Rawthentic Retraites

Ik nodig je in de live retraites uit om te leven met je neus in de wind en te dansen met je angsten. Te duiken in de diepste spelonken van jouw ziel. Zodat je helemaal in het hier-en-nu kunt zijn en je verwonderen over alles wat je ontdekt in het huidige moment.

Het leven stroomt je immers door je aderen. Jouw intensiteit is enkel een geconcentreerde uiting van pure passie. Jij bént het vuur, de gutsende regen, een zomerbriesje op je huid. En je houdt van elk detail. Jij leeft de verbondenheid die je voelt bij een kampvuur en de sereniteit die rondwaart in een oud klooster. Alle emoties dwarrelen rond in je hart, de rimpels van ontroering, de bitterzoete verwarring, de vlinders van opperste vreugde.

Al spelend op het podium tijdens de retraites mag je dit alles belichamen. De wijsheid van het leven omarmen. Zijn met alles wat is. Totdat je je weer herinnert wie je werkelijk bent. Jij jezelf laat zien en iets moois neerzet in de wereld. En niemand je meer kan ontkennen!

Vanuit het vormloze, vorm laten ontstaan

Wanneer ons denken vertraagt ‚Äč‚Äč- wat altijd het geval is als we het toestaan ‚Äč‚Äč- ontstaat er ruimte voor frisse ideeen, voor het opmerken van wat er in je gebeurd. Er is ruimte voor creativiteit. En het blijkt dat – wanneer je in dit ‘niets’ durft te vblijven, je zelf weet wat te doen wanneer je niet weet wat te doen. Dan wordt wat complex is eenvoudig. En hiermee breiden onze mogelijkheden als mens, als professional zich uit!

In de lege ruimte, in het ‘zijn’ heb je toegang tot een aantal standaard essenti√ęle gevoelens¬†liefde, vreugde en gemoedsrust jouw ¬†in mensen. Deze kunnen enerzijds leiden tot dankbaarheid en nederigheid en anderszijds teniet gedaan worden door tijdelijke gedachten waardoor je angst, verlies, irritatie of uitzinnige vreugde kunt ervaren.

In de driedaagsen ontdek je hoe deze processen in je leven waarbij je ten alle tijde toeschouwer bent van je eigen proces. Je laat als het ware de improvisatie ‘in je ontstaan’ zonder deze actief te sturen. Enkel gedreven door de wens te blijven bij wat je ervaart en hier uiting aan te geven.¬†Je krijgt zijnsruimte, dans en meditatie aangereikt gedurende deze live bijeenkomsten.¬†Zo maak je nieuwe herinneringen en cre√ęert tegelijkertijd het machtige meesterwerk dat je altijd al geweest bent.¬†

 

Meer informatie

De¬†ge√Įmproviseerde monologen, instant solo-creaties, en spontane pitch-momenten zijn vormen van solo-impro die te vergelijken zijn met een¬†kruising tussen een kampvuursessie en een bungee jump. Eenmaal deze ingang gevonden gaat dit steeds gemakkelijker en kun je het ook toepassen in je dagelijkse leven. De driedaagsen zijn dan ook voor dappere dodo‚Äôs en no drama lama‚Äôs. Professionals die een positieve impact willen cre√ęren in de samenleving. Trainers, coaches,¬†jeugdwerkers, docenten, leidinggevenen, therapeuten, begeleiders en andere ge√Įnteresseerden met een passie voor theatrale werkvormen. Trekt dit werk je aan maar vind je een deep dive te eng? Sluit je dan aan bij de Rawthentic Tribe. Daar komen we tweewekelijks een ochtend bij elkaar en leer je de basisbeginselen zodat je vrijuit in het onbekende kunt gaan staan.

 

 Thema april: Fool everything

vrijdag 22 t/m zondag 24 april 2022

De Fool is tarotkaart nummer 0 en kan alle andere personages spelen, net zoals de Joker in het kaartspel. Hij staat afgebeeld op de rand van de klif, met √©√©n voet op de vaste grond van het bekende, en de andere zwevend boven de afgrond van het onbekende. Zo zullen wij ook de eerste week het onbekende induiken. Zonder bezorgdheid over ‘succes of mislukking en met uitsluitend plezier voor het spelen krijg je de uitnodiging om al improviserend in je fantasie te belanden en op te gaan in alles wat daar te beleven is. Verander voor altijd de manier waarop je kijkt naar (en omgaat met) de eindeloze stroom aan informatie die je elk moment van de dag produceert.

Het plezier van het spelen wordt omgeven met storytellingvaardigheden voor het versterken van je theaterperformance zodat je erop kunt vertrouwen dat je je publiek al voldoende hebt meegenomen wanneer je je eigen wereld induikt en deze met hen gaat delen. Deze dagen duiken we in de wereld van embodied improvisation. Kun je je lijf laten spreken? Hoe beweeg je als vis? Hoe klinkt je stem als vuilnisemmer? Hoe beleef je de wereld als je vliegt?¬†Durf je volledig ‘los’ te gaan? Durf jij een ‘fool’ te maken van jezelf? Je ontdekt het tijdens deze dagen in april. En wellicht vergroot je zelfs je speelruimte in de ervaring van handelen buiten de tijd =)

In a society that has you counting
money, pounds, calories, and steps,
be a rebel and count your blessings instead.
– Lisa Heckman –

 

 

