Welcome to the House of Yes!

De woorden ‘What if I fall? – Oh but my darling, what if you fly’ geven me altijd zo’n heerlijk Peter Pan gevoel. Het resoneert met het deel in mij dat wéét dat de wereld een magische plek is vol pure potentie. En wanneer jij hier uitkomt jij ook waarschijnlijk. Jij en ik gunnen het gewoonweg iedereen te beseffen dat het leven waanzinnig leuk kan zijn en dat je brutaal gelukkig mag zijn terwijl je met je talenten de wereld een fijnere plek is. En je beseft je maar al te goed dat we dit als kind allemaal nog wisten, voordat ‘men’ ons ervan probeerden te overtuigen dat het leven hard is (of dat we serieus ons best moeten doen willen we onze doelen behalen).

Want wat is de zin eigenlijk van al dat vergaderen, die 360 graden feedback en de functioneringsgesprekken… Is dat niet om te zorgen dat juist dát gebeurd? Dat wat eigenlijk speels en ‘als vanzelf’ kan gaan? Wanneer dit met je resoneert dan verwelkom ik je graag in mijn ‘house of Yes!’ Een niet bestaand luchtkasteel waarin je ervaart dat echt alles mogelijk is. Dat alles verbonden is. En alles leuker kan. Dus heb je een (ontwikkel-) vraag waar maar niemand de antwoorden op heeft? Zoek je een expert die over de grenzen van je vakgebied mee wil kijken? Wil je sparren met een professional die jouw boek, theatervoorstelling of opleiding naar een volgend level trekt? Als een echte Peter Pan mag je bij me binnenzweven. Sprinkel ik de pixie dust!

Find the playful way

Als ervaren docent en trainer gaat Xandra graag ook met jouw individuele vraag aan de slag! Voor iedereen die werkt in complexe situaties of met complexe theorie en manieren zoekt om met meer vrijheid te handelen, ontdekkingen te doen en een veranderproces in te gaan. Xandra heeft de tools en ervaring om je te voorzien van

1) een luisterend oor. Gewoon tegen iemand aan kunnen praten kan al helpen natuurlijk, maar wanneer je een ‘nar’ uitnodigt in je organisatie kan er vanalles gebeuren en voor je het weet staat je werkelijkheid op z’n kop!

2) concreet advies. Ze doet dit het liefst in (jeugdzorg-) organisaties of binnen het onderwijs. Zo combineert ze haar ervaring als docent/IB’er en (interim)manager met jouw vragen over een jongere, team of klas.

3) uitdagende opdrachten. Specifiek geschikt voor jou wanneer je nieuwe ideeën wilt ontdekken of manieren wilt leren om door creatieve blokkades te gaan.

4) wetenschappelijke onderbouwing. Xandra komt veel mensen tegen die -in tegenstelling tot haar – niet de hele universitaire bibliotheek voor hun lol doornemen. Zij doet dat graag voor jou!

5) een professionele acteur voor jouw opleiding of training. Xandra is een trainingsacteur die voorbij kan gaan aan standaard typetjes en modellen. Bovendien kan ze gedurende de training met je meedenken, is ze in staat de veiligheid te borgen en schud ze altijd wel een leuke oefening uit haar mouw.

6) pixie dust. Voeg een ‘snufje Xandra’ toe aan jouw (online) training of opleiding en transformeer jouw project in een doorslaand succes. Xandra schuift graag aan met aanvullend aanbod om jouw aanbod nóg leuker te maken.

Just say Yes and together we’ll make it even better!

Creëer je droom, één ‘ja’ tegelijkertijd!

Xandra biedt mentoring, supervisie, training en facilitering en regie voor zelfstandig professionals, bedrijven, scholen en (jeugd)zorginstellingen. Wat je vraag ook is, Xandra zal putten uit haar uitgebreide ervaring als ‘creatieve spaceholder‘ en onderdompelen in haar uitgebreide gereedschapskist om de juiste interventies te vinden die je helpen ontdekken, creeren en floreren.

Intakesessie 
We lichten in circa 60 minuten je leervraag door. Afhankelijk van je leervraag ontdekken we je natuurlijke charisma, zien waar je grootste uitdagingen liggen om playfulness te omarmen als manier om de wetten van het universum voor je te laten werken of ontdekken waar je graag meer informatie of ondersteuning bij wilt. We voelen of er een ‘klik’ is tussen ons en ontdekken wellicht waar ik aanvullend aan jou in je organisatie/aanbod kan zijn. Naar aanleiding van deze intake ontvang je een offerte waarin beschreven staat wat ik voor je kan doen en wat je me daarvoor teruggeeft.

Aanbod
Xandra’s individuele aanbod valt uiteen in drie categorieën;

Persoonlijke ontwikkeling – voor individuen die playfulness willen inzetten om hun (creatieve) blokkades te doorbreken, op zoek zijn naar nieuwe frisse ideeen of wel wat ‘opschudding’ kunnen gebruiken in hun denken. Ook vragen die gerelateerd zijn aan de professionele context van veiligheid binnen de organisatie/het team/de klas zijn welkom.

