Duik de diepte in met de theorie en de praktijk van speels begeleiden en ontwikkel het vertrouwen en de vaardigheden om groepen op een adequate en responsieve manier te faciliteren. Het ‘nu’ is immers niet te vangen in protocollen en verrast je elke keer opnieuw. Soms is dat fijn, op andere momenten niet. Bijvoorbeeld wanneer groepsprocessen lastig aanvoelen of iemand je continue triggert. De frisse oplossing of heldere inspiratie die je zoekt kan echter alleen in je opkomen wanneer jouw geest stil en rustig is. Het geen oplossing zoekt, geen antwoord zoekt, zich niet verzet of ontwijkt. Ik wijs je graag naar een innerlijke open plek, ver voorbij het pad van goed en fout, meningen en oordelen. Daar aangekomen hoef je situaties niet te duiden of te ‘fixen’. Zijn methodes overbodig. Hier vind je de ruimte waar inzicht zich ontvouwt en verdiept. Zodat jij in staat bent om te leven in harmonie met dat wat is. Kunt ontspannen in aanwezigheid. Kunt rusten in puur bewustzijn. En faciliteren vanuit liefde. Door de ruimte die je in de opleiding aan anderen geeft leer je liefdevol de kunst van ‘holding space’ beheersen.

Dit levert het op
* Dieper inzicht in jouw waarden
* Innerlijke wijsheid ontsluiten
* Werken met meer gemak
* Vrijere expressie

Opleidingsinformatie
Hoe ga je om met een lastige situatie? Wat doe je als een plotselinge verandering routines verstoort? Hoe weet je wat te doen wanneer je niet meer weet wat te doen? Mogelijk ontstaan daardoor gedachten als ‘wat moet ik nu doen?’ of ‘hoe kan ik nu het beste reageren?’ Hoe meer je nadenkt over wat er gaande lijkt te zijn, des te ingewikkelder kwesties worden. Dat is nu eenmaal hoe het werkt.

Om te gedijen in tijden van onzekerheid, is het nodig om snel te kunnen handelen – zonder er al te lang over na te denken. Oftewel: je hebt improvisatiekills nodig. Dat lijkt wellicht onverenigbaar met de goed gedefinieerde processen en protocollen die we normaliter hanteren. Toch is improvisatie in feite de sleutel tot organisatorische behendigheid en dus het belangrijkste aspect van een goede facilitator; degene die veranderingsprocessen kan leiden of begeleiden. Rawthentic nodigt je uit je ware, pure jij te zijn, zodat je in staat bent om anderen door paradigmaverschuivingen te loodsen en vernieuwing of innovatie te laten ontstaan. 

Door in het huidige moment te springen en je impulsen te volgen, vertragen je gedachten. Dan ben je in het hier en nu. Onmiddellijk. Zonder iets te veranderen of te doen. Improvisatie wordt daarom steeds vaker als vorm van expressieve meditatievorm gezien. In het hier-en-nu handhaaf je een houding die niet flexibel of inflexibel is, noch zacht noch hard. Je bent eerder vloeiend. Je bent in flow. Hierdoor kun je als het ware de vorm aannemen van elke container, maar toch je integriteit behouden. En realiseer je je dat de beste instructie vaak de meest subtiele is. Ik nodig je hiertoe uit om oordeelloos in flow te vertellen of verbeelden wat in je leeft zodat je een nieuwe waarheid, een uniek inzicht of een mogelijke toekomst achter de horizon vindt. Stapsgewijs leer je dat al improviserend te doen. Ter plekke. On the spot. Tap in op creatieve stilte, connect met je innerlijke wijsheid en toon jezelf waarachtig en rauw.  

In het eerste blok gaan we aan de slag met jou om je innerlijke wijsheid te ontgrendelen, met vragen als ‘wat gaat moeiteloos bij jou’, ‘bij wie kun jij groots zijn’ of ‘wat heb je uit het leven gehaald en wat heb je terug te geven?’ en ontdek je jouw innerlijke wijsheid in een helderheidscommissie. In het tweede blok staat degene met wie jij werkt centraal. We verkennen we facilitering vanuit het perspectief van de deelnemer/ klant en leren rekening houden met de verschillende stadia van het groepsproces en welke input zij in elke fase nodig kunnen hebben. We zoomen in op de (al dan niet functionele) rollen deelnemers in een groep aan kunnen nemen en hoe je ermee omgaat. De helderheidscommissie transformeert naar speelse emodied Inquiry zodat zelfreflectie vloeiend via zelfexpressie gaat. In het laatste blok staat tot slot faciliteren (makkelijker maken van transformatie) als proces centraal en ontdek je hoe jij jouw werk vanuit vertrouwen en flow kunt doen, of dat nu is als bijvoorbeeld trainer, hulpverlener, (bege-)leider of docent. Dus doe mee. Adem inspiratie. Flirt met flow. Jij bent Rawthentic: Real, Raw & Authentic. Laat het leven maar komen. Jij lust het rauw!  

Data en locatie:
Wanneer: 4 t/m 6 mei, 1 t/m 3 juni en 29 juni t/m 1 juli 2022
Hoe laat: van 09:30 tot uiterlijk 16:30 uur
Waar: bij de Broedplaats, Kraayenberg 8020 in Wijchen

Investering
De investering voor Rawthentic Facilitator is €2375,- euro (btw vrijgesteld).
Dat is inclusief koffie/thee, lunch en een individuele sessie met Xandra.
Betaling in vijf termijnen à € 475,- is mogelijk.

Wat zeggen deelnemers aan vergelijkbare programma’s van Xandra:
“Deze manier van zijn met de werkelijkheid is ongelofelijk verslavend. Ik wil meer.”
“Ik handel op deze manier vanuit volledige alignment.”
“Ik ben veranderd op zo’n wezenlijk niveau waarvan ik niet eens wist dat daar verandering mogelijk was.”

Aanmelden
Je kunt je aanmelden via onderstaande knop.
Vul je gegevens in op het formulier dat verschijnt en stuur het in.
Je ontvangt daarna per mail een factuur. 

* The School of Play is opgenomen in het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO) waardoor onze opleidingen en trajecten zijn vrijgesteld van BTW-heffing. * Rawthentic is een gedeponeerd TradeMark in de Klasse beroepsonderwijs en opleidingen (K41). * Per 1 januari 2022 hebben we een raamovereenkomst met het UWV gesloten voor Perceel 1 ‘Opleidingen’.