 Thema augustus: The empty Space

vrijdag 26 t/m zondag 29 aug 2022

Deze driedaagse voelt als een retraite en geeft veel zijnsruimte waarin je vooral je innerlijke belevingswereld speelt. We gaan hierin samen op¬†ontdekkingsreis naar het persoonlijke theatergezelschap op het podium van ons leven. Het uitrollen van je innerlijke belevingswereld¬†cre√ęert een sfeer van intimiteit en vriendschap en aan het einde van de driedaagse voelen alle spelers als prettig gezelschap in een intiem caf√©.¬†

Als mens zitten we opgescheept met een brein dat zowel aan evolutionar reflexmatige structuren ruimte biedt maar ook hogere, complexere, meer wilsbekwame structuren huisvest.¬†Deze verschillende ‘motivaties’ kunnen conflicteren en dat maakt dat je soms gevoelsmatig ‚Äėmet jezelf in de knoop ligt‚Äô of andere verwarrende emoties ervaart.¬†In the empty space bied je als speler plaats aan tegenstrijdige of conflicterende stemmen, gedachten, meningen, gevoelens, sensaties of emoties). Zo ontdek je bij alle stemmen hun eigen agenda of leer je hun wensen, dromen, verlangens, lichaamstaal en houdingen kennen. Of je ontdekt – al spelend – wat er rondom een bepaald thema in je leeft. Durf je alles er te laten zijn? En je volledig te laten zien?

Let me fall if I must.
The one I will become will catch me.
– Baal Shem Tov –

 

 Thema december: The old and the new 

woensdag 28 t/m vrijdag 30 dec 2022

Het nieuwe jaar nadert snel – je hebt nieuwe idee√ęn, nieuwe ambities en nieuwe doelen, maar wat gaat dit jaar eigenlijk anders maken dan de jaren ervoor? Wat gaat er eigenlijk voor zorgen dat je een stapje verder gaat, een stap vooruit zet? Je weet dat het niet om voornemens gaat. Dat jezelf dwingen zaken anders te doen geen zin heeft. En dat een mindset niet zo snel verandert is. Maar jij wilt meer. Jezelf ontwikkelen als mens. Je maskers nog wat verder afleggen. En daarom lees je deze tekst – omdat je voelt dat je er klaar voor bent.¬†

Op de grens van het oude en het nieuwe jaar ontdek je niet alleen waar je dankbaar voor bent en wat je achter je laat, maar maakt ook ruimte voor jouw verlangens. In deze driedaagse krijgt waarde vorm in beweging. Motivatie een richting via klank. Liefde ziet zichzelf in het gezicht van de ander weerspiegelt. En schoonheid vindt perfectie in menselijke onhandigheid. Daardoor voel je aan het einde van deze driedaagse: wat het nieuwe jaar je ook brengt, je bent er klaar voor. Daarom is deze driedaagse simpelweg een cadeautje voor jezelf.

Yesterday I stood¬†at the edge of the cliff,¬†I’m happy that I took the next step today

Prijs, data en meer…

Data 2022
Er zijn gedurende het jaar drie verschillende vrije speelmomenten. 

Fool everything: 22 t/m 24 april
The empty space: 26 t/m 29 aug 
The old and the new: 28 t/m 30 dec 

Workshoptijden
We starten de dagen om 09:30 uur en eindigen om 16:30 uur, met een uur pauze halverwege. 

Kosten
Een losse driedaagse retraite kost ‚ā¨325 per keer. Deze prijs is inclusief lunch, koffie/thee en versnaperingen. Let op: de eventuele overnachtingen zijn niet inbegrepen.

Rawthentic is niet voor niets een Tribe. Je haalt het meeste uit het programma wanneer je aan alle onderdelen meedoet, daarom wordt er een combi-pakket aangeboden met 20% korting¬†(Online Tribe¬†¬†+¬†3x meerdaagse)¬†¬†voor een bedrag van ‚ā¨ 195,- per maand.¬†

The School of Play is opgenomen in het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO) waardoor onze opleidingen en trajecten zijn vrijgesteld van BTW-heffing.

Locatie en adres
De driedaagse zijn op onze locatie (kraayenberg 8020) in Wijchen.

Wat levert dit op?

* een gevoel van ‘echtheid’
* meer ‘aanwezig’ zijn¬†
* vergroten zelfvertrouwen
* verdiept gevoelscontact 
* natuurlijk zelfvertrouwen
* meer luchtigheid
* meer inzicht in jezelf
* een uitnodiging in persoonlijke ontwikkeling

Xandra van Hooff (1976) ontwikkelde een intuitieve vorm van solo-improvisatie en stond verstelt van het feit dat de internationaal erkende trainer¬†Franki Anderson¬†de Fool in haar herkende en haar aanmoedigde aan met dit werk door te gaan, deze improvorm ¬†verder te onderzoeken en zelf ook te gaan onderwijzen. Snel daarna maakte ze kennis met¬†InterPlay, ¬†een actieve en creatieve manier om de wijsheid van het lichaam te ontsluiten – en viel voor de eenvoud van dit werk. Het gaf een pedagogisch en filosofisch kader aan in het werk. Interplay¬†nodigt je uit tot authentieke zelfexpressie en laat je contact maken met je innerlijke wijsheid. Xandra combineert dit in haar begeleiding met de kunst ¬†van transformatieve coaching zodat jij¬†in alignment kunt leven. Geef je de voorkeur aan ontspannen uitdaging en liefdevolle chaos, boven “in jezelf geloven” en een eindeloze stroom van ‘fake it till you make it’ strategie√ęn? De Rawthentic Tribe ¬†is gecre√ęerd met jou in gedachten!¬†