Oordeelloos in het leven staan. Volmaaktheid ervaren in imperfectie en overvloed in schaarse tijden. De essentie laten stromen. Onbevangen. Vrij. Als alles er mag zijn kun je volledig speels en onbevangen de toekomst in gaan. Dan kun je omarmen wat er nu is. In volle overgave. Dan kun je ervaren zo intens te leven dat het vragen naar de zin van het leven overbodig wordt. Dat is wat jij jezelf en degenen met wie je werkt gunt. Het leven is er immers niet om verlegen mee te flirten. Het is er om doorleeft te worden. Druipend van verwondering. In intieme verbinding met jezelf en anderen. Zodat je vrijelijk ruimte kunt geven aan alles wat het leven via jou tot uitdrukking wil brengen. Wie zo leeft ervaart flow, inspiratie en plezier. 

Resultaten
* Minder terminale serieusheid
* Meer creativiteit en flow
* Leven vanuit liefde, vertrouwen en vrijheid

Opleidingsinformatie
Vakspecialist Playfulness¬ģ is een gedegen, diepgaande opleiding waarmee je jezelf en anderen helpt om over te stappen naar een meer ontspannen modus, waarin er bereidheid is om te leren, experimenteren en transformeren. De opleiding is gebaseerd op begrip van (het ontstaan van) de menselijke ervaring. Hierdoor ga je jezelf beter begrijpen en zul je in het dagelijks leven minder stress ervaren. Innerlijke verkramping is¬†een uitnodiging om uit te zoomen van de beperkte interpretatie van jezelf. Je hoeft niet aan jezelf te werken. Je hoeft enkel te zien jij een¬†onuitputtelijke bron van levens- en creatiekracht bent, maar dat je eigen denken het zicht op je ware natuur soms verhult. En kun je op het toneel zelfs met dit stukje menselijkheid spelen. Juist onze rafelrandjes maken ons immers zo menselijk mooi.¬†Een kwetsbare levenshouding is op deze wijze de sleutel naar verbondenheid, vitaliteit en creativiteit. Ik daag je uit authentiek (aanwezig) te zijn en te dansen met je angsten. Wie kan ‘zijn’ met alles wat er is, krijgt er geluk voor terug. Dan kan de bron vrij stromen. Ervaar je vervulling, vrijheid en innerlijke rust.

In¬†Theater van het Leven¬†krijg je inzicht in hoe jouw mentale systeem functioneert, waardoor je je niet meer door je gedachten en gevoelens hoeft te laten beperken. Daarnaast word je geprikkeld om te onderzoeken wat het voor jou betekent om mens te zijn. Volledig aanwezig in het hier en nu te zijn. Alle kanten van jezelf te laten zien. In de opleidingsdagen gaan we geen theorie√ęn bediscussi√ęren, maar¬†vindt leren plaats in de intimiteit van je subjectieve beleving. We gebruiken theaterinterventies om je te verankeren in het nu, te verbinden met anderen en moeiteloos jouw intu√Įtie te volgen. Te ervaren dat jij een¬†unieke uitdrukking in de vorm van de vormloze, universele levensenergie bent. En kunt baden¬†in de pure glorie van je grenzeloos gegiechel.

In De Magie van Begeleiding maken we de draai van ‘hier en nu ervaren’ naar ‘jouw alledaagse leven’. Op fundamenteel niveau ga jij begrijpen dat verkramping voor ieder mens op dezelfde manier werk waardoor je in staat bent om mensen te gaan begeleiden op een niveau nog voordat problemen ontstaan. Daarnaast ga je jouw¬†verworven vrijheid voorleven en doorgeven aan anderen.¬†Gedurende het jaar vul jij hiervoor jouw rugzak met mega veel creatieve en theatrale oefeningen waar een stukje provocatie en lichtheid in zit.

In deze tweejarige opleiding verbinden we het nonduale gedachtengoed van de¬†Drie Principes (zoals oorspronkelijk in de jaren ’70 verwoord door Sydney Banks) met de Westerse psychologie, o.a. Relational Frame Theory (bekend van ACT), de polyvagaal theorie en de positieve psychologie, inclusief sterke kanten benadering en Appreciate Inquiry. Met playfulness als toegangsticket naar ontwikkelingspotentieel zet je zo de meest recente inzichten uit de (neuro-) psychologie in zodat je het leukste en beste kunt halen uit anderen √©n jezelf!

