Gedurende de meerjaarse opleiding Vakspecialist Playfulness ontwikkel je een fundamenteel andere kijk op coaching, training en begeleiding dan gebruikelijk is. De meeste begeleidingsvormen richten zich op het verbeteren van het denken, het verzachten van emotionele triggers, of ze geven je een schop onder je kont op weg naar een extern doel. Zelfontwikkeling is echter in deze opleiding niet het doel. We streven naar zelfrealisatie. Door de aandacht naar binnen te richten en te zijn met dat wat is ontdek je de onderliggende natuur van de geest, die open, vrij en natuurlijk is. Het is bevrijdend om te beseffen dat we niet onze gedachten of gevoelens zijn. Maar elke keer dat we tot de conclusie komen dat de wereld slechts een illusie is mis je de ervaring van het bestaan. Daarom omarmen we beide, zodat jij de ervaring volledig kunt omarmen en tegelijkertijd beseft dat het slechts een spel is. Zo creëer je een speelse grondhouding vol creativiteit, spontaniteit en levenslust.

Resultaten
* (Neuro)psychologische kennis
* Inzicht in de positieve psychologie
* Begeleiden vanuit moeiteloosheid
* Een unieke specialisatie!

Achtergrond Vakspecialist Playfulness®
Verborgen achter het levenstheater van je bestaan, ligt een groots geschenk op je te wachten om ontdekt te worden. Het is de gift van volledige overgave aan ‘dat wat is’ waardoor je puuur plezier en enorme speelruimte ervaart. Treedt in deze vakopleiding binnen in de wereld van spontaniteit en vrijheid, van doelloosheid en overgave. Wanneer we spelen valt het bestaande denkkader weg en is alles geoorloofd. Zijn verbinding en veiligheid het uitgangspunt. Vinden we emoties boeiend en interessant. In de ruimte die ontstaat komen we al doende tot de kern en leren we intuïtief. Mensen die zo leven stralen spontaniteit, vrijheid en een vleugje relaxtheid uit. Ze zijn creatief, compassievol en altijd zichzelf. Bovendien laten ze verbluffende efficiëntie zien met ‘moeiteloze inspanning’.

Speelsheid is dan ook niet zozeer iets ‘wat we doen’, het is eerder een beleving, een benadering, een houding ten opzichte van het leven. Het is uittunen van je dualistische geest en zien wat daaronder ligt. Het is voorbij de beperkingen van je conditioneringen claimen wat je altijd al was. Hiermee gaan we een stap verder dan in de basisleergang want je speelt jezelf letterlijk vrij. En terwijl je dat doet vul je jouw rugzak met mega veel creatieve en theatrale oefeningen waar een stukje provocatie en lichtheid in zit. In een sfeer die prima past bij eenhoorn-sloffen werk je zo aan jouw persoonlijke & professionele ontwikkeling. Ik laat je baden in de pure glorie van je grenzeloos gegiechel zodat jij meer vrijheid en autonomie in je handelen ervaart en leer je dit ook met anderen te doen. 

Vakspecialist Playfulness is een gedegen, diepgaande opleiding waarmee je anderen helpt om over te stappen naar een meer ontspannen modus waarin ze nieuwsgierig zijn en bereid te leren, experimenteren of transformeren. In het eerste jaar gaan we aan de slag met de Relational Frame Theorie (bekend van ACT) en polyvagaal theorie, met een sausje van spiritualiteit. In het tweede jaar vullen we onze toolbox aan met positieve psychologie, interactiestatus, Appreciate Inquiry, sterke kanten benadering en trainersvaardigheden. Alles omgeven met een sausje van non-dualiteit.

Met playfulness als toegangsticket naar ontwikkelingspotentieel zet je de meest recente inzichten uit de (neuro-) psychologie in zodat je het leukste en beste kunt halen uit anderen én jezelf. In je derde jaar ga je deze inzichten inzetten in jouw eigen dagelijkse praktijk. Indien gewenst vul je jouw kennis en kunde als ‘begeleider van transformatieprocessen’ aan met de opleiding Rawthentic Facilitator, welke ik daar speciaal voor ontwikkeld heb. Je bent immers als (bege)leider altijd zelf het instrument waarmee je werkt! 

