Playfulness Opleidingen

Zonder verlangen naar iets anders dan het hier-en-nu, voelt het leven altijd licht en luchtig. Ben je helemaal jezelf. Dat gun jij iedereen met wie je werkt. Daar waar spontaniteit en verwondering elkaar ontmoeten nemen we onszelf namelijk niet meer zo serieus. Ontdekken we dat alles mogelijk is. Zijn we eindelijk thuis!

Let's talk!

Dit is een oproep aan jou om de andere kant op te bewegen. Weg van het idee dat nog meer verbeteren de oplossing zou zijn. Laat de vraag los hoe je jezelf (of anderen) emotioneel kunt helen of beter met sensaties / emoties om te gaan. Wordt nieuwsgierig naar hoe dit alles eigenlijk in jou ontstaat. Krijg inzicht in de werking van je lichaam en geest. Laat je bewustzijn zich ontvouwen. 

Op het toneel mag je alles voelen zonder dat het ooit ’te’ zal zijn. Op het toneel kun je alles achter ‘ik ben’ zetten, zonder het ooit te zijn. Elke menselijke verschijning kun je ervaren zonder ermee samen te vallen. Nodig jezelf uit om met elke vezel in je lijf ‘ja’ te zeggen tegen ervaringen. Het leven voelt fantastisch wanneer je je open kunt stellen voor het wonderlijke mysterie van het bestaan!

 

Uit je hoofd… in het leven!

Je gaat bij mij ontdekken hoe de menselijke ervaring, ontstaat zodat de weerstand daartegen wegvalt. Wanneer je gaat zien dat alles in het leven goed is – maar anders dan je dacht dat ‘goed genoeg’ was –  kom je relaxter in het leven te staan. 

Zelfs een rottende tomaat in je koelkast kan een voorbeeld zijn van natuurlijke perfectie, ook al had jij op dat moment ergens anders behoefte aan. Wanneer je gaat zien dat alles in het leven goed is – maar anders dan je dacht dat ‘goed’ was –  kom je paradoxaal relaxt in het leven te staan. Kun je anderen ook gaan begeleiden naar een lichter leven. Speelsheid als levenshouding, daar ga ik voor! 

Dit is hoe het werkt

GEEF EEN MAN EEN VIS EN JE VOEDT HEM EEN DAG.
LEER EEN MAN VISSEN EN JE VOEDT HEM EEN LEVEN LANG.

Deze opleiding is er niet om je honderden leuke spelletjes te leren die je vervolgens met anderen kunt delen. Verwacht ook niet dat je iets gaat leren dat je zal helpen je problemen op te lossen of je leven te verbeteren op een conventionele manier. Het doel is eerder gericht op het verkennen van de aard van de werkelijkheid.

We cultiveren het belang van een niet-oordelende, niet-dualistische bewustzijnstoestand die ons in staat stelt om onze gedachten en gevoelens te observeren zonder erdoor gevangen te worden genomen. Van studenten vragen we open te staan voor het feit dat onze perceptie van de realiteit beperkt is door aannames, overtuigingen en conditioneringen.

Door verantwoordelijkheid te nemen voor hoe jij de wereld ervaart en te reconnecten met de manier waarop je oorspronkelijk in het leven stond, vind je jouw eindeloze mogelijkheid en het plezier terug in werk, studie of leven. Onbevangen. Explorerend. Vrij. 

Leer ‘uitgezoomd’ naar je ervaringen te kijken en alle gevoelens te verwelkomen.

Lees hier meer.

Ontdek door ‘in te zoomen’ op deelaspecten van je ervaring wat het leven van je vraagt.

Lees hier meer.

Deze opleiding is voor jou wanneer je wilt afstuderen als Vakspecialist Playfulness®

Lees hier meer.