Jij wilt de essentie van jezelf laten stromen. Durven leunen in nieuwe situaties zonder vooropgezet plan zodat je in het moment kunt aanvoelen wat de volgende stap mag zijn. Deze trainingsdagen zijn een uitnodiging jezelf te openen voor je ware natuur. Ter plekke. On the spot. Zodat verstrengeld in menselijkheid alles er mag zijn!

Leven zonder zorgen, praten vanuit flow. ‘Zijn’ zonder je zorgen te maken over ‘hoe je over komt’…. Zo te leven is laten ontstaan wat mag gebeuren. Leven uit de bedoeling.

Wie dat kan tapt uit de onuitputtelijke bron van creativiteit. Dan stroomt het leven vanzelf. Moeiteloos. Zorgeloos.

Dat gaan we doen. Ter plekke. On the spot. Solo-impro op de meest authentieke manier. Laat alles van jezelf tot uiting komen, adem inspiratie en creëer jezelf in het machtige meesterwerk dat je altijd al geweest bent.

De wereld verlangt naar jouw eigenheid. Naar jouw speelsheid. Naar jouw andere kijk. En ik weet hoezeer jij verlangt naar jouw rauwe, pure menszijn. De vrije versie van jou. Kom daarom intuïtief improviseren. Ontwaak de vrijheid in jezelf. Uit jouw rauwe klanken krachtiger dan je ooit durfde. Passievoller dan je van jezelf wist. Puurder dan je ooit vermoedde. Claim jouw ruimte voor authenticiteit. Voor alle kanten van jezelf. Laat alles tot uiting komen. Totdat je je herinnert wie je je werkelijk bent. Je jezelf volledig kunt laten zien. En niemand je meer kan ontkennen.

Alle feiten op een rijtje

 

Informatie over dit programma
In Rawthentic doen we alles wat nodig is om je hoofd uit en jou ‘aan’ te zetten. We werken met alles wat via klanken of taal expressie vindt en de natuurlijke bewegingen van je lichaam. Als startpunt krijg je (telkens in tweetallen) slechts een woord, gevoel of gedachte en daarmee start jouw ‘spel’. Nooit met het doel een ander te vermaken of een mooie prestatie neer te zetten maar te ontdekken hoe je de connectie maakt met het ‘niet weten’ en je overgeeft aan ‘dat wat komen gaat’. En dat is vaak heel treffend of komisch. De taak van de ander is ‘holding space’ voor jouw proces. Zien en gezien worden is belangrijk als mens. 

We gaan inhoudelijk aan de slag met kleine vragen als ‘vertel eens over de inhoud van je bureaulade’ of ‘hoe beweegt onvoorwaardelijke liefde?’ Juist door je gevoelsimpulsen te volgen en deze te verkiezen boven een intellectuele, leuke of ‘bedachte’ respons ontvouwt zich de meerwaarde van Rawthentic. Qua methodiek is het geworteld in de traditie van Interplay, een zachte laagdrempelige manier om de wijsheid van je lichaam te ervaren. Je leert speelse wijze om te spelen met taal, met klanken, met beweging en met combinaties daarvan. 

Meedoen?
Kun je je lijf laten spreken? Hoe beweeg je als vis? Hoe klinkt je stem als vuilnisemmer? Hoe beleef je de wereld als je vliegt? Durf je volledig ‘los’ te gaan? Duik in de wereld van embodied improvisation en ontdek de speelruimte in de ervaring van handelen buiten de tijd. Juist door je gevoelsimpulsen te volgen en deze te verkiezen boven een intellectuele, leuke of ‘bedachte’ respons ontvouwt zich de meerwaarde van Rawthentic. 

Wat deelnemers zeggen
“Het voelt spannend om niet te weten wat er gaat gebeuren, maar zo vet om te zien wat er ontstaat!”
“Ik vond het fijn dat er vragen waren om mee te spelen maar nog heerlijker om zelf los te gaan.”
“Wat zijn mensen eigenlijk fantastisch. Zij. Wij. En ik ook!”

Voor wie?
Dit programma is voor jou als je ernaar verlangt expressie te geven aan je echte zelf, niet langer de voorgevormde ‘perfecte vorm’ van jezelf. Wanneer je meedoet aan deze workshops voel je het gemak en het plezier van elke oefening afdruipen en zou het bijna in een potje willen vangen om te bewaren… tot je beseft dat je er altijd toegang toe hebt!

Moet ik bekend zijn met impro?
Voor deze training is geen theaterervaring nodig. We spelen met eenvoudige solo- improvisatievormen die je terugvoeren naar de kern van wat jij voelt, ervaart of denkt. Korte, simpele theaterinterventies helpen je om opmerkzaam te worden naar datgene dat zich in jou aandient. Er is hierin geen ‘goede’ manier om het te doen, enkel jóúw manier. 

Word nieuwsgierig naar jezelf en creëer innerlijk ruimte om te spelen met dat wat er in je opkomt. Zo openen we de deur naar je voelende zelf, het deel van ons dat we wellicht zouden afwijzen wanneer we serieus probeerden om een ‘leuke voorstelling’ te maken of ‘het goed wilden doen’ omdat gevoel nu eenmaal langer de tijd nodig heeft om doorvoelt te worden en niet altijd vanuit een eerste impuls ‘hout snijdt’, ergens op slaat of goed overkomt. Het wezenlijke van Rawthenticis om alles te accepteren zoals het is of gaat en open te staan, nieuwsgierig te zijn en ja te zeggen tegen alles wat je ervaart.

Wanneer we op deze wijze de persoon achter de performer zien doorschemeren ontstaat er perfectie. Niet omdat de zinnen rijmen of de uitvoering perfect is maar omdat deze persoon zélf ineens zo oprecht eerlijk zichtbaar wordt. De mens zelf, met zijn vermogen om in het moment te blijven en op elk moment trouw te zijn aan zichzelf. Dat raakt. Dat inspireert. Dat verbroederd en verbindt.

Prijs, data en meer…

Speeldata en locatie
Rawthentic staat als dagworkshop gepland op 24 februari 

Tijden en locatie
Hoe laat: van 09:30 tot uiterlijk 16:30 uur
Waar: in het Embodiment Centrum aan de Zomertaling 27 te Wijchen (achter het station)

Investering per middag
Rawthentic Play kost € 125,- per dag. Dit bedrag is inclusief koffie en/of thee. Omdat je improviseert kunnen de vragen elke keer hetzelfde zijn en komt er toch weer iets heel verrassends nieuw uit voort. Doe dus mee zo vaak als je wilt!

Aanmelden
Je kunt je aanmelden via onderstaande knop. Vul je gegevens in op het formulier dat verschijnt en stuur het in. Je ontvangt daarna binnen een paar dagen per mail de factuur voor jouw gekozen training.

Dare to be weird. Dare to be youtiful