Hi!

Mijn naam is Xandra van Hooff. Ik ben de bedenker van deze speurtochtjes. Jij staat op het punt je playfulness te boosten maar voordat je erin duikt, wil ik even wat met je delen.

Ik wil je namelijk bedanken voor je aandacht. In een wereld waarin je alles kunt krijgen wat er maar is, is aandacht voor mij het meest kostbare en waardevolle dat er is. Aandacht voor elkaar, aandacht voor hetgeen je plezier brengt en aandacht voor je omgeving is wat de wereld een mooiere plek maakt. En jij koos ervoor om uit alle plekken, personen en organisaties ter wereld juist mij en mijn speurtochtjes aandacht te geven. Daar ben ik je dankbaar voor!

Ik hoop dat je van de reis zult genieten en er iets heel moois van maakt. De speurtochtjes zijn korte simpele opdrachten die je ééntje per dag of een  tijdlang verschillende door elkaar heen kunt doen. Heerlijk om er echt een uur of twee voor uit te trekken en ermee naar een bos of stad te gaan. Ze zijn ontwikkeld om je verbeeldingskracht, fantastie en nieuwsgierigheid te stimuleren en je uit te nodigen met open blik de wereld om je heen te verkennen en lol te hebben met wat je doet.

Ik geloof dat onze natuurlijke staat van zijn playful is. Wanneer we playful zijn ervaren we plezier, verbinding, tijdloosheid, betrokkenheid en natuurlijke expressie. Het is de ongeremde uitdrukking van onze creativiteit, vitaliteit en intelligentie. En in het verlengde daarvan geloof ik dat de wereld behoefte heeft aan mensen die hun eigen unieke stem laten horen en zaken niet als vanzelfsprekend opvatten. Dit is de kern van verwondering. En die kunnen we koesteren met speelsheid.

De speurtochtjes zijn dan ook ontworpen om jouw nieuwsgierigheid uit te laten groeien tot een dagelijks speelkwartiertje. Ga aan de slag met de activiteiten die ik hieronder heb gegeven of kom gerust nog een keertje terug. Ik hoop dat het door jullie inspiratie elke keer verder mag groeien, zodat ik steeds nieuwe verrassingen biedt voor verbeeldingskracht, gekkigheid en creativiteit.

Deel de speurtochten ook met anderen. Post je foto’s, verhalen of video’s (of stuur ze anoniem naar mij). Hoe meer voorbeelden er komen van synchroniciteit, hoe meer mensen gestimuleerd worden om mee te doen en hoe leuker het wordt.

Doe je één activiteit mee dan zal je waarschijnlijk een leuke tijd hebben, doe je meerdere keren mee dan creeer je interne betrokkenheid en stimuleer je je creativiteit. Maar ik beloof je dat als je actief deelneemt aan de dagelijkse speelse uitdagingen je kijk op de wereld en je terug leert keren naar de kwaliteiten uit onze kindertijd: puurheid, openheid, fantasie, frisheid, objectiviteit, speelsheid en levenslust. En dat is uiteindelijk mijn doel! 

Tijd om te beginnen! De opdrachten vind je op deze pagina. En mocht je een idee, vraag, inzicht of foto met me willen delen, neem dan hier contact met me op.

Klaar om te starten? Daar gaan we!
Speelse groet, Xandra

Deel 1: Magie van nieuwsgierigheid

Deel 2: Magie van anders zien

Deel 3: Magie van je laten inspireren

Deel 4: Magie van interpreteren

Deel 5: Magie van beleven

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief voor gratis tips, tools en updates!

Trakteer jezelf op waargebeurde verhalen die het leven vieren. Het is net als chocolade. Je wordt er vrolijker en gelukkiger van. En daarmee houdt de vergelijking niet op. Onze nieuwsbrief kan je stressgevoelens verlagen, je leervermogen vergroten en je leven gevoelsmatig verrijken. Blogs geschreven door Xandra, over mededogen, sensitiviteit, anders zijn, toewijding, keuzes, spiritualiteit en non-dualiteit. Grappige, aangrijpende, krachtige en opbeurende verhalen die je inspireren jouw leven te leven, je talenten te volgen en je roeping te ontdekken. Te merken dat niets je meer tegenhoudt omdat jouw dromen vleugels geeft.

Als een ‘box of chocolates’ kunnen de verhalen van Xandra elke keer bij je in de brievenbus bezorgd worden. Zodat je het verhaal kunt proeven en er lekker lang van kunt genieten. Meld je aan!