Rawthentic Tribe

Het leven dwarrelt rond in jouw hart, je ademt inspiratie. Jij bent niet alleen maar lieflijk, vrolijk en beminnend. Jij bent heftig. Jij bent veel. Jij bent liefde. Jij bent waarheid. Jij bent mislukking. Jij bent succes. En je mag het allemaal koesteren, elk stukje in jou. Ja zeggend tegen het leven. 

Rawthentic nodigt je uit dit te doen. Je ware jij te zijn. Om vlammend te leven, flirtend met je flow. Het biedt een plek waar je je hoop kunt dansen, je dromen bezingen, je niet weten liefdevol omarmen. Waar spiritualiteit niet enkel liefdevol gekoesterd wordt maar levendigheid, interactie en met gelach gevulde verbinding omvat. 

Rawthentic is voor jou als je de essentie van jezelf wilt laten stromen. Nieuwe herinneringen wilt maken. Het machtige meesterwerk wilt cre√ęren dat je altijd al geweest bent. En dat uitbundig met anderen wilt delen. Zodat verstrengeld in menselijkheid alles er mag zijn!

Hoofd uit, lijf aan

Door in het huidige moment te springen, te improviseren en je impulsen te volgen, vertragen je gedachten. Dan ben je in het hier en nu. Onmiddellijk. Zonder iets te veranderen of te doen. Improvisatie wordt daarom steeds vaker als vorm van expressieve meditatievorm gezien.

In de tweewekelijkse online Tribe bijeenkomsten leer je voorbij jouw automatische piloot te gaan. M√©ns te zijn en daarmee imperfect te zijn. √Čcht te zijn. In het moment. Voor de blik van anderen. Met √°lles wat er op dat moment is. Te leunen in de situatie zonder vooropgezet plan zodat je in het moment kunt aanvoelen wat de volgende stap mag zijn.¬†

We¬†doen hiervoor alles wat nodig is om¬†je hoofd uit en jou ‘aan’ te zetten. Je leert allereerst via lichaamsbewustzijn te rusten in het veld van Zijn. Daarna geef je klank, stem, trilling, verhaal of beweging ruimte aan wat in je leeft. Je verbind jezelf met de kern van je levendigheid. Je komt eindelijk weer thuis.

Talk, Move, and Play the Raw Way:

Rawthentic is ontstaan, omdat ik voelde dat ik oprecht, eerlijk en authentiek improvisatiespel wilde zien en vanuit het diepst van mijn ziel wilde spelen met een groep sensitieve en begaafde mensen (GaveMensen zogezegd). Het leven kan een intrigerende speeltuin zijn wanneer we telkens weer op onze waarheid kunnen intunen en deze durven uitdragen. Dit programma is dan ook voor mensen die ernaar verlangen om in echtheid met elkaar te verbinden en op een diep level willen connecten.

Rawthentic is dan ook een beetje de ‘Raw Food’ versie van Authentic. Je kent de rawfood hype wellicht wel; enkel voedsel eten zoals de natuur het bedoelt heeft. Rauw. Niet uitgekookt. Zodat je voelt dat je 100% leeft en het goede doet voor jezelf en de wereld om je heen. Rawthentic biedt je op gelijke wijze de uitnodiging je te verbinden met je intu√Įtie en innerlijke intelligentie zodat je tegelijkertijd het goede kunt doen voor jezelf, anderen en de wereld om je heen. En je steeds meer vanuit een gevoel van eenheid kunt leven.

Dit doen we door gebruik te maken van verschillende werkvormen;
*   RawTalk: alles wat via de taal expressie vindt, van fantasie tot levenswijsheid.
*   RawMove: alles waar je lichaam toe in staat is en waar dit je brengt.
*   RawPlay: alles wat je innerlijk ervaart en via rollenspel naar buiten brengt.

Door deze vormen te trainen, leer je welke mogelijkheden je hebt wanneer je in de lege ruimte staat. Zodat je – met alle aandacht die je krijgt – kunt rusten in Zijn, luistert naar het fluisteren van je hart, intu√Įtieve impulsen herkennend en vertrouwend op het volgen ervan.¬†We spelen daarom vanuit het ‚Äėniets‚Äô, met slechts een woord, gevoel of gedachte als uitgangspunt. Nooit met het doel een ander te vermaken of een mooie prestatie neer te zetten maar te ontdekken hoe je de connectie maakt met het ‘niet weten’ en je overgeeft aan ‘dat wat komen gaat’.

