Jij werkt al een hele tijd aan het doorzien van aannames over de werkelijkheid (bij jezelf en anderen) en bent inmiddels diep nieuwsgierig geworden naar jezelf. Daarom wil je jouw gevoelens toestaan in plaats van analyseren. Je wilt luchtig omgaan met je overtuigingen in plaats van ze geloven. De schoonheid in het alledaagse ontdekken. Volmaaktheid ervaren in imperfectie en overvloed in schaarse tijden. De essentie laten stromen. Onbevangen. Vrij. Als alles er mag zijn kun je onbevreesd de toekomst in gaan. Dan kun je omarmen wat er nu is. In volle overgave. Dat is wat jij jezelf en degenen met wie je werkt gunt. Het leven is er immers niet om verlegen mee te flirten. Het is er om doorleeft te worden. Druipend van verwondering, liefde en lol.

impactvolle gesprekken ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ experimenterend leren

Hoe lekker zou het zijn om een einde te kunnen maken aan terminale serieusheid en dat ook aan anderen voor te leven en door te geven?

Hoe energiegevend zou het zijn om van vermijding naar bevrijding te gaan zodat je meer kunt leven vanuit onbevangenheid, spontaniteit en flow?

Hoe magisch zou het zijn om te werken vanuit liefde, vertrouwen en vrijheid zodat degenen in jouw omgeving voelen dat ze al helemaal oké zijn. Inclusief rafelrandjes.

 

In deze tweejarige opleiding verbinden we het nonduale gedachtengoed van de¬†Drie Principes (zoals oorspronkelijk in de jaren ’70 verwoord door Sydney Banks) en de Boeddhistische Psychologie met de Westerse kijk op persoonlijkheid en emoties (waaronder ¬†Relational Frame Theory (bekend van ACT), de polyvagaal theorie en de positieve psychologie). In de opleidingsdagen gaan we geen theorie√ęn bediscussi√ęren, maar¬†vindt leren plaats in de intimiteit van je subjectieve beleving.¬†Met playfulness als toegangsticket naar ontwikkelingspotentieel zet je zo de meest recente inzichten uit de (neuro-) psychologie in zodat je het meeste uit het leven kunt halen.

Opleidingsinformatie
Vakspecialist Playfulness¬ģ laat je spelen met de menselijke ervaring, waardoor je jezelf beter begrijpt en in het dagelijks leven minder stress ervaart. Je hoeft hiervoor niet aan jezelf te werken, maar enkel te zien hoe je denken het zicht op je diepste kern soms verhult. Je leven transformeert wanneer je voelt dat jij een onuitputtelijke bron van creatiekracht bent. Radicaal open. Vrij.

Vaak geloven we onze gevoelens en lopen onze gedachten achterna.¬†In het eerste jaar van de opleiding (Theater van het Leven) leer je om hier nieuwsgierig naar te kijken alsof je zelf in de zaal zit en ze op het toneel ziet staan. Wie kan ‘zijn’ met alles wat er is, krijgt er geluk voor terug.¬†De ene keer ontstaat op het toneel een melancholische drama en de andere keer een intense, knetterende show. Je zit erbij en kijkt ernaar. Hoef je niets voor te doen. Niets mee te doen. Geniet er gewoon van.¬†¬†

In het tweede leerjaar (Magie in je Begeleiding)¬†maken we de overstap naar ‘het alledaagse leven’. Je ontdekt negen gebieden waarin het leven van je vraagt uit het verhaal van verleden en toekomst komen. Om op te komen dagen in het hier en nu.¬†Gedurende het jaar vul jij hiervoor jouw rugzak met luchtige oefeningen, zodat je jouw transformatie kunt voorleven en (als je wilt) doorgeven aan anderen.

 

Data en locatie
Data 1e jaar: 15/16 sept, 6/7 okt, 10/11 nov, 8/9 dec, 5/6 jan, 2/3 feb, 2/3 mrt en 30/31 mrt
Data 2e jaar: 22/23 sept, 13/14 okt, 17/18 nov, 15/16 dec, 12/13 jan, 9/10 febr, 9/10 mrt, 6/7 april en 11/12 mei
Hoe laat: van 09:30 tot uiterlijk 16:30 uur
Waar: Zomertaling 27 te Wijchen (achter het station)

Kosten van de opleiding 2022/2023
Theater van het Leven ‚ā¨2995,- (10% korting!)
Magie in je Begeleiding ‚ā¨3295,-
Individueel afstudeertraject ‚ā¨385,-

Extra aanvullende supervisie per uur ‚ā¨125,-
Of kies voor het VIP Traject en volg de gehele opleiding in de loop van één schooljaar. Life changing! 

Certificering en diplomering
Bij afronding van een opleidingsjaar ontvang je een certificaat van deelname. Bij voldoende afronding van beide leerjaren inclusief afstudeertraject¬†ontvang je het diploma Vakspecialist Playfulness¬ģ.¬†

Aanmelden
Je kunt je aanmelden voor jouw keuze via de knop hieronder. 

welcome Divine & Ridiculous human being!

Wat deelnemers zeggen
“Dit is echt de allerleukste opleiding die ik ooit heb gedaan!”
“Dit is zo wezenlijk belangrijk.. ik had dit al op de basisschool moeten leren.”
“Ik word zo blij van de inzichten die ik opdoe.”

Praktisch

2995 euro

EMBODIMENT ‚ÄĘ ¬†VERBINDING ‚ÄĘ LEVEN MET OPEN HART

ÓÄä

Eerste leerjaar

8 tweedaagse blokken
Studielast >100 uur

3295 euro

MOED OM TE FALEN ‚ÄĘ LEF OM TE STRALEN ‚ÄĘ INTU√ŹTIEF

ÓÄä

Tweede leerjaar

9 tweedaagse blokken
Studielast >100 uur

385 euro

Afstuderen Vakspecialist

EIGENHEID¬†‚ÄĘ INTEGRATIE ‚ÄĘ AAN DE SLAG ‚ÄĘ ONDERNEMERSCHAP

ÓÄä

Afstudeertraject

Proeftrajecten / stage
Studielast circa 50 uur

* The School of Play is een CRKBO geregistreerd opleidingsinstituut en vrijgesteld van BTW-heffing.
* The School of Play heeft een¬†raamovereenkomst Perceel 1 ‚ÄėOpleidingen‚Äô bij het UWV.
* Vakspecialist Playfulness¬ģ is een gedeponeerd TradeMark¬†in de Klasse K41.