Gedurende de meerjaarse opleiding Vakspecialist Playfulness ontwikkel je een fundamenteel andere kijk op coaching, training en begeleiding dan gebruikelijk is. Door enerzijds je gedachten te doorzien en hier niet langer mee te identificeren, tesamen met ja-en zeggen tegen ‘wat is’ en het vergroten van de draagkracht voor gevoelens van ongemak (containment) maakt een speelse grondhouding mogelijk vol creativiteit, spontaniteit en levenslust. Daarvoor vul je jouw rugzak met mega veel creatieve en theatrale oefeningen waar een stukje provocatie en lichtheid in zit. In een sfeer die prima past bij eenhoorn-sloffen werk je aan persoonlijke & professionele ontwikkeling en voegt tegelijkertijd meer authentieke gekkigheid toe aan je manier van werken. Voor docenten, trainers, therapeuten en andere moedige professionals die graag meer speelsheid in willen zetten in hun werk. Ik laat je baden in de pure glorie van je grenzeloos gegiechel zodat jij meer vrijheid en autonomie in je handelen ervaart en leer je dit ook met anderen te doen. 

Resultaten
* (Neuro)psychologische kennis
* Inzicht in de positieve psychologie
* Begeleiden vanuit moeiteloosheid
* Honderden theaterinterventies
* Een unieke specialisatie!

Achtergrond Vakspecialist Playfulness®
Verborgen achter het levenstheater van je bestaan, ligt een groots geschenk op je te wachten om ontdekt te worden. Het is de gift van volledige overgave aan ‘dat wat is’ waardoor je puuur plezier en enorme speelruimte ervaart. Treedt in deze vakopleiding binnen in de wereld van spontaniteit en vrijheid, van doelloosheid en overgave, van verbinden met jezelf en anderen, van vormgeven van je innerlijke wereld en van zelfregulering. Wanneer we spelen valt het bestaande (en evt. beperkende) denkkader weg en is alles geoorloofd. Zijn verbinding en veiligheid het uitgangspunt. Vinden we emoties boeiend en interessant. In de ruimte die ontstaat komen we al doende tot de kern en leren we intuïtief. 

Speelsheid is dan ook niet zozeer iets ‘wat we doen’, het is eerder een beleving, een benadering, een houding ten opzichte van het leven. Het is de vrijheid voorbij de beperkingen van onze conditionering en overtuigingen. Dit gaat niet over therapie, het gaat over claimen wat je altijd al was. Mensen die een playful levensstijl hanteren stralen spontaniteit, vrijheid en een vleugje relaxtheid uit. Ze zijn creatief, compassievol en altijd zichzelf. Bovendien laten ze verbluffende efficiëntie zien met ‘moeiteloze inspanning’. Dit is wat je in deze opleiding ook leert aan anderen door te geven. Een gedegen, diepgaande opleiding waarmee je anderen helpt om over te stappen naar een meer ontspannen modus waarin ze nieuwsgierig zijn en bereid te leren, experimenteren of transformeren!

In het eerste jaar gaan we aan de slag met de Relational Frame Theorie (bekend van ACT) en polyvagaal theorie, met een sausje van spiritualiteit. In het tweede jaar vullen we onze toolbox aan met positieve psychologie, groeimindset, provocatief coachen,  interactiestatus, Appreciate Inquiry, sterke kanten benadering en trainersvaardigheden. Met playfulness als toegangsticket naar ontwikkelingspotentieel zet je de meest recente inzichten uit de (neuro-) psychologie in zodat je het leukste en beste kunt halen uit anderen én jezelf. In je derde jaar ga je deze inzichten inzetten in jouw eigen dagelijkse praktijk. Indien gewenst vul je jouw kennis en kunde als ‘begeleider van transformatieprocessen’ aan met de opleiding Rawthentic Facilitator, welke ik daar speciaal voor ontwikkeld heb. Je bent immers als (bege)leider altijd zelf het instrument waarmee je werkt! 

Data en locatie:
Wanneer: Nieuwe data worden uiterlijk 1 april onthuld
Hoe laat: van 09:30 tot uiterlijk 16:30 uur
Waar: bij de Broedplaats, Kraayenberg 8020 in Wijchen

Kosten
1e jr: Theater van het Leven* €3395,-
2e jr: Magie in je Begeleiding €3395,-
3e jr: Kosten diplomeringstraject: €585,-
+ evt: Rawthentic Facilitator €2375,-
*Je ontvangt eenmalig 500 euro vroegboekkorting wanneer je je voor 1 mei inschrijft. 

Certificering en diplomering
Bij afronding van een opleidingsjaar ontvang je een certificaat van deelname. Bij afronding van beide opleidingsjaren en het diplomeringstraject kom je in aanmerking voor het diploma Vakspecialist Playfulness®

Wat zeggen deelnemers?
“Dit is echt de allerleukste opleiding die ik ooit heb gedaan!”
“Ik ben eindelijk in een groep mensen beland waarmee en waarvan ik daadwerkelijk kan leren.”
“Spelen ontwaakt de ziel en vergroot zelfbewustzijn, waardoor iemand kan gaan leven in plaats van overleven.”
“Ik word zo blij van de inzichten die ik opdoe, ik kan eindelijk de meerwaarde van wat ik het liefste doe verwoorden!’

 

3395 euro

EMBODIMENT •  VERBINDING • EMOTIES  • LEVEN MET OPEN HART

Theater van het Leven

9 tweedaagse blokken

Studielast 150 uur

Reflectiegesprek

Opleiding 2021/2022 (uitverkocht)

Inschrijving gesloten

Data schooljaar 2022/2023

3395 euro

MOED OM TE FALEN • LEF OM TE STRALEN • INTUÏTIEF • ZICHTBAAR

Magie in je Begeleiding

9 tweedaagse blokken

Studielast 150 uur

Leerdoelengesprek

Opleiding 2021/2022

Inschrijving gesloten

Data schooljaar 2022/2023

585 ~ 2960 euro

3e leerjaar Vakspecialist

 EIGENHEID • INTEGRATIE • AAN DE SLAG • ONDERNEMERSCHAP

Afstudeertraject + evt Rawthentic

Proeftrajecten + evt 9 lesdagen

Studielast 50 tot 100 uur

Eindinterview

Afstudeerdatum 2022

2022: zaterdag 3 september

The School of Play is opgenomen in het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO) waardoor onze opleidingen en trajecten zijn vrijgesteld van BTW-heffing.

Vakspecialist Playfulness is een gedeponeerd TradeMark in de Klasse beroepsonderwijs en opleidingen (K41).