Opleiding tot Vakspecialist

Daar waar spontaniteit en verwondering elkaar ontmoeten nemen we onszelf niet meer zo serieus. Ontdekken we dat alles mogelijk is. Zijn we eindelijk thuis!

Let's talk!

Dit is een oproep aan jou om de andere kant op te bewegen. Weg van het idee dat nog meer verbeteren de oplossing zou zijn. Laat de vraag los hoe je jezelf (of anderen) emotioneel kunt helen of beter met sensaties / emoties om te gaan. Wordt nieuwsgierig naar hoe dit alles eigenlijk in jou ontstaat. Krijg inzicht in de werking van je lichaam en geest. Laat je bewustzijn zich ontvouwen. 

Op het toneel mag je alles voelen zonder dat het ooit ’te’ zal zijn. Op het toneel kun je alles achter ‘ik ben’ zetten, zonder het ooit te zijn. Elke menselijke verschijning kun je ervaren zonder ermee samen te vallen. Nodig jezelf uit om met elke vezel in je lijf¬†‚Äėja‚Äô te zeggen tegen ervaringen. Het leven voelt fantastisch wanneer je je open kunt stellen voor het wonderlijke mysterie van het bestaan!

 

Uit je hoofd… in het leven!

Je gaat bij mij ontdekken hoe de menselijke ervaring ontstaat, zodat je weerstand er tegen wegvalt. Wanneer je stopt met het willen oplossen of voorkomen van problemen, kun je je aandacht richten op het transformeren van de verwachtingen die eraan ten grondslag liggen. Dan kun je de stap maken van beperking naar vrijheid, van weerstand naar acceptatie, en van dualiteit naar menselijkheid. Dat voelt onbevangen. Explorerend. Vrij.

Wees een pionier van verandering, een ontdekkingsreiziger van bewustzijn en een schepper van jouw eigen werkelijkheid. Zelfs een rottende tomaat in je koelkast kan een voorbeeld zijn van natuurlijke perfectie, ook al had jij op dat moment ergens anders behoefte aan. Wanneer je gaat zien dat alles in het leven goed is¬†– maar anders dan je dacht dat ‘goed’ was – ¬†kom je paradoxaal relaxt in het leven te staan. Kun je anderen ook gaan begeleiden naar een lichter leven. Speelsheid als levenshouding, daar ga ik voor!

Fundamenten

reeds gestart
inschrijven niet mogelijk

Klik hier

Tools

reeds gestart
inschrijven niet mogelijk

Klik hier

Afstudeertraject

start binnenkort
inschrijven niet mogelijk

Klik hier

De opleiding Vakspecialist Playfulness© is een driejarige traject tot erkend alternatief therapeut, hoewel je jezelf ook coach, facilitator, sherpa of mentor mag noemen natuurlijk. Als Vakspecialist Playfulness ben je een levend bewijs dat je niet hoeft op te groeien om volwassen te zijn. Met deze opleiding word je een inspiratie voor anderen. Een baken van licht in een wereld die soms donker lijkt. Want als Vakspecialist Playfulness ben je meer dan een expert in je vak. Je bent een levende herinnering aan de onschuld, de vreugde en de vrijheid die we allemaal in ons dragen. En het is jouw missie om die herinnering aan te wakkeren, te voeden en te laten stralen.

1e leerjaar: Theater van het Leven
In dit opleidingsjaar duik je diep in het begrijpen van de menselijke ervaring en hoe deze tot stand komt. In deze kernfase leer je je ego of persoonlijkheid wat losser vast te houden en ontdekt de essentie van non-duaal leven en werken; de oordeelloze manier die de natuur bedoelt heeft. Dit is niet een stukje kennis of techniek; het is iets dat je moet belichamen en doorgeven vanuit een authentieke ervaring.

2e leerjaar: Magie in je Begeleiding
Waar ‘Theater van het Leven’ je de fundamenten biedt, biedt ‘Magie in je Begeleiding’ je de negen poorten naar Zijn, die degenen met wie je werkt in staat stellen¬†om met meer gemak, vloeiendheid en natuurlijkheid te bewegen in het leven.¬†De oefeningen in deze opleiding kun je vrij makkelijk individueel of groepsgewijs inzetten en ze bieden niet alleen een nieuw perspectief, maar ook een ervaring van overgave aan het moment. Hierdoor kunnen cli√ęnten leren met een verfrissende, oordeelvrije blik naar zichzelf en hun omgeving te kijken.¬†Of je nu manager, leraar, facilitator, coach of therapeut bent, als je ernaar verlangt om anderen te helpen hun volledige potentieel te ontdekken en hen te begeleiden in het herkennen van hun innerlijke veerkracht en welzijn, dan is dit jaar iets voor jou.

3e leerjaar: Afstuderen
Dit derde jaar ga je in wanneer je met mensen werkt die met een ‘hulpvraag’ bij je komen. Tijdens dit afstudeerjaar richten we ons op coaching en begeleiding op nonduale wijze, leer je wat er nodig is om groepswerk te faciliteren en ontdek je jouw unieke manier om met de kennis en kunde in de praktijk aan de slag te gaan.¬†Om je cli√ęnten in staat te stellen vergoedingen voor sessies te ontvangen, moet je voldoen aan de PLATO norm. Afhankelijk van je vooropleiding, kan het zijn dat je een aanvullende cursus in medische en/of psychologische basiskennis moet volgen.¬†

De opleiding op HBO-werk- en denkniveau (NLQF-6) is zoals je hierboven las verdeeld over drie leerjaren. Hoewel je elk jaar afzonderlijk kunt kiezen, biedt de combinatie een holistische benadering: een diep inzicht in de menselijke ervaring gekoppeld aan concrete begeleidingstechnieken. Enkel na afronding van alle drie de leerjaren mag je jezelf Vakspecialist Playfulness© noemen. Ben je nieuwsgierig geworden en wil je ontdekken hoe deze opleiding jouw begeleidingsvaardigheden naar een transformerend niveau tilt? Duik dieper in de verschillende delen van de opleiding of kom naar een inspiratiedag!