de manier vond om mezelf niet langer in de weg te staan en puur aanwezig kon zijn in het moment, kreeg mijn leven ineens meer betekenis. Mijn werk meer diepgang. Ik voelde me steeds meer mezelf en liet me niet meer leiden door angst en onzekerheid.

En het was doodeng de ingang te vinden die voor mij werkte: theatrale werkvormen. En dat voor een meisje dat tot haar 19e nog nooit een spreekbeurt had hoeven houden en bekend stond als ‘chronisch verlegen’. Ik ontdekte echter dat op het toneel alles mogelijk is en alle emoties toegestaan. Dat gaf ruimte. Lucht. Vrijheid. Ik merkte echter ook dat er vormen van theater zijn waarin ik niet kon weglopen van mezelf zoals ik, en velen met mij, in het dagelijkse leven wel geregeld doen. Normaal zoeken we ons geluk in externe zaken of in bezigheden. Zoals velen doen.

Ik omarmde daar in die zoektocht naar geluk, naar het het leven werkt en naar mezelf de vraag : ‘wat als geluk – onder álle omstandigheden- al in me is?’ En ik ontdekte dat dit zo was. Onder de werkelijkheid die we creëren ligt kalmte, verbinding, plezier. Daar onder alle gedoe…. daar vindt je jezelf.

Een zinvol leven creëren betekent ruimte maken voor alles wat jij ten diepte bent. Alles wat in jouw ogen nog niet ‘af’ of ‘goed genoeg’ is. Ruimte om te zeggen wat je voelt, ervaart en denkt. Juist wanneer je nog niet precies weet wat dat dan allemaal is. Dat is spannend en niet iedereen durft die eigenheid en gekkigheid te omarmen op hun pad naar succes.

Daarom laat ik je graag ervaren dat ook jij kunt floreren in het niet-weten, het (nog) niet-kunnen en mogelijke niet-goed-genoeg zijn. Zodat je met creativiteit en intuïtie als bagage gerust het onbekende aan durft te gaan. Speelsheid zorgt zo niet alleen voor het confetti-effect in je leven, het vergemakkelijkt ook verandering, transparantie en interactie.

Ben jij klaar met terminale serieusheid? Ik start met jou graag een radicale glitterrevolutie! Doe je mee?

 

En verder...

Qua karakter laat ik mezelf het liefst omschrijven als een excentrieke, sensitieve wannabe uke-yogi met een vleugje té. Een kwinkslag naar uit de bocht vliegende tranen en lachbuien… dát kenmerkt mij. Ik woon in Wijchen samen met mijn Lief (Mark van den Berg) en twee kinderen (Ilja en Bodhi) Als ik mijn tijd vrij mag indelen drink ik graag latte macchiato in cafeetjes met industriële uitstraling of hang rond op relaxte kleinschalige festivals.

Xandra heeft de afgelopen jaren met de volgende partijen samengewerkt: REC Balein, gemeente Amsterdam, Novilo, HINT, Welzien, Essent, samenwerkingsverband VO/VSO Nijmegen, SOTOG, gemeente Utrecht, Prorail, HAN, Innovo, Rijnijssel en Breekjaar.

Wat ik heb gedaan

Bekijk door wie ik mij in actie heb laten zetten, van wie ik heb mogen leren, mee mogen samenwerken en me lieten groeien op vele manieren. Hier een korte weergave van mijn opleidingen en werk tot op heden plus wat anderen over me zeiden. Altijd interessant ;)

Waar ik in geloof

Playfulness geeft nieuwsgierigheid zodat je als mens vaardigheden kunt ontwikkelen en je purpose en passie ontdekken. Daarnaast geeft het speelruimte om de werkelijkheid waarin we leven wat meer te bevragen waardoor we onbevangen in het leven kunnen staan.