Hi! Ik ben Xandra

In een wereld waarin ‘druk druk druk’ normaal is geworden en zoveel mensen zoeken naar rust en verlichting is het mijn missie om zoveel mogelijk mensen terug te brengen naar hun oorspronkelijke staat van zijn: playful, verbonden en vol verwondering. Gelukkig zijn is niet iets wat we bereiken, het is de basis van ons leven!

Mijn hart maakt een huppeltje wanneer ik zie dat mensen hun terminale serieusheid gaan doorbreken. Degenen die dat kunnen leven met lef, lol en liefde. Ze lachen vaak en maken zich niet al te veel zorgen over morgen omdat ze weten dat het leven überhaupt onvoorspelbaar is. Ze trekken daarmee overvloed en positiviteit aan. Het leven kan immers pas stromen wanneer je het niet langer tegenhoudt.

Ik raak ontroerd wanneer ik ze voorbij hun analytische denken het léven door zich heen durven laten gaan. Wanneer ik mijn van cursisten zie improviseren en meebewegen in het enge, lastige onbekende. Wanneer ze in een opgevangen glimp van het onbekende een geheel nieuwe wereld te ontdekken in zichzelf. Wanneer ze de quantum leap naar vertrouwen en overvloed maken in hun leven. En ik geniet van afstand mee wanneer ze hun eigen klanten, leerlingen of collega’s leren om resultaatgericht te gaan aanklooien en zo hun levensenergie de ruimte te geven.

Maar ik merk keer op keer dat veel mensen helemaal niet zo gelukkig zijn. Wat me echt raakt is wanneer mensen niet weten hóé op die diepe bron in te tunen. Ze weten niet meer hoe ze bij hun eigen giechel kunnen komen. En dus help ik middels mijn programma’s daar graag bij. Want als iedereen in sleutelposities – van leidinggevende, tot coach, begeleider of docent – dit leert en als een olievlek doorgeeft dan creëren we samen een nieuwe wereld.

Want onze maatschappij heeft pure, creatieve en enthousiaste mensen nodig die nieuwsgierig zijn naar manieren om dingen te doen die bij hen passen. Die durven zijn wie ze zijn. De moed hebben om te falen en het lef om te stralen. En simpelweg gelukkig kunnen zijn. Want als zij hun geluk gaan delen, dan wordt heel de wereld er beter van!

Xandra heeft de afgelopen jaren met de volgende partijen samengewerkt: REC Balein, gemeente Amsterdam, Novilo, HINT, Welzien, Essent, samenwerkingsverband VO/VSO Nijmegen, SOTOG, gemeente Utrecht, Prorail, HAN, Innovo, Rijnijssel en Breekjaar.

Wat ik heb gedaan

Bekijk door wie ik mij in actie heb laten zetten, van wie ik heb mogen leren, mee mogen samenwerken en me lieten groeien op vele manieren.

Waar ik in geloof

Doe eens een dansje in de keuken. Geloof niet alles wat er in je hoofd opkomt. Vier (je) leven. En maak elke dag iemand gelukkig. Al is het alleen jezelf…