Rawthentic Retraites

Ik nodig je uit om te leven met je neus in de wind en te dansen met je angsten. Te duiken in de diepste spelonken van jouw ziel. Zodat je helemaal in het hier-en-nu kunt zijn en je verwonderen over alles wat je ontdekt in het huidige moment.

Het leven stroomt je immers door je aderen. Jouw intensiteit is enkel een geconcentreerde uiting van pure passie. Jij bént het vuur, de gutsende regen, een zomerbriesje op je huid. En je houdt van elk detail. Jij leeft de verbondenheid die je voelt bij een kampvuur en de sereniteit die rondwaart in een oud klooster. Alle emoties dwarrelen rond in je hart, de rimpels van ontroering, de bitterzoete verwarring, de vlinders van opperste vreugde.

Al spelend op het podium tijdens de retraites mag je dit alles belichamen. De wijsheid van het leven omarmen. Zijn met alles wat is. Totdat je je weer herinnert wie je werkelijk bent. Jij jezelf laat zien en iets moois neerzet in de wereld. En niemand je meer kan ontkennen!

Vanuit het vormloze, vorm laten ontstaan

Wanneer ons denken vertraagt ‚Äč‚Äč- wat altijd het geval is als we het toestaan ‚Äč‚Äč- ontstaat er ruimte voor frisse idee√ęn, voor het opmerken van wat er in je gebeurd. Ontstaat ruimte voor creativiteit.¬†Waarde krijgt dan zijn vorm in beweging. Motivatie een richting via klank. Liefde ziet zichzelf in het gezicht van de ander weerspiegelt. En schoonheid vindt perfectie in menselijke onhandigheid.¬†

In de lege ruimte, in het ‘zijn’ laat je in jouw momenten op het podium als het ware de improvisatie ‘in je ontstaan’ zonder deze actief te sturen. Je bent als het ware een actieve toeschouwer in je eigen proces. Enkel gedreven door de wens te blijven bij wat je ervaart en hier uiting aan te geven. Zo maak je nieuwe herinneringen en cre√ęert tegelijkertijd het machtige meesterwerk dat je altijd al geweest bent.

Zendtijd voor de ziel:

De ge√Įmproviseerde monologen, instant solo-creaties, en spontane pitch-momenten zijn vormen van solo-impro die te vergelijken zijn met een¬†kruising tussen een kampvuursessie en een bungee jump. Het voelt voor velen immers onbekend om in het niet-weten te verblijven en te ontdekken wat je ziel je wil vertellen, zonder dat je nog gaat weten hoe dat eruit gaat zien. De driedaagsen zijn dan ook voor dappere dodo‚Äôs en no drama lama‚Äôs. Professionals die een positieve impact willen cre√ęren in de samenleving.¬†Trekt dit werk je aan maar vind je een deep dive te eng? Sluit je dan aan bij de Rawthentic Tribe. Daar komen we tweewekelijks een ochtend bij elkaar en leer je stap voor stap hoe dit proces werkt, zodat je vrijuit in het onbekende kunt gaan staan.

 Thema april: Fool everything

22 t/m 24 april

De Fool is tarotkaart nummer 0 en kan alle andere personages spelen, net zoals de Joker in het kaartspel. Hij staat afgebeeld op de rand van de klif, met √©√©n voet op de vaste grond van het bekende, en de andere zwevend boven de afgrond van het onbekende. Zo zullen wij ook de eerste week het onbekende induiken. Zonder bezorgdheid over ‘succes of mislukking en met uitsluitend plezier voor het spelen krijg je de uitnodiging om al improviserend in je fantasie te belanden en op te gaan in alles wat daar te beleven is. Verander voor altijd de manier waarop je kijkt naar (en omgaat met) de eindeloze stroom aan informatie die je elk moment van de dag produceert.

