Playful(l) Moon bijeenkomsten

Dit is Playful(l) Moon, een maandelijks terugkerende hilarische ervaring ontworpen om je op de meest speelse manier in contact te brengen met andere creatievelingen, groeidiamantjes, potentievinders, levensgenieters en tekortkoningen.

Tijdens de avond van de volle maan kun jij je even een uurtje verbinden, inspiratie vinden, in contact komen met het gevoel van léven in plaats van overleven. Het enige dat je nodig hebt is een computer met internetverbinding, wat te drinken met wat lekkers erbij en eventueel een dekentje. Hier kun je lachen, huilen, 100% echt zijn, volledig in contact met wat er op dit moment in je leeft. We babbelen, fantaseren, vertellen verhalen en doen gekke opdrachten of zingen samen zelfbedachte liedjes (liefst zo vals mogelijk). Wat er ook gebeurd.. we sluiten de sessie altijd lachend af!

Dompel jezelf onder, in Wisdom, Wildness and Wonder!

Ik ben dol op kampvuuravonden. Zeker wanneer het richting middernacht gaat. Iedereen de smalltalk voorbij is. Er af en toe wat gezongen wordt. De ‘laatste overgeblevenen’ elkaar verhalen vertellen waarin het leven wordt gevoeld.¬†Verbinding en inspiratie zijn op zo’n moment overvloedig aanwezig.

Het is exact die sfeer welke ik wil neerzetten in Playful(l) Moon. Een soort van netwerkevent dat bij uitzondering niet oppervlakkig werkgericht is. En een soort van workshop waarin je niets geleerd wordt maar de uitnodiging krijgt om ‘te zijn’.¬†Wanneer we spelen valt immers het bestaande denkkader weg. Is alles geoorloofd. Zijn verbinding en veiligheid het uitgangspunt. Vinden we emoties boeiend en interessant. En in de ruimte die ontstaat komen we tot de kern. Daar kunnen we elkaar vinden. En verbinden we ons opnieuw met onze creativiteit. Probeer het eens uit. Kom erbij!¬†

Spelen is pokon voor je brein!

Het leven is daar waar het je raakt. Dus huil. Giechel. Bulder. Laat alles maar toe. Jij bent jouw leven. Jouw wereld. En onthoud altijd… je bent niet slechts √©√©n aankoop, √©√©n opleiding, √©√©n compliment verwijderd van geluk. Je bent er slechts √©√©n gedachte van verwijderd. Of √©√©n lach.

Gaan we kletsen of ook dingen doen? 
We beginnen rustig met een vrolijke warming up van jouw lichaam zodat je lekker kunt ‘landen’. We warmen je emotionele √©n lachspieren op met geleide visualisaties waar jij al dansend en bewegend vorm en klank aan geeft.

Moet ik rare dingen doen in het openbaar?
Wees gerust, jij bepaald zelf hoe ver je gaat en wat je van jezelf laat horen of zien. Dansen mag uit beeld, schreeuwen van vreugde met je geluid uit. En we doen ook wat oefeningen in kleine subgroepen (bij veel deelnemers) zodat je niet overweldigd raakt. Sensitievelingen en introverten welkom!

Wat kan ik allemaal verwachten?
Ik geef je korte oefeningen waarbij we kunnen vertellen, verhalen of verzinnen. Wellicht kom je met een stand-up act of gaan we ge√Įmproviseerde liedjes zingen. Wat je ook doet: het is goed.

Wordt er ook gelachen?
Ja dat doen we. Waarschijnlijk gebeurd het al helemaal spontaan. Maar we sluiten af met een speciale lachmeditatie. Dat is het fijnste in een luie stoel of op een plek waar je kunt liggen, zolang je maar zorgt dat je de anderen nog steeds kunt zien!

Waar is dit eigenlijk op gebaseerd?
Playful(l) Moon is geworteld in de traditie van Interplay omdat dit de meest laagdrempelige manier van spelen is.  Ik garandeer je dat de tijd voorbij vliegt!

Prijs, data en meer…

Wanneer is het?

Playful(l) Moon is zoals de naam al zegt tijdens volle maan. Elke maand op een andere avond dus. Je volgt de sessie online vanaf je bank, vanuit je slaapkamer, de kelder of zolder. Zolang jij een goede internetverbinding en ruimte om te spelen, dromen, lachen en geluid te maken hebt, gaat het goed komen.

Door het jaar heen zijn er verschillende online sessies gepland. Dit is in 2022 (nog niet bevestigd) 18 jan, 16 febr, 18 maart, 16 april, 16 mei, 14 juni, 13 juli, 12 aug, 10 sept, 9 okt, 8 nov en 8 dec.

Hoelang duurt een sessie?
Meestal 1,5 uur. We beginnen om 20.00 uur en eindigen om circa 21.30 uur. 

Prijs

Deelname kost ‚ā¨ 20,- per keer. Kies je gelijk een jaarabonnement dan betaal je voor heel 2022 ‚ā¨200,- met bovendien de mogelijkheid 3x iemand (of drie verschillende mensen) uit te nodigen eens mee te doen.

The School of Play is opgenomen in het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO) waardoor onze opleidingen en trajecten zijn vrijgesteld van BTW-heffing.

 

Waarom meedoen met Playful(l) Moon?

 

* boost positieve gezondheid
* vrolijkheid en gelach
* verbinding met anderen
* ontdekken dat alles vanzelf gaat
* leven met lef, liefde en lol
* train je oordeelloze overgave aan het nu 

 

Ik (Xandra van Hooff) gebruik toegepaste improvisatie als manier om veerkracht, flexibiliteit en spontaniteit te bevorderen. Fooling kwam op mijn op mijn pad¬†via een workshop van Franki Anderson. Franki herkende de Fool in mij en moedigde me aan met dit werk door te gaan en de wereld van fooling (zoals deze reeds meer dan 20 jaar onderwezen wordt in Europa) verder te onderzoeken en zelf ook te gaan onderwijzen.¬†Op mijn pad kwam ik daardoor ook uit op Jonathan Kay. Deze ‚Äô21st century fool‚Äô speelt en traint al decennialang het werk van ‚Äėthe fool‚Äô. Zijn lessen -doordrenkt van filosofische denkbeelden rondom het foolwerk- zijn heel anders dan degenen in de lijn van Franki, maar ik volg beide met veel plezier.¬†Aan het werk van de Fool voeg ik tot slot ook technieken uit onder andere Interplay toe. Deze vorm nodigt je uit tot authentieke zelfexpressie en legt een prettige ‚Äėbehapbare‚Äô bodem onder dit innerlijk werk.