De opleiding
Wanneer we spelen valt het bestaande (en evt. beperkende) denkkader weg. Is alles geoorloofd. Zijn verbinding en veiligheid het uitgangspunt. Vinden we emoties boeiend en interessant. En in de ruimte die ontstaat komen we tot de kern, volgen we onze intuitie, kunnen we elkaar vinden en is kwetsbaarheid een prachtige kracht. Redenen genoeg dus om een speelse levensinstelling te omarmen. Maar dit vertelt nog niet hóé je het daadwerkelijk kunt zijn. Je kunt de knop niet zomaar omdraaien. Het is eerder een vaardigheid, iets dat je kunt oefenen en verbeteren.

Een voorbeeld van deze oefening is het kinderspelletje ‘kiekeboe’. Wanneer we ons gezicht verbergen zal het lichaam van het kind signalen van milde stress en alertheid doorkrijgen zodat het kan gaan vechten of vluchten. Meestal houdt het daarmee nog niet op voor het kind. Geen vriendelijk gezicht of zachte geruststelling… nee, we zeggen hard ‘boe’ wanneer we te voorschijn komen. Was het kind nog niet van streek dan is het dat nu wel. De schrik is vaak op het gezicht af te lezen. Dit maakt dat de volwassene het kind gelijk zal gaan sussen. Zo krijgt het signalen van veiligheid en kan het weer snel kalmeren. Neurale oefening bevordert op deze wijze via spel de veerkracht en het vermogen om te kalmeren wat weer gunstig is voor groei en ontwikkeling gedurende het leven. Spel werkt ook nog bij volwassene om het zenuwstelsel te trainen. Misschien niet met ‘kiekeboe’ maar wel middels honderden andere interventies. Keuze genoeg!¬†

De tweejarige opleiding Vakspecialist Playfulness¬ģ¬†is¬†ontworpen om deze essenti√ęle vaardigheid te bevorderen.¬†Hiermee help je jezelf, maar ook jouw klanten/collega’s of leerlingen over te stappen naar een meer ontspannen modus waarin ze nieuwsgierig en contemplatief zijn. De inhoud is grotendeels gebaseerd op¬†technieken die worden gebruikt in de uitvoerende kunsten, waaronder improvisatietheater, drama en clownerie.¬†De essentie van speelsheid is immers openstaan voor alles wat er kan gebeuren en dat kan middels deze technieken perfect worden getraind.¬†Ik laat je graag baden in de pure glorie van je grenzeloos gegiechel. En leer je dit ook met anderen te doen. Dus geef je over aan het het pure plezier van de verbeelding, het mysterie van jezelf en (her)ontdek de bron in jezelf van waaruit inspiratie ontstaat!

Voor wie?
Vakspecialist Playfulness¬ģ¬†is bedoeld voor docenten, trainers, onderwijsassistenten, jeugdwerkers, cultuur/maatschappelijk werkers, (psycho-)therapeuten, psychologen, verpleegkundige, behandelaren, (ortho-)pedagogen, talentbegeleiders, coaches en andere ge√Įnteresseerden. Mensen met een HBO+ werk- en denkniveau, die een passie hebben voor theatrale werkvormen¬†en willen hun rugzak vullen met mega veel creatieve en theatrale oefeningen waar een stukje provocatie en lichtheid in zit.

De opleidingen van The School of Play bieden jou de basis om op je eigen manier aan de slag te gaan. Individueel of in groepen als je wilt. En altijd de uitnodiging het op jouw manier te gaan doen. Uniek op jouw manier. Het is immers mijn wens om jouw business te laten floreren met de meest krachtige tools die er zijn: jouw lef en je energie. Je lach wijst je de weg.

Download de studiegids voor meer informatie.

Studielast
De studielast van de totale opleiding is circa 350 uur. Hiervan is 2x 120 uur gereserveerd voor de opleidingsdagen in het eerste en tweede leerjaar (waarin we 90% van de tijd speelse oefeningen doen). Daarnaast besteedt je ongeveer 2x 30 uur aan thuisstudie (je ontvangt een opleidingsmap aan het begin van je studiejaar), intercollegiale reflectie (eerste jaar), voorbereidingsopdrachten (tweede jaar) en zelfreflectietijd. De opleiding wordt afgesloten met individuele opdrachten waar in totaal circa 50 uur voor staat. Het is mogelijk dit diplomeringstraject te starten tijdens of direct na het tweede lesjaar. 