Data en locatie
Wanneer: vanaf sept ’22. Zie voor data onder de foto’s per leerjaar
Hoe laat: van 09:30 tot uiterlijk 16:30 uur
Waar: Zomertaling 27 te Wijchen (achter het station)

Kosten*
Theater van het Leven ‚ā¨2995,-¬†
Magie in je Begeleiding ‚ā¨3295,-
Individueel afstudeertraject ‚ā¨585,-
Dit bedrag is inclusief opleidingsmap en koffie/thee tijdens opleidingsdagen.

Certificering en diplomering
Bij afronding van een opleidingsjaar ontvang je een certificaat van deelname. Wanneer je beide opleidingsjaren hebt doorlopen kun je beginnen met je afstudeertraject. Bij voldoende afronding van alle onderdelen ontvang je het diploma Vakspecialist Playfulness¬ģ.

Wat zeggen deelnemers?
“Dit is echt de allerleukste opleiding die ik ooit heb gedaan!”
“Dit is zo wezenlijk belangrijk.. ik had dit al op de basisschool moeten leren.”
“Ik word zo blij van de inzichten die ik opdoe.”

Aanmelden
Je kunt je (voor alle onderdelen) aanmelden via de knop hieronder. Een persoonlijke intake is onderdeel van de aanmelding. Bij te veel aanmeldingen zal er een selectie plaatsvinden. Je ontvangt bericht zodra je definitief bent toegelaten.

Praktisch

2995 euro

EMBODIMENT ‚ÄĘ ¬†VERBINDING ‚ÄĘ EMOTIES ¬†‚ÄĘ LEVEN MET OPEN HART

ÓÄä

Eerste leerjaar

8 tweedaagse blokken

ÓāĆ

Studielast 125 uur

Óāź

Reflectiegesprek

ÓÄ£

Opleiding 2021/2022 (uitverkocht)

Inschrijving gesloten

ÓÄ£

Data schooljaar 2022/2023

Data onder voorbehoud:
Blok 1: 15/16 sept
Blok 2: 6/7 okt
Blok 3: 10/11 nov
Blok 4: 8/9 dec
Blok 5: 5/6 jan
Blok 6: 2/3 feb
Blok 7: 2/3 mrt
Blok 8: 30/31 mrt

Klik HIER voor meer informatie over Theater van het Leven

3295 euro

MOED OM TE FALEN ‚ÄĘ LEF OM TE STRALEN ‚ÄĘ INTU√ŹTIEF ‚ÄĘ ZICHTBAAR

ÓÄä

Tweede leerjaar

9 tweedaagse blokken

ÓāĆ

Studielast 150 uur

Óāź

Leerdoelengesprek

ÓÄ£

Opleiding 2021/2022

Inschrijving gesloten

ÓÄ£

Data schooljaar 2022/2023

Blok 1: 22/23 sept
Blok 2: 13/14 okt
Blok 3: 17/18 nov
Blok 4: 15/16 dec
Blok 5: 12/13 jan
Blok 6: 9/10 febr
Blok 7: 9/10 mrt
Blok 8: 6/7 april
Blok 9: 11/12 mei

Klik HIER voor meer informatie over Magie in je Begeleiding

585 euro

Afstuderen Vakspecialist

¬†EIGENHEID¬†‚ÄĘ INTEGRATIE ‚ÄĘ AAN DE SLAG ‚ÄĘ ONDERNEMERSCHAP

ÓÄä

Afstudeertraject

Proeftrajecten / stage

ÓāĆ

Studielast circa 50 uur

Óāź

Eindinterview

ÓÄ£

Afstudeerdatum 2022

2022: zaterdag 3 september

ÓÄ£

Data schooljaar 2022/ 2023

Mogelijke interviewdata:
Optie 1: 26/27 jan
Optie 2: 23/24 febr
Optie 3: 20/21 apr
Optie 4: 25/26 mei
Optie 5: 1/2 juni
Optie 6: 8/9 juni
Optie 7: 15/16 juni
Afstudeerdatum: nog niet gepland

Klik HIER voor meer informatie over het individuele afstudeertraject.

* The School of Play is een CRKBO geregistreerd opleidingsinstituut en vrijgesteld van BTW-heffing.
* The School of Play heeft een¬†raamovereenkomst Perceel 1 ‚ÄėOpleidingen‚Äô bij het UWV.
* Vakspecialist Playfulness¬ģ is een gedeponeerd TradeMark¬†in de Klasse K41.