De meerdaagse biedt jou een (podium)plek waar je je hoop kunt dansen, je dromen bezingen, je niet weten liefdevol omarmen. Een plek waar spiritualiteit niet enkel liefdevol gekoesterd wordt maar levendigheid, interactie en met gelach gevulde verbinding omvat. Ik nodig je uit oordeelloos in flow te verbeelden wat in je leeft zodat je een nieuwe waarheid, een uniek inzicht of een mogelijke toekomst achter de horizon vindt. 

Het leven dwarrelt rond in jouw hart, je ademt inspiratie. Jij bent niet alleen maar lieflijk en beminnend. Jij bent heftig. Jij bent veel. Jij bent waarheid. En je mag het allemaal koesteren, elk stukje in jou. En elke tegenstrijdigheid in het leven. 

Dit programma is¬†voor jou als je m√©ns wilt zijn en daarmee imperfect te zijn. √Čcht zijn. In het moment. Voor de blik van anderen. Met √°lles wat er op dat moment is.¬†

Dus doe mee. Stap in het onbekende. Verdwaal in de juiste richting. Adem inspiratie. Flirt met flow. Zeg ja tegen meer dan brownies. Eenmalig of als ongoing leerproces. Laat jezelf gebeuren en geniet van wat ontstaat.

De dagelijkse praktijk is als een vat van tegenstrijdige eisen. Omdat standaardmethodieken niet altijd werken ben jij op zoek naar een verruiming van je eigen perspectief zodat je kunt omgaan met je eigen paradoxen en van daaruit in het omgaan met de spanningsvelden in je werk en leven.¬†Paradoxen vragen een omarming van tegenstrijdigheden. Een ‘ja’ tegen alles wat er is. En alles wat gevoeld kan worden. Een paradox laat je ervaren dat ‘krachtig sturen’ niet tegenover ‘vertrouwen op de loop der dingen’ staat, maar dat ‘wanneer je loslaat’ een nieuwe richting zich ontvouwt. Daarom zoek jij ruimte om te kunnen ‘zijn’ met de vraag. Leer inzien dat het nooit gaat om een keuze, maar dat beide kanten van de medaille er kunnen zijn zonder dat je er verscheurd door hoeft te raken. Dat kunnen we niet met het ‘normale’, rechtlijnige denken. Dat vraagt een hele nieuwe kijk op de zaak. Gelukkig is daar een oplossing: er is een deel in jou genaamd ‘de fool’ en deze omarmt elk innerlijk perspectief!

Alle feiten op een rijtje

 

Informatie over dit programma
Deze training is qua methodiek geworteld in de traditie van fooling, een vorm van solo-improvisatie waarbij je je innerlijke stemmen op het podium zet. Je maakt kunst met een innerlijk gevoel door de vertaling naar een woord, gebaar of geluid op theatrale wijze vorm te gaan geven. Inhoudelijk wordt dit gedurende de dagen aangevuld met hapklare brokjes storytelling, zodat jij weet hoe je een verhaal kunt kantelen of tot een goed einde kunt brengen. Hierdoor kun je je eigen proces regiseren en hoeft niemand van buitenaf dit voor je te doen. Hoe vaker je meedoet met een training, des te meer je kennis en kunde verdiept. 

In de ochtend werken we met technieken om enerzijds je Felt Sense te versterken en weer even te connecten met eenvoudig spel.¬†We gaan inhoudelijk aan de slag met kleine vragen als ‚Äėwaar heb je deze week hard om gelachen‚Äô en grote vragen als: ‚Äėwat gaat moeiteloos bij jou‚Äô, ‚Äėbij wie kun jij groots zijn‚Äô of ‚Äėwat heb je uit het leven gehaald en wat heb je terug te geven? De prompts, vragen en opdrachten waar je mee aan de slag gaat vinden hun oorsprong in filosofische levensvragen, zen wijsheden en morele kwesties. Door vragen als¬†‘hoe wijs je de wolken de weg?’ of ‘hoe kiest een hond welk pad hij gaat lopen?’ mee te nemen als basis voor een ge√Įmproviseerde mini-voorstelling (bv korte sketches, bewegingen of knettervalse liedjes) verras je de anderen √©n jezelf met wat er dan ontstaat.¬†

In de middag werken we in de Empty Space. Dan ben je zelf aan het spelen en transformeer je je innerlijke ervaringen terwijl je op het podium staat of ben je getuige van het proces van anderen. Zo train je holding space voor het transformerende proces van de ander.

