Opleidingen 
MSEN Leidinggeven & Begeleiden
HBO Pedagogiek
Leraar 2e graads
3P Coach & Facilitator training
InterPlay Leader Training (io)
Specialist Drama basis (io)
Improvisatie train de trainer
Clown teacher training
Laughter Yoga Leader
Healing Yoga teacher training

Kijk op xandravanhooff.nl voor de complete lijst opleidingen, bv ‘The Completely Ridiculous Conservatory’ welke ik volgde.

Trainers en docenten:

3 Principles
Michael Neill, Rudi & Jules Kennard, George Pranski, Aaron Turner, Eline Sluys e.a.

Interplay
Cynthia Winton-Henry & Phil Porter, Meg MacLeod, Masankho Banda, Bernhard Staudt, Annegret Zander, Vibhuti Aggarwal, Theresa Cunningham, Jennifer Denning, Ginny Going, Carolyn Renée, Bart Durant 
e.a. 

Fooling
Franki Anderson, Jonathan Kay, Anita Kooij, Lydia Petzoldt 

Clownerie
Christopher Bayes, Ton Kurstjens, Els Jansen, Siebe Fockens, Jan Dillen, Peta LiLY, Caroline Dream, Holly Stoppit 
e.a. 

Improvisatie & Theatersport
André Besseling, Ralf Jean-Pierre, Marieken Peters e.a.

Laughter Yoga
Dr. Madan Kataria, Sylvia van Swaaij

Healing Yoga
Mc Tulku Lobsang, Mariette de Kroon 

Drama en theater
Gabriel Levey, Annelise Lawson, Devin Shacket, Zenzi Williams, Felice van Leth, Elke Steenstra, Marleen Bekker e.a.

(Positieve) Psychologie
Martin Seligman, Brené Brown, Matthijs Steeneveld

Hoogsensitiviteit en hoogbegaafdheid
Elaine Aron, Elke Van Hoof, Tijl Koenderink

Werkzaamheden

2018-2021: Eigenaar The School of Play
2014-2018: Trainer G-OTB Novilo
2014-2015: Locatie-directeur Feniks (ontw. beg.)
2012-2019: Eigenaar / trainer GaveMensen
2004-2013: Docent/IB’er in Voortgezet (spec) Onderwijs
2003-2004: Opleidingscoördinator Academie Vitaliteit NL
2002-2003: Hoofdtrainer DioSafe
 

Bij het bekijken van mijn cv zie je dat ik een Educational Master Leidinggeven en Begeleiden heb op het gebied van onderwijs en uitgebreid als coach ben opgeleid. Daarnaast ben ik improtrainer, clownsdocent, ¬†hsp-deskundige en hb-begeleider. Mijn werkervaring loopt uiteen¬†van banen in zorg, ggz en (justiti√ęle) jeugdinrichtingen, pharma, onderwijs en ondernemerschap. Een houtje-touwtje cv lijkt het, als je ernaar kijkt.¬†Helemaal als je daarnaast nog mijn voorliefde optelt voor neuropsychologie, 3 principes (Sydney Banks), het Tibetaans boeddhisme en tao√Įsme.

Er is √©√©n ding al deze jaren gelijk gebleven en dat is de uitspraak ‘Relax! Nothing is under control’. Wanneer je d√°t kunt dan voelt een crisis als een kans en het leven als ongekende mogelijkheid. Als mens hebben we dit ‘in ons dna ingebakken’ meegekregen vanuit de natuur. Spelen bekijk ik dan ook vanuit evolutie-psychologische benadering waarbij ik het biologische denken (hoe zijn we van nature) koppel aan psychologie (wat motiveert ons) en de agogiek (wat betekent dit voor groei, ontwikkeling en verandering).

De rode lijn in mijn cv is dan ook: je ego minder serieus nemen en je missie des te meer. Of eigenlijk; laat het leven simpelweg door je heen komen en doe wat je bedoeling is. D√°t kenmerkt nog alles wat ik doe, wat ik lees, wat ik uitdraag en beleef.

Verwacht bij mij dan ook niet ‘spelen’ als middel om een vaardigheid te leren. Ik doe het liever andersom; ik leer je eerder de vaardigheid om playful (flexibel, onbevangen, relaxt, nieuwsgierig, open, energiek en betrokken) in het leven te kunnen staan √©n dat weer door te geven aan anderen. Want als iedereen wat meer zichzelf en relaxter kan zijn dan wordt de hele wereld daar beter van.¬†

Wat anderen over mij zeggen:

  • Xandra vertelt niet, maar verhaalt. Ze duwt niet, maar laat je bewegen. Ze kijkt je niet aan, maar laat je in haar ogen kijken om jezelf te zien. Ze is geen wijze, maar leeft voor. Meester en gelijkwaardig tegelijkertijd.
  • Xandra zet je in beweging, letterlijk en figuurlijk, met haar kennis, inzicht, humor en theatertalent.
  • Xandra is (h)eerlijk verfrissend naar zichzelf en anderen.
  • Xandra is helder, krachtig en tegelijk open voor alles, van superspiritueel tot broodnuchtere wetenschap.
  • Xandra is enorm gedreven en heel zachtaardig. Ze deelt inzichten uit als snoepjes. Een puur mens. Doet alles met zoveel betrokkenheid en kwetsbaarheid.
  • Xandra werkt vanuit pure passie en liefde voor haar vak. Haar trainingen blijven je nog lang bij door een inspirerende mix van wetenschap, praktijk, speelsheid en warmte.

Lees meer op xandravanhooff.nl

Xandra heeft de afgelopen jaren met de volgende partijen samengewerkt en/of workshops verzorgd voor: Breekjaar, REC Balein, gemeente Amsterdam, Novilo, HINT, Welzien, Essent, samenwerkingsverband SWV VO/VSO Nijmegen, SOTOG, gemeente Utrecht, Prorail, HAN, Innovo, Rijnijssel, Stichting werken voor elkaar en Ynnovate!

Leer mij beter kennen

Dat jij op mijn website komt wil nog niet zeggen dat je me kent. Je weet wellicht ook niet dat ik ‚Äėunwritten van Natasha Bedingfield minstens √©√©n keer in de week in de auto draai. En dat ik dan keihard meezing. Vooral “Live your life with arms wide open. Today is where your book begins…”

Waar ik in geloof

Playfulness geeft nieuwsgierigheid zodat je als mens vaardigheden kunt ontwikkelen en je purpose en passie ontdekken. Daarnaast geeft het speelruimte om de werkelijkheid waarin we leven wat meer te bevragen waardoor we onbevangen in het leven kunnen staan.