Certificering en diplomering
Bij afronding van een opleidingsjaar ontvang je een certificaat van deelname.

Bij afronding van beide opleidingsjaren en het diplomeringstraject kom je in aanmerking voor het diploma vakspecialist Playfulness.

Wat zeggen deelnemers?
“Dit is de leukste opleiding die ik ooit heb gedaan!”

“Ik ben eindelijk in een groep mensen beland waarmee en waarvan ik daadwerkelijk kan leren.”
“Xandra weet wat ze doet. In haar opleidingsmap heeft ze zelfs alles wetenschappelijk onderbouwd.”

Kosten
Kunst van het Spelen (optioneel)¬†‚ā¨225,-
1e jaar: Theater van het Leven¬†‚ā¨2595,-
2e jaar: Magie in je Begeleiding¬†‚ā¨2595,-
Kosten diplomeringstraject: ‚ā¨385,-

Het totaalbedrag van de opleiding komt neer op¬†‚ā¨5575,- euro, mits je je voor aanmeldt voor 1 augustus 2021. Voor elk onderdeel dient apart ingeschreven te worden.

Hoe je je aanmeldt:
1. Klik op de grote rode knop hieronder.
2. Meld jezelf online aan.
3. Wacht (een dag of wat) op je persoonlijke bevestiging.

2595 euro

¬†AUTHENTICITEIT ‚ÄĘ ¬†VERBINDING ‚ÄĘ EMOTIES ¬†‚ÄĘ LEVEN MET OPEN HART

1e jaar Vakspecialist Playfulness

10 tweedaagse blokken

Wijchen (onder Nijmegen)

Kraayenberg 8020
6601 RM Wijchen

09:30 - 16.30 uur

Studielast 150 uur

Reflectiegesprek

Data 2021/2022 (ma/di of do/vr groep)

Keuze 1: 6/7 sept, 11/12 okt, 8/9 nov, 20/21 dec, 10/11 jan, 7/8 febr, 7/8 mrt, 4/5 april, 9/10 mei en 6/7 juni.

Keuze 2: 9/10 sept, 14/15 okt, 11/12 nov, 23/24 dec, 13/14 jan, 10/11 febr, 10/11 mrt, 7/8 april, 12/13 mei en 9/10 juni.

Klik HIER voor meer informatie over het eerste jaar van de opleiding. 

2595 euro

MOED OM TE FALEN ‚ÄĘ LEF OM TE STRALEN ‚ÄĘ INTU√ŹTIEF ‚ÄĘ ZICHTBAAR

2e jaar Vakspecialist Playfulness

10 tweedaagse blokken

Wijchen (onder Nijmegen)

Kraayenberg 8020
6601 RM Wijchen

09:30 - 16.30 uur

Studielast 150 uur

Leerdoelengesprek

Data 2021/2022 (do/vr)

Er start één groep, op de donderdag en vrijdagen; 16/17 sept, 21/22 okt, 18/19 nov, 16/17 dec, 20/21 jan, 17/18 febr, 17/18 mrt, 14/15 april, 19/20 mei en 16/17 juni.

Klik HIER voor meer informatie over het tweede jaar van de opleiding. 

385 euro

Diplomering Vakspecialist Playfulness

¬†EIGENHEID¬†‚ÄĘ INTEGRATIE ‚ÄĘ AAN DE SLAG ‚ÄĘ ONDERNEMERSCHAP

Diplomeringstraject

Proeftrajecten en visievorming

Wijchen (onder Nijmegen)

Kraayenberg 8020
6601 RM Wijchen

Eigen tijdsindeling

Studielast 50 uur

Eindinterview

Afstudeerdata 2021/2022

2021: vrijdag 3 september
2022: nog niet bekend
Data interview in overleg.

Klik HIER voor meer informatie over het individuele afstudeertraject.

The School of Play is opgenomen in het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO) waardoor onze opleidingen en trajecten zijn vrijgesteld van BTW-heffing.

Vakspecialist Playfulness is een gedeponeerd TradeMark in de Klasse beroepsonderwijs en opleidingen (K41).