Alle gevoelens dwarrelen rond in je hart, de rimpels van ontroering, de bitterzoete verwarring, de vlinders van opperste vreugde. Al spelend kun je – na de Playful Inquiry™ basistraining – dit tweewekelijks online belichamen in dit programma. Ik nodig je uit oordeelloos in flow te verbeelden wat in je leeft zodat je een nieuwe waarheid, een uniek inzicht of een mogelijke toekomst achter de horizon vindt. Totdat je je weer herinnert wie je werkelijk bent. Je de wijsheid van het leven kunt omarmen. Jij jezelf laat zien en iets moois neerzet in de wereld. En niemand je meer kan ontkennen! 

De dagelijkse praktijk is als een vat van tegenstrijdige eisen. Omdat standaardmethodieken niet altijd werken ben jij op zoek naar een verruiming van je eigen perspectief zodat je kunt omgaan met je eigen paradoxen en van daaruit in het omgaan met de spanningsvelden in je werk en leven. 

Paradoxen vragen een omarming van tegenstrijdigheden. Een ‘ja’ tegen alles wat er is zodat je kunt doorvoelen dat het nooit gaat om een keuze, maar dat beiden er kunnen zijn zonder dat je er verscheurd door hoeft te raken. Dat kunnen we niet met het ‘normale’, rechtlijnige denken. Dat vraagt een hele nieuwe kijk op de zaak. Gelukkig omarmt spelen elk innerlijk perspectief. 

 

Doelgroep
Playful Inquiry™ is bedoeld voor zorg- en onderwijsprofessionals, coaches en trainers die affiniteit hebben met focussen (felt sense), (zelf)compassie en/of de boeddhistische psychologie. Deze training is voor jou als je ernaar verlangt om aan introspectie te doen. Te zijn met wat er op dat moment speelt en nieuwe inzichten vanuit jezelf op te laten komen. Het is voor jou wanneer je beseft dat gevoelens niet vervelend zijn of om een oplossing vragen, maar gezien willen worden. En wanneer je in de herkende menselijkheid gemakkelijk jezelf bij een ander terugziet.

Alle feiten op een rijtje

 

Informatie over dit programma
Playful Inquiry™ is qua methodiek geworteld in de traditie van Interplay. Je vertaalt een innerlijk gevoel naar een woord, gebaar of geluid en geeft zo op theatrale wijze vorm aan wat in je leeft. In de basistraining heb je reeds geleerd te werken met technieken om enerzijds je Felt Sense te versterken en je hebt kennis gemaakt met de handvatten.

Nu gaan we inhoudelijk aan de slag met dat wat er in je leeft zodat je ter plekke kunt transformeren. Laat om te beginnen alles varen wat je weet over kleinkunst of presenteren. Begin met een intentie, een gevoel, een woord, een vraag. Dans, zing of beweeg terwijl je verwoordt, verbeeldt en klank geeft aan wat in je leeft. Laat levenswijsheid zich ontvouwen terwijl je liefdevol jouw impulsen volgt. Zo ontstaat er ruimte voor authenticiteit, eigenheid en wijsheid. Waarachtig, puur en 100% echt.  

In elke sessie krijg jij tijd om te spelen met dat wat er in je leeft. Wanneer je een focus sessie krijgt dan zijn anderen als spaceholders getuige van jouw proces en transformeer je je innerlijke ervaringen terwijl je op het podium staat. Dit programma is voor jou als je wilt reiken naar de diepere niveau’s van je ziel. Wanneer je speelt val je samen met dat wat je voelt. Laat je zien wat in je leeft. Hierdoor wordt je ontvankelijk voor wat er verschuift in je én kun je met lege handen staan zonder dubbele agenda. Niet langer antwoorden zoekend op complexe vragen maar er simpelweg mee te ‘zijn’.

Door in het huidige moment te springen, te improviseren en je impulsen te volgen, vertragen je gedachten. Dan ben je in het hier en nu. Heb je toegang tot de wijsheid die altijd al onder je denken verstopt lag. Boeiend, grappig en soms ontroerend om naar te kijken. Jij hoeft geen kunstwerk van je leven te maken. Sta het leven simpelweg toe om een kunstwerk van jóú te maken.

Wat deelnemers zeggen
“Het is zo fijn om jezelf te kunnen ontdekken in een groep die volledig veilig voelt omdat écht alles er mag zijn.”
“Wat heerlijk om mijn eigen antwoorden te kunnen vinden. Geen coach meer nodig zo!”

Het leven dwarrelt rond in jouw hart, je ademt inspiratie. Jij bent niet alleen maar lieflijk en beminnend. Jij bent heftig. Jij bent veel. Jij bent waarheid. En je mag het allemaal koesteren, elk stukje in jou. En elke tegenstrijdigheid in het leven. De groep bied jou een plek waar je je hoop kunt dansen, je dromen bezingen, je niet weten liefdevol omarmen. Een plek waar spiritualiteit niet enkel liefdevol gekoesterd wordt maar levendigheid, interactie en met gelach gevulde verbinding omvat. 

Dit programma is voor jou als je méns wilt zijn en daarmee imperfect durft te zijn. Écht zijn. In het moment. Voor de blik van anderen. Met álles wat er op dat moment is. Dus doe mee. Stap in het onbekende. Verdwaal in de juiste richting. Adem inspiratie. Flirt met flow. Zeg ja tegen meer dan brownies. Laat jezelf gebeuren en geniet van wat ontstaat.

Van Xandra heb ik geleerd om in de lege ruimte te staan. Mezelf vrij te spelen. Zonder dat het voor anderen mooi of zelfs volgzaam hoefde te zijn. Het vrije spel bracht me in contact met mijn spontaniteit, eigenheid en speelsheid. Maar het bracht me vooral terug bij mijn lichaamswijsheid. Elke keer weer!

Marielle van Duijnhoven

Podiumcoach voor sensitieve ondernemers | HSP & HSS expert, Marielle Speelt

Prijs, data en meer…

Woensdaggroep voorjaar 
Wanneer: 5 en 19 april, 3 , 17 en 31 mei, 14 juni
Tijd: 9:30 tot 12:00 uur
Waar: aan de keukentafel, op je bank of waar je Zoom bereik hebt

Prijs Playful Inquiry™
Je kunt je inschrijven voor deze online leergang zodra je de basistraining hebt gevolgd.
Kosten per cursus voor particulieren en ZZP-ers:
€ 230,= (btw vrijgesteld) inclusief certificaat van deelname.

Kosten per cursus bij vergoeding door werkgever:
€ 275,= (btw vrijgesteld) inclusief lesmateriaal en certificaat van deelname.

Aanmelden
Je kunt je aanmelden via onderstaande knop. Vul je gegevens in op het formulier dat verschijnt en stuur het in. Je ontvangt daarna binnen een paar dagen per mail de factuur voor jouw gekozen training.

The School of Play is dankzij een positieve toetsing door het Centrum voor Post Initieel Onderwijs (CPION) opgenomen in het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO) waardoor onze opleidingen zijn vrijgesteld van BTW-heffing. Opleidingskosten zijn aftrekbaar voor ondernemers.