Het plezier van het spelen wordt omgeven met storytellingvaardigheden voor het versterken van je theaterperformance zodat je erop kunt vertrouwen dat je je publiek al voldoende hebt meegenomen wanneer je je eigen wereld induikt en deze met hen gaat delen. Deze dagen duiken we in de wereld van embodied improvisation. Kun je je lijf laten spreken? Hoe beweeg je als vis? Hoe klinkt je stem als vuilnisemmer? Hoe beleef je de wereld als je vliegt?¬†Durf je volledig ‘los’ te gaan? Durf jij een ‘fool’ te maken van jezelf? Je ontdekt het tijdens deze dagen in april. En wellicht vergroot je zelfs je speelruimte in de ervaring van handelen buiten de tijd =)¬†

In a society that has you counting
money, pounds, calories, and steps,
be a rebel and count your blessings instead.
– Lisa Heckman –

 

 Thema augustus: The empty Space

25 t/m 27 nov

Deze driedaagse voelt als een retraite en geeft veel zijnsruimte waarin je vooral je innerlijke belevingswereld speelt. We gaan hierin samen op¬†ontdekkingsreis naar het persoonlijke theatergezelschap op het podium van ons leven. Het uitrollen van je innerlijke belevingswereld¬†cre√ęert een sfeer van intimiteit en vriendschap en aan het einde van de driedaagse voelen alle spelers als prettig gezelschap in een intiem caf√©.¬†

Als mens zitten we opgescheept met een brein dat zowel aan evolutionar reflexmatige structuren ruimte biedt maar ook hogere, complexere, meer wilsbekwame structuren huisvest.¬†Deze verschillende ‘motivaties’ kunnen conflicteren en dat maakt dat je soms gevoelsmatig ‚Äėmet jezelf in de knoop ligt‚Äô of andere verwarrende emoties ervaart.¬†In the empty space bied je als speler plaats aan tegenstrijdige of conflicterende stemmen, gedachten, meningen, gevoelens, sensaties of emoties). Zo ontdek je bij alle stemmen hun eigen agenda of leer je hun wensen, dromen, verlangens, lichaamstaal en houdingen kennen. Of je ontdekt – al spelend – wat er rondom een bepaald thema in je leeft. Durf je alles er te laten zijn? En je volledig te laten zien?

Let me fall if I must
The one I will become will catch me
– Baal Shem Tov –

Prijs, data en meer…

Data 2022
Er zijn gedurende het jaar twee retraites ingepland.

Voorjaar: 22 t/m 24 april
Najaar: 25 t/m 27 nov 

Workshoptijden
We starten de dagen om 09:30 uur en eindigen om 16:30 uur, met een uur pauze halverwege.

Kosten
Rawthentic is een blended jaarprogramma met online en live onderdelen. Voor ¬†deelname aan Rawthentic Tribe¬†¬†plus¬†twee Rawthentic Retraites¬†¬†betaal je ‚ā¨ 175,- per maand.

Deelnemen aan een losse driedaagse retraite is mogelijk indien je een achtergrond hebt in clownerie, fooling of solo-improvisatie. De kosten hiervoor zijn ‚ā¨375 inclusief lunch, koffie/thee en versnaperingen (excl. evt. overnachtingen).¬†

The School of Play is opgenomen in het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO) waardoor onze opleidingen en trajecten zijn vrijgesteld van BTW-heffing.

Locatie en adres
De driedaagse zijn op onze locatie (kraayenberg 8020) in Wijchen.

Wat levert dit op?

* gevoel van ‘echtheid’
* meer ‘aanwezig’ zijn
* natuurlijk zelfvertrouwen
* meer inzicht in jezelf
* verdiept zielscontact

Xandra van Hooff (1976) ontwikkelde een intuitieve vorm van solo-improvisatie en stond verstelt van het feit dat de internationaal erkende trainer¬†Franki Anderson¬†de Fool in haar herkende en haar aanmoedigde aan met dit werk door te gaan, deze improvorm ¬†verder te onderzoeken en zelf ook te gaan onderwijzen. Snel daarna maakte ze kennis met¬†InterPlay, ¬†een actieve en creatieve manier om de wijsheid van het lichaam te ontsluiten – en viel voor de eenvoud van dit werk. Het gaf een pedagogisch en filosofisch kader aan in het werk. Interplay¬†nodigt je uit tot authentieke zelfexpressie en laat je contact maken met je innerlijke wijsheid. Xandra combineert deze improvisatievormen in haar begeleiding met de kunst ¬†van transformatieve coaching volgens de drie principes zodat jij¬†in alignment kunt leven. Geef je de voorkeur aan ontspannen uitdaging en liefdevolle chaos, boven “in jezelf geloven” en een eindeloze stroom van ‘fake it till you make it’ strategie√ęn? De Rawthentic Tribe ¬†is gecre√ęerd met jou in gedachten!¬†