Toegepaste improvisatie is een bewezen methodiek welke wordt toegepast in het bedrijfsleven en (academisch) onderwijs. De mindset en vaardigheden welke getraind worden door te improviseren bevorderen flexibiliteit, creativiteit, spontaniteit en weerbaarheid. Daarvoor hoef je helemaal niet te kunnen acteren en hoef je zelfs geen ervaring op het podium te hebben. Het gaat immers om het laten ontstaan en niet om een eindproduct. We beginnen laagdrempelig en veilig, met oefeningen als praten en bewegen waar je absoluut nog geen lef voor nodig hebt.

Wat kan ik allemaal verwachten?
Na een eerste opstartrondje krijgt iedereen tijd voor een improvisatie. Dat kan 3x 3 minuten zijn of 10 minuten per persoon, net wat gewenst is die dag. Meestal gaan we hiervoor uiteen en werk je √©√©n op √©√©n met een medecursist. Zodra je gemakkelijker wordt doe je dit ook af en toe voor de grotere groep.¬†Het is gebleken dat het online medium een perfect¬†oefenterrein is voor deze ‘authentic fuckery’, juist omdat je in je eigen ruimte wat minder afleiding van de groep hebt. Laat dus alles van jezelf tot uiting komen, adem inspiratie en cre√ęer jezelf in het machtige meesterwerk dat je altijd al geweest ben. Claim jouw ruimte voor zelfreflectie via zelfexpressie. Voor grootse verhalen. Voor authenticiteit. Voor alle kanten van jezelf. Totdat je je herinnert wie je je werkelijk bent. Je bewustzijn verruimt. Je jezelf volledig kunt laten zien. En niemand je meer kan ontkennen.

Waarmee ga ik aan de slag?
We gaan inhoudelijk aan de slag met kleine vragen als ‘vertel eens over de inhoud van je bureaulade’ en grote vragen als: ‘wat gaat moeiteloos bij jou’, ‘bij wie kun jij groots zijn’ of ‘wat heb je uit het leven gehaald en wat heb je terug te geven? Door deze vragen mee te nemen als basis voor een ge√Įmproviseerde mini-voorstelling (bv korte sketches, bewegingen of knettervalse liedjes) verras je de anderen √©n jezelf met wat er dan ontstaat.¬†Jij hoeft geen kunstwerk van je leven te maken. Sta het leven simpelweg toe om een kunstwerk van j√≥√ļ te maken. Dat is de basis van waar leiderschap en pure professionaliteit.

Ik ben best perfectionistisch, kan ik meedoen?
Ja tuurlijk! Sterker nog, dan ben je mijn favoriete cursist. Je hebt het meeste hierbij te winnen. In de wereld waarin we leven gaat het vaak om de uitvoering, het resultaat. Maar jij weet dat het gaat over het lopen van het pad. Wellicht zelfs wel het wórden van het pad. Laat om te beginnen alles varen wat je weet over kleinkunst of presenteren. Hoe meer je het proces vertrouwt, des te minder je rateldenken de kans heeft. Begin met een intentie, een prompt, een woord, een vraag. Dans, zing of beweeg terwijl je verwoord, verbeeldt en klank geeft aan wat in je leeft. Laat levenswijsheid zich ontvouwen terwijl je liefdevol jouw impulsen volgt.

Zo ontstaat er als vanzelf meer ruimte voor authenticiteit, eigenheid en speelse expressie. Waarachtig, puur en 100% echt. Wanneer we op deze wijze de persoon achter de performer zien doorschemeren ontstaat er perfectie. Niet omdat de zinnen rijmen of de uitvoering perfect is maar omdat deze persoon zélf ineens zo oprecht eerlijk zichtbaar wordt. De mens zelf, met zijn vermogen om in het moment te blijven en op elk moment trouw te zijn aan zichzelf, dát is Rawthentic. Dat raakt. Dat inspireert. Dat verbroederd en verbindt.

