Leven zonder zorgen, praten vanuit flow. ‚ÄėZijn‚Äô zonder je zorgen te maken over ‚Äėhoe je over komt‚Äô‚Ķ.¬†Zo te leven is laten ontstaan wat mag gebeuren. Leven uit de bedoeling.¬†Dit programma is¬†voor jou als je m√©ns wilt zijn en daarmee imperfect durft te zijn. √Čcht zijn. In het moment. Voor de blik van anderen. Met √°lles wat er op dat moment is. Dus doe mee. Stap in het onbekende. Verdwaal in de juiste richting. Adem inspiratie. Flirt met flow. Zeg ja tegen meer dan brownies. Laat jezelf gebeuren en geniet van wat ontstaat. ¬†Playful Inquiry is een avontuurlijke reis naar het hart van je bewustzijn, een vreugdevolle dans met de rijkdom van je persoonlijke ervaringen en gedachten.¬†Je zult nieuwe tools ontdekken om de rijkdom van het huidige moment te omarmen, de pracht van het alledaagse te waarderen en de schoonheid van het leven in al zijn facetten te vieren.¬†Je zult de ruimte krijgen om te dansen met je angsten, te lachen met je twijfels, en te zingen met je vreugden. Ik nodig je¬†–¬†na de Playful Inquiry basistraining – uit dit tweewekelijks online belichamen in dit programma. Om uit oordeelloos in flow te verbeelden wat in je leeft zodat je een nieuwe waarheid, een uniek inzicht of een mogelijke toekomst achter de horizon vindt. Totdat je de wijsheid van het leven kunt omarmen. Jij durft te leunen in nieuwe situaties zonder vooropgezet plan zodat je in het moment kunt aanvoelen wat de volgende stap mag zijn. Wie dat kan tapt uit de¬†onuitputtelijke bron van creativiteit. Dan stroomt het leven vanzelf. Moeiteloos. Zorgeloos.¬†

De dagelijkse praktijk is als een vat van tegenstrijdige eisen. Heb jij te maken met paradoxen en wil je leren omgaan met deze spanningsvelden in je leven? Dan is dit programma voor jou.¬†Paradoxen vragen een omarming van tegenstrijdigheden. Een ‘ja’ tegen alles wat er is. En alles wat gevoeld kan worden. Een paradox laat je ervaren dat ‘krachtig sturen’ niet tegenover ‘vertrouwen op de loop der dingen’ staat, maar dat ‘wanneer je loslaat’ een nieuwe richting zich ontvouwt. Deze online groep geeft je ruimte om te ¬†‘zijn’ met de vraag. Leer inzien dat het nooit gaat om een keuze, maar dat beide kanten van de medaille er kunnen zijn zonder dat je er verscheurd door hoeft te raken. Dat kunnen we niet met het ‘normale’, rechtlijnige denken. Dat vraagt een nieuwe kijk. Gelukkig is daar Playful Inquiry. Dat verandert de zaak.

 

Doelgroep
Dit programma is voor levenskunstenaars, grootdromers en morgenmakers. Geen geitenwollensokkendragers, maar eerder avant-gardisten. De eigenzinnige voorlopers en verderdenkers. Die vooruit willen naar een betere wereld voor ons allemaal, in plaats van terug naar vervlogen tijden.¬†Het is voor jou als je ernaar verlangt expressie te geven aan het verlangen van je hart. Niet langer antwoorden zoekend op complexe vragen maar er simpelweg mee te ‚Äėzijn‚Äô. In de stilte van onze geest vinden we namelijk een creatieve broedplaats, die je de wijsheid en vreugde brengt die je zoekt.¬†

Des te meer je jezelf de kans geeft om ‘in het hier-en-nu’ te vallen, des te meer je jezelf durft te laten gebeuren, des te meer impact jouw spel heeft.¬†Wanneer je meedoet voel je ‚Äď al improviserend met herinneringen, provocerende kwesties, controversi√ęle levensvragen, morele thema‚Äôs of zen wijsheden ‚Äď de liefde en wijsheid van elke oefening afdruipen en zou het bijna in een potje willen vangen om te bewaren‚Ķ tot je beseft dat je er altijd toegang toe hebt!¬†

Alle feiten op een rijtje

 

Informatie over dit programma
Playful Inquiry‚ĄĘ¬†is qua methodiek geworteld in de traditie van Interplay. Je vertaalt een innerlijk gevoel naar een woord, gebaar of geluid en geeft zo op theatrale wijze vorm aan wat in je leeft. In de intensive heb je reeds geleerd te werken met¬†technieken om enerzijds je Felt Sense te versterken en je hebt kennis gemaakt met de handvatten.

Nu gaan we inhoudelijk aan de slag met dat wat er in je leeft zodat je ter plekke kunt transformeren. Laat om te beginnen alles varen wat je weet over kleinkunst of presenteren. Begin met een intentie, een gevoel, een woord, een vraag. Dans, zing of beweeg terwijl je verwoordt, verbeeldt en klank geeft aan wat in je leeft. Laat levenswijsheid zich ontvouwen terwijl je liefdevol jouw impulsen volgt. Zo ontstaat er ruimte voor authenticiteit, eigenheid en wijsheid. Waarachtig, puur en 100% echt.  

In elke sessie krijg jij tijd om te spelen met dat wat er in je leeft. Wanneer je een focus sessie krijgt dan zijn anderen als spaceholders getuige van jouw proces en transformeer je je innerlijke ervaringen terwijl je op het podium staat.¬†Dit programma is voor jou als je wilt reiken naar de diepere niveau‚Äôs van je ziel. Wanneer je speelt val je samen met dat wat je voelt. Laat je zien wat in je leeft. Hierdoor wordt je ontvankelijk voor wat er verschuift in je √©n kun je met lege handen staan zonder dubbele agenda.¬†Niet langer antwoorden zoekend op complexe vragen maar er simpelweg mee te ‚Äėzijn‚Äô.