Projectwerk – voor professionals die aan een specifiek creatief project willen werken; een boek, een voorstelling of een meerdaagse workshop. Xandra kan je helpen om: duidelijk te maken wat je te bieden hebt (instant storytelling), de planning te optimaliseren zodat er ruimte is voor ontdekkingen en creatieve uitspattingen (plus hoe je dit gaat doen), het aanbrengen van nieuwe invalshoeken via creatief schrijven, debat, improvisatie en fooling, het testen van (nieuw) materiaal en je product te evalueren.

Extern trainer/ trainingsacteur  – voor professionals en organisaties die graag een beetje ‘Xandra’ in hun aanbod willen verwerken. Er is veel mogelijk maar de tijd is beperkt. Inplannen gaat veelal minimaal een half jaar vantevoren. Past het in de agenda? Dan verzorgt ze graag een incompany training, een korte aanvullende workshop in jouw opleidingsprogramma of stapt ze als trainingsacteur in om jouw aanbod nog aansprekender te maken.

Prijs
Xandra’s uurtarief is vastgesteld op 197,50 euro, BTW vrijgesteld. Dit is inclusief eventuele voorbereiding van een traject. In het intakegesprek wordt gekeken waar jouw vragen liggen en hoe Xandra je kan bijstaan. Je ontvangt een offerte op maat. 

Het kan zomaar zijn dat je bijvoorbeeld uitkomt op een individueel leertraject van 4 maanden met wekelijks gesprekken hebben, een VIP-ochtend en Xandra al die tijd lastig mag vallen met al je vragen vragen voor een bedrag van 4x 895 euro. Of jullie spreken af dat Xandra een middag in jouw opleiding/training verzorgt en daarin aansluit bij jouw onderwerp of thema. Afhankelijk van de sector (profit/nonprofit) vraagt Xandra daar 1400 – 2000 euro per dag voor. Misschien boek je Xandra voor drie keer een inhoudelijke sessie a 197.50 per uur (incl. voorbereiding) waarbij ze korte masterclasses geeft over bijvoorbeeld playfulness en de relatie tot hoogbegaafdheid/ hoogsensitiviteit of de polyvagaal theorie. Alles hangt af van jouw vraag, de inzet in uren en hoeveel voorbereiding het vraagt. Neem dus nog vandaag contact op voor een vrijblijvende afspraak!

 

Selectie

Een individueel traject werkt alleen als het een goede match is. Voor ons allebei. We starten met een gesprek van circa 60 minuten waarin we beide gaan voelen of de klik er is. Ja, ik neem die ruimte ook. Het is belangrijk dat we beide vol ‘aan’ gaan. Er zijn geen kosten verbonden aan deze intake.

Voel jij vanbinnen “Yeaaaahhhh…. Ik wil met Xandra werken! ?” Laat het via het formulier hieronder zo snel mogelijk weten. Xandra mailt je dan om een afspraak te maken.

12 + 6 =

Volg het speelse pad!

Stem af je speelse energie. Durf het leven te beleven. Kies. Zeg. Ontdek. Ontvang. Geniet. En vervolg dankbaar je weg. 

Xandra van Hooff (1976) startte haar carrière in cluster 4 scholen waar ze ontdekte dat speelse theaterinterventies helpen om het potentieel van iemand te ontsluiten. Na een intensieve bijscholing gebruikt ze toegepaste improvisatie als manier om veerkracht, flexibiliteit en spontaniteit te bevorderen. Daarnaast ze is ook nog eens een gecertificeerd Life Coach met een twist. Xandra werkt niet met je aan doelen of actieplannen en leert je niet productiever of ‘slimmer’ te werken. Ze biedt vanuit ‘the Law of Attraction’ een verleidelijk alternatief dat vrouwen inspireert om van vandaag de beste dag van hun leven te maken en hun geluk niet uit te stellen tot een (ver) moment in de toekomst. In een gepersonaliseerd traject leert ze je om het leven te leiden waar je van houdt en een professionele levensstijl te cultiveren waarin je dagelijks verliefd wordt op het leven. Zodat je kunt simpelweg kunt genieten van de speelplaats die het leven je biedt en een magneet wordt voor je dromen en verlangens.

Uitzonderlijk goed, in de letterlijke betekenis van het woord. Ik heb iets tegen alle feel good, be yourself, follow your passion, everything begins with why-achtige initiatieven. Omdat er heel veel enthousiaste mensen zijn die net zelf de wow hebben gevonden, en het eerst dat ze gaan doen is dat delen. Internet is overstelpt. Dit is één van de weinige uitzonderingen. Het zelfs nog een uitzondering op de uitzonderingen. Xandra is echt heel goed. Ze kijkt verder dan haar neus lang is. En ze heeft het vermogen om op hart én verstandsniveau met die inzichten iets te doen. Als je alle blabla zat bent, als je alles al gehoord hebt, kun je hier komen om echt nieuwe dingen te ontdekken, in een sfeer waarbij je je meer dan welkom voelt.

Emma Voerman

Spreker, schrijver

Xandra is, door haar manier van vragen, vermogen om tussen de regels door te luisteren en oprechte nieuwsgierigheid, in staat om snel de kern uit je verhaal te pakken. Of dat nu gaat om een tekst voor je site, je eigen vraag helder krijgen of je persoonlijk groeiproces. Elke keer vallen en in no time verhelderende kwartjes die me echt verder helpen en zorgen voor aanscherping en focus.

Marielle van Duijnhoven

The Sensitive Way

‘If you want to find the secrets of the universe, think in terms of energy, frequency and vibration.’