Waar is dit programma op gebaseerd
De prompts, vragen en opdrachten waar je mee aan de slag gaat vinden hun oorsprong in filosofische levensvragen, zen wijsheden en morele kwesties. Rawthentic is daarnaast qua methodiek geworteld in de traditie van Interplay, een zachte laagdrempelige manier om de wijsheid van je lichaam te ervaren.¬†(Interplay uitproberen? Klik HIER). Daarnaast gaan we Foolen (met name ook in de Retraites), een improvisatie methode¬†waarbij je ‘in the empty space’ de vrijheid krijgt om jouw innerlijke belevingswereld te belichamen en te ontdekken ‘wat daar speelt’.

Twijfel niet langer en doe mee!
Ontwaak de vrijheid in jezelf. Uit jouw rauwe klanken krachtiger dan je ooit durfde. Passievoller dan je van jezelf wist. Puurder dan je ooit vermoedde. Herenig je met jouw vermogen om te zijn, om voluit van je leven te genieten, jouw lied te zingen en jouw gaven aan de wereld te geven. Voel gedurende een jaar hoe jij rijpt. Hoe je groeit. Van binnenuit. Je hoeft niet nog meer te leren of te kunnen. Laat alles er gewoon zijn. De wereld verlangt naar jouw eigenheid. Naar jouw speelsheid. Naar jouw andere kijk. En ik weet hoezeer jij verlangt naar jouw rauwe, pure menszijn. De vrije versie van jou. Dus kom intuitief improviseren. Totdat jij dit alles weer met het diepste van jezelf verenigt bent. En overal vol-uit jezelf zal zijn.

Prijs, data en meer…

Data en studiebelasting
Online bijeenkomsten op woensdagochtend tussen 9.00 en 12.30 uur. Je krijgt een Zoomlink om in te loggen. Er is geen huiswerk in dit traject

Data 2022: 5+19 januari, 2+16 februari, 2+16+30 maart, 13 april, 18 mei, 1+15+29 juni, 7+21 september, 5+19 oktober, 2+16 november, 7+21 december.

Prijs
Rawthentic is een blended programma met online en live onderdelen. Voor ¬†deelname aan Rawthentic Tribe¬†¬†plus twee Rawthentic Retraites¬†betaal je ‚ā¨ 175,- per maand.¬†Wil je enkel aan het online gedeelte meedoen dan kan dat voor ‚ā¨ 1750 per jaar.¬†

The School of Play is opgenomen in het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO) waardoor onze opleidingen en trajecten zijn vrijgesteld van BTW-heffing.

Inschrijven
Inschrijven kan via deze link. We gaan van start in januari 2022 met minimaal 3 en maximaal 8 deelnemers.

Certificaat
Je ontvangt een certificaat van geweldigheid (!) aan het einde van het jaar voor jouw inzet en toewijding. En omdat contemplatief improviseren net zoals mediteren een on-going bezigheid is ben je daarna opnieuw van harte welkom om nogmaals mee te doen. 

Wat levert wekelijks oefenen je op? 

* waarachtig zijn
* spirituele verdieping
* spreek de talen van je ziel
* omarm het ‘niet weten’
* authentiek reageren

Xandra van Hooff (1976) ontwikkelde een intuitieve vorm van solo-improvisatie en stond verstelt van het feit dat de internationaal erkende trainer¬†Franki Anderson¬†de Fool in haar herkende en haar aanmoedigde aan met dit werk door te gaan, deze improvorm ¬†verder te onderzoeken en zelf ook te gaan onderwijzen. Snel daarna maakte ze kennis met¬†InterPlay, ¬†een actieve en creatieve manier om de wijsheid van het lichaam te ontsluiten – en viel voor de eenvoud van dit werk. Het gaf een pedagogisch en filosofisch kader aan in het fooling werk. Interplay¬†nodigt je namelijk uit tot authentieke zelfexpressie en laat je contact maken met je innerlijke wijsheid. Xandra combineert deze¬†improvisatievormen in haar begeleiding met de kunst ¬†van transformatieve coaching volgens de Subtractieve psychologie¬†zodat jij¬†in alignment kunt leven. Geef je de voorkeur aan ontspannen uitdaging en liefdevolle chaos, boven “in jezelf geloven” en een eindeloze stroom van ‘fake it till you make it’ strategie√ęn? De Rawthentic Tribe ¬†is gecre√ęerd met jou in gedachten!¬†