Data en locatie:
Wanneer: vanaf sept ’22. Zie voor data onder de foto’s per leerjaar
Hoe laat: van 09:30 tot uiterlijk 16:30 uur
Waar: de Broedplaats, Kraayenberg 8020 in Wijchen

Kosten
1e jr: Theater van het Leven* €2895,-
2e jr: Magie in je Begeleiding €2895,-
3e jr: Individueel afstudeertraject €585,-
* Inclusief éénmalige korting bij inschrijving voor 1 mei 2022.

Certificering en diplomering
Bij afronding van een opleidingsjaar ontvang je een certificaat van deelname. Bij afronding van beide opleidingsjaren en het diplomeringstraject kom je in aanmerking voor het diploma Vakspecialist Playfulness®.

Wat zeggen deelnemers?
“Dit is echt de allerleukste opleiding die ik ooit heb gedaan!”
“Ik word zo blij van de inzichten die ik opdoe.”
“Spelen ontwaakt de ziel, waardoor iemand kan gaan leven in plaats van overleven.”
“Ik kan eindelijk de meerwaarde van wat ik het liefste doe verwoorden!’

Aanmelden
Je kunt je aanmelden via de knop onderaan deze pagina. Een persoonlijke intake is onderdeel van de aanmelding. Bij te veel aanmeldingen zal er een selectie plaatsvinden. Je ontvangt bericht zodra je definitief bent toegelaten. 

Praktisch

2895 euro

EMBODIMENT •  VERBINDING • EMOTIES  • LEVEN MET OPEN HART

Theater van het Leven

8 tweedaagse blokken

Studielast 125 uur

Reflectiegesprek

Opleiding 2021/2022 (uitverkocht)

Inschrijving gesloten

Data schooljaar 2022/2023

Data onder voorbehoud:
Blok 1: 15/16 sept
Blok 2: 6/7 okt
Blok 3: 10/11 nov
Blok 4: 8/9 dec
Blok 5: 5/6 jan
Blok 6: 2/3 feb
Blok 7: 2/3 mrt
Blok 8: 30/31 mrt

Klik HIER voor meer informatie over het eerste jaar van de opleiding.

2895 euro

MOED OM TE FALEN • LEF OM TE STRALEN • INTUÏTIEF • ZICHTBAAR

Magie in je Begeleiding

9 tweedaagse blokken

Studielast 150 uur

Leerdoelengesprek

Opleiding 2021/2022

Inschrijving gesloten

Data schooljaar 2022/2023

Blok 1: 22/23 sept
Blok 2: 13/14 okt
Blok 3: 17/18 nov
Blok 4: 15/16 dec
Blok 5: 12/13 jan
Blok 6: 9/10 febr
Blok 7: 9/10 mrt
Blok 8: 6/7 april
Blok 9: 11/12 mei

Klik HIER voor meer informatie over het tweede jaar van de opleiding. 

585 euro

Afstuderen Vakspecialist

 EIGENHEID • INTEGRATIE • AAN DE SLAG • ONDERNEMERSCHAP

Afstudeertraject + evt Rawthentic

Proeftrajecten / stage

Studielast circa 50 uur

Eindinterview

Afstudeerdatum 2022

2022: zaterdag 3 september

Data schooljaar 2022/ 2023

Mogelijke interviewdata:
Optie 1: 26/27 jan
Optie 2: 23/24 febr
Optie 3: 20/21 apr
Optie 4: 25/26 mei
Optie 5: 1/2 juni
Optie 6: 8/9 juni
Optie 7: 15/16 juni
Afstudeerdatum: nog niet gepland

Klik HIER voor meer informatie over het individuele afstudeertraject.

* The School of Play is opgenomen in het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO) waardoor onze opleidingen en trajecten zijn vrijgesteld van BTW-heffing. * Vakspecialist Playfulness en Rawthentic zijn gedeponeerd TradeMark in de Klasse beroepsonderwijs en opleidingen (K41). * Per 1 januari 2022 hebben we een raamovereenkomst met het UWV gesloten voor Perceel 1 ‘Opleidingen’. Deelnemers dienen hiervoor aan te tonen dat het volgen van een opleiding hun terugkeer in het arbeidsproces bevorderd.