Door in het huidige moment te springen, te improviseren en je impulsen te volgen, vertragen je gedachten. Dan ben je in het hier en nu. Heb je toegang tot de wijsheid die altijd al onder je denken verstopt lag. Boeiend, grappig en soms ontroerend om naar te kijken. Met playfulness als toegangsticket naar innerlijke wijsheid zet je rake vragen om in authentieke antwoorden. Expressie gevend aan het verlangen van je hart. Zodat je het machtige meesterwerk mag cre√ęren dat je altijd al was. En dat uitbundig met anderen kunt delen. Al snel ontdek je dat alles een levensles in zich draagt. Soms ervaar je dat gelijk, soms pas weken of maanden later, precies wanneer je het nodig hebt.¬†¬†

Moet ik bekend zijn met impro?
Voor deze training is geen theaterervaring nodig. We spelen met eenvoudige solo- improvisatievormen die je terugvoeren naar de kern van wat jij voelt, ervaart of denkt. Korte, simpele¬†theaterinterventies helpen je om opmerkzaam te worden naar datgene dat zich in jou aandient.¬†Er is hierin geen ‚Äėgoede‚Äô manier om het te doen, enkel j√≥√ļw manier.¬†

Word nieuwsgierig naar jezelf en cre√ęer innerlijk ruimte om te spelen met dat wat er in je opkomt.¬†Zo openen we¬†de deur naar je voelende zelf, het deel van ons dat we wellicht zouden afwijzen wanneer we serieus probeerden om een ‚Äėleuke voorstelling‚Äô te maken of ‚Äėhet goed wilden doen‚Äô omdat gevoel nu eenmaal langer de tijd nodig heeft om doorvoelt te worden en niet altijd vanuit een eerste impuls ‚Äėhout snijdt‚Äô, ergens op slaat of goed overkomt. Het wezenlijke is om alles te accepteren zoals het is of gaat en open te staan, nieuwsgierig te zijn en ja te zeggen tegen alles wat je ervaart.

Wanneer we op deze wijze de persoon achter de performer zien doorschemeren ontstaat er perfectie. Niet omdat de zinnen rijmen of de uitvoering perfect is maar omdat deze persoon zélf ineens zo oprecht eerlijk zichtbaar wordt. De mens zelf, met zijn vermogen om in het moment te blijven en op elk moment trouw te zijn aan zichzelf. Dat raakt. Dat inspireert. Dat verbroederd en verbindt.

De wereld verlangt naar jouw eigenheid. Naar jouw speelsheid. Naar jouw andere kijk. En ik weet hoezeer jij verlangt naar jouw rauwe, pure menszijn. De vrije versie van jou. Dus kom intuitief improviseren. Totdat jij dit alles weer met het diepste van jezelf verenigt bent. En overal vol-uit jezelf zal zijn. 

Wat deelnemers zeggen
“Het is zo fijn om jezelf te kunnen ontdekken in een groep die volledig veilig voelt omdat √©cht alles er mag zijn.”
“Wat heerlijk om mijn eigen antwoorden te kunnen vinden. Geen coach meer nodig zo!”
‚ÄúIk vond het fijn dat er opdrachten waren om mee te spelen maar nog heerlijker om zelf los te gaan.‚ÄĚ

Van Xandra heb ik geleerd om in de lege ruimte te staan. Mezelf vrij te spelen. Zonder dat het voor anderen mooi of zelfs volgzaam hoefde te zijn. Het vrije spel bracht me in contact met mijn spontaniteit, eigenheid en speelsheid. Maar het bracht me vooral terug bij mijn lichaamswijsheid. Elke keer weer!

Marielle van Duijnhoven

Podiumcoach voor sensitieve ondernemers | HSP & HSS expert, Marielle Speelt

Prijs, data en meer…

Donderdaggroep online 
Wanneer: Vanaf 14 september tweewekelijks op donderdag. 
Tijd: 9:30 tot 12:00 uur
Waar: aan de keukentafel, op je bank of waar je Zoom bereik hebt

Data 2023/ 2024:
14 en 28 sept, 12 en 26 okt, 9 en 23 nov, 7 en 21 dec, 4 en 18 jan, 1, 15 en 29 febr, 14 en 28 maart, 11 en 25 april, 9 en 23 mei,  6 en 20 juni.

Prijs Playful Inquiry‚ĄĘ
Particulier / ZZP: Je koopt een stippenkaart √†¬†‚ā¨ 230,- voor zes sessies. Betaald de werkgever? Dan gelden iets andere prijzen. Kijk hier voor meer informatie.¬†Je kunt je inschrijven voor deze online leergang zodra je de Basistraining hebt gevolgd.¬†

Aanmelden
Je kunt je aanmelden via onderstaande knop. Vul je gegevens in op het formulier dat verschijnt en stuur het in. Ik reageer hierop zodra ik kan. Je ontvangt daarna binnen een paar dagen per mail de factuur voor jouw gekozen programma.

Jij bent Rawthentic: Real, Raw & Authentic!

The School of Play is dankzij een positieve toetsing door het Centrum voor Post Initieel Onderwijs (CPION) opgenomen in het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO) waardoor onze opleidingen zijn vrijgesteld van BTW-heffing. Opleidingskosten zijn aftrekbaar voor ondernemers.