Meedoen?
Cre√ęer je je eigen drama op het toneel, duik erin, maakt het erger, geniet ervan √©n lost het weer op. Om op die manier je innerlijke paradoxen op veel verschillende wijzen te omhelzen. En al die tijd besef je dat je slechts een figurant op het levenstoneel bent.¬†Ik nodig je uit om met √°lles te zijn. Je lichte en donkere kanten, je innerlijke dilemma’s en paradoxen. Hierbij ga je een grote stap verder dan enkel expressief en fantasierijk spel, zoals dit in de eendaagse werd getraind. We gaan nu van Authentic naar ‘Rawthentic’. Rauw. Onbewerkt. Puur.¬†¬†

Met playfulness als toegangsticket naar innerlijke wijsheid zet je rake vragen om in authentieke antwoorden. Expressie gevend aan het verlangen van je hart. Zodat je het machtige meesterwerk mag cre√ęren dat je altijd al was. En dat uitbundig met anderen kunt delen. Al snel ontdek je dat alles een levensles in zich draagt. Soms ervaar je dat gelijk, soms pas weken of maanden later, precies wanneer je het nodig hebt.¬†

Wat deelnemers zeggen
“Het is zo fijn om jezelf te kunnen ontdekken in een groep die volledig veilig voelt omdat √©cht alles er mag zijn.”
“Wat heerlijk om mijn eigen antwoorden te kunnen vinden. Geen coach meer nodig zo!”

Voor wie is dit Rawthentic bedoelt?
Dit programma is voor levenskunstenaars, grootdromers en morgenmakers. Geen geitenwollensokkendragers, maar eerder avant-gardisten. De eigenzinnige voorlopers en verderdenkers. Die vooruit willen naar een betere wereld voor ons allemaal, in plaats van terug naar vervlogen tijden.¬†Het is voor jou als je ernaar verlangt expressie te geven aan het verlangen van je hart. Niet langer antwoorden zoekend op complexe vragen maar er simpelweg mee te ‚Äėzijn‚Äô. In de stilte van onze geest vinden we namelijk een creatieve broedplaats, die je de wijsheid en vreugde brengt die je zoekt.¬†

Wanneer je meedoet voel je ‚Äď al improviserend met herinneringen, provocerende kwesties, controversi√ęle levensvragen, morele thema‚Äôs of zen wijsheden ‚Äď de liefde en wijsheid van elke oefening afdruipen en zou het bijna in een potje willen vangen om te bewaren‚Ķ tot je beseft dat je er altijd toegang toe hebt!¬†

Moet ik kunnen improviseren?
Het is belangrijk om je vrij te voelen op het podium. Je hebt een achtergrond in bijvoorbeeld theater, drama, theatersport of clownerie. Je hoeft echter geen goede improvisator zijn. Sterker nog: Laat om te beginnen alles varen wat je weet over kleinkunst of presenteren. Begin met een intentie, een prompt, een woord, een vraag. Dans, zing of beweeg terwijl je verwoordt, verbeeldt en klank geeft aan wat in je leeft. Laat levenswijsheid zich ontvouwen terwijl je liefdevol jouw impulsen volgt. Zo ontstaat er als vanzelf meer ruimte voor authenticiteit, eigenheid en speelse expressie. Waarachtig, puur en 100% echt. 

Deze trainingsdagen zijn voor jou als je wilt reiken naar de diepere niveau‚Äôs van je ziel. Op het lege toneel leef je immers niet vanuit je hoofd, maar vanuit je hart. Hierdoor wordt je ontvankelijk √©n kun je met lege handen staan zonder dubbele agenda. Boeiend, grappig en soms ontroerend om naar te kijken.¬†Door in het huidige moment te springen, te improviseren en je impulsen te volgen, vertragen je gedachten. Dan ben je in het hier en nu. Onmiddellijk. Zonder iets te veranderen of te doen.¬† Jij hoeft geen kunstwerk van je leven te maken. Sta het leven simpelweg toe om een kunstwerk van j√≥√ļ te maken.
De wereld verlangt naar jouw eigenheid. Naar jouw speelsheid. Naar jouw andere kijk. En ik weet hoezeer jij verlangt naar jouw rauwe, pure menszijn. De vrije versie van jou. Dus kom intuitief improviseren. Totdat jij dit alles weer met het diepste van jezelf verenigt bent. En overal vol-uit jezelf zal zijn. 

Van Xandra heb ik geleerd om in de lege ruimte te staan. Mezelf vrij te spelen. Zonder dat het voor anderen mooi of zelfs volgzaam hoefde te zijn. Het vrije spel bracht me in contact met mijn spontaniteit, eigenheid en speelsheid. Maar het bracht me vooral terug bij mijn ware zelf. Elke keer weer!

Marielle van Duijnhoven

Podiumcoach voor sensitieve ondernemers | HSP & HSS expert, Marielle Speelt

Prijs, data en meer…

Speeldata 
1/2 juni 2023
5/6 oktober 2023
27 / 28 / 29 december 2023
28 / 29 maart 2023

Tijden en locatie
Hoe laat: van 09:30 tot uiterlijk 16:30 uur
Waar: in het Embodiment Centrum aan de Zomertaling 27 te Wijchen (achter het station)
Indien noodzakelijk vanwege Corona maatregelen: online

Investering 
Een tweedaagse kost ‚ā¨295,- ¬†(btw vrijgesteld).
Een driedaagse is ‚ā¨395,- ¬†(btw vrijgesteld).
Deze prijs is inclusief koffie en/of thee. Lunch dien je zelf mee te nemen. 

Aanmelden
Je kunt je aanmelden via onderstaande knop. Vul je gegevens in op het formulier dat verschijnt en stuur het in. Je ontvangt daarna binnen een paar dagen per mail de factuur voor jouw gekozen training.

Jij bent Rawthentic: Real, Raw & Authentic!