De Wise Fool’s Tribe!
De Fool (ook wel Hofnar of Heyoka genoemd) heeft door de eeuwen heen en in verschillende culturen een belangrijke functie gehad: met humor konden er zaken benoemd worden ‘die iedereen wel weet maar niet durft te zeggen’. De Fool werd erkend als figuur die de waarheid spreekt, de status-quo verstoort of opschudding veroorzaakt in dat wat als ‘gewoon’ wordt ervaren. Fools waren in staat met humor zaken te benoemen ‘die iedereen wel weet maar niet durft te zeggen’. In alle onschuld belichamen ze daarmee vrijheid en vertrouwen. De Wise Fool is degene die ook zichzelf verrassende vragen durft te stellen en eigenaardigheden weet te bespotten om zichzelf zodoende niet meer al te serieus te nemen. Wanneer het ego immers niet meer in de weg staat is er heel veel mogelijk!

Ben jij een Wise Fool? Wil je met jouw unieke kijk op de wereld anderen inspireren? Wil je zorgen dat er door jouw verhalen en manier van ‘zijn’ momenten van optimisme ontstaan? Durf je jouw schaamte voorbij te gaan? Je sociale maskers te laten vallen? En is online voor jou wel een lekker medium? Dan is dit jouw programma. Een jaar lang wekelijks les om alle delen van jezelf expressie te geven en te omarmen. De wereld heeft behoefte aan korrels zout. Aan luchtigheid en mildheid. Aan professionals die zichzelf laten zien. Juist nu. Let’s step up!

Centraal in het Wise Fool programma staat het basisprogramma met wekelijkse ‘Completely Crazy Classes’ op woensdagmorgen. Hierin gaan we speels aan de slag met solo-improvisaties die je uitnodigen in je binnenwereld te duiken. Ook krijg je les in expressiewerkvormen zodat je via de ‘vorm’ uiting leert geven aan wat in je leeft. Dit train je nog eens extra in de live summerschool weken. Claim daarnaast maandelijks jouw spot in the Laughing Lounge en boost het gevoel van openheid en verbondenheid.

Voor wie is Wise Fool?
De workshops en trainingen zijn bedoeld voor mensen met een HBO+ werk- en denkniveau, die een passie hebben voor theatrale werkvormen en in hun presentatie graag overtuigend zichzelf willen zijn. Denk bijvoorbeeld aan leraren, trainers, coaches, zorgprofessionals, jeugdwerkers en psychologen.

Deelnemers hebben enerzijds voldoende zelfreflecterend vermogen en voelen aan de andere kant de speelruimte om out-of-the-box hun binnenwereld te durven presenteren in een groep. Je leert dus niet wekelijks ‘een nieuw recept’ maar maakt als het ware de stap van chef-kok naar meesterkok. Nb: wil je graag juist wel nieuwe oefeningen leren en/of de speelruimte van jezelf of anderen vergroten kies dan voor de opleiding Vakspecialist Playfulness).

Wat zeggen deelnemers?
“Ik heb stukjes van mezelf (her)vonden.”
“Lachen om mezelf is bevrijdend.”
“Dit verandert me op een wezenlijk niveau waarvan ik niet eens wist dat verandering mogelijk was.”
“Ik handel meer vanuit flow, vertrouwen en alignment.”
“Dit werkt verslavend. Ik wil meer.”

Studielast
De Wise Fool trainingen kennen geen thuisstudie of verplichte literatuur. Je leert al doende jezelf steeds verder te openen en krijgt gerichte feedback en oefeningen aangereikt in de bijeenkomsten om je performance en charisma te versterken. Studielast is dan ook volledig lesgebonden; standaard circa 2 uur per week / 25 uur voor een summerschool training.

Certificering
Je ontvangt een certificaat van geweldigheid (!) aan het einde van het jaar voor jouw inzet en toewijding. Omdat zelfkennis en authenticiteit een ongoing proces is, zal deelname aan de crazy classes van het Wise Fool programma dan ook eerder een ‘lifetime lidmaatschap’ zijn dan een opleiding die je volgt en waarna je gevoelsmatig ‘alles weet’.

Investering
Voor een jaar lang wekelijkse tribe bijeenkomsten + maandelijks Laughing Lounge + 1 week Summerschool (naar keuze) betaal je 12x € 150,- per maand. Voor twee weken summerschool betaal je slechts € 175,- per maand.

Hoe je je aanmeldt
1. Klik op de grote rode knop hieronder.
2. Meldt jezelf online aan.
3. Wacht op je persoonlijke bevestiging.

 

Praktisch

Klik op het plaatje om naar het specifieke aanbod te gaan.

Wekelijkse bijeenkomsten

Completely Crazy Classes

AUTHENTICITEIT •  VERBINDING • KWETSBAARHEID • FUN

Basis jaarprogramma

40 online bijeenkomsten

Investering VIP pakketten

€ 150 / 175,- per maand

Data / tijden 2021

n.v.t.

Data / tijden 2022

Woensdag 09.00 – 11.00 uur
In principe elke week m.u.v. vakanties.

Waar?

Thuis @home. Op de bank, op zolder,
In je slaapkamer of kelder…

Meedoen?

Groep start eerste week jan 2022

Inhoud

In de wekelijkse completely crazy classes leer je jezelf beter kennen én jezelf authentiek te presenteren, met een hart dat open genoeg is om nieuwsgierig te blijven, sterk genoeg om bij pijn te kunnen zijn en moedig genoeg om pure vreugde te voelen.

Maandelijkse booster

Laughing Lounge

EMOTIONELE REIKWIJDTE  • POSITIVITEIT • HUMOR

Losse Lachsessies

Online via Zoom

Investering

€ 17,50 per keer / 100,- per jaar

Data / tijden 2021

3 sept, 1 + 29 okt, 26 nov: 16.00-17.00 uur

Data / tijden 2022

1e vrijdag van de maand: 16.00-17.00 uur.
(7 jan, 4 febr, 4 mrt, 1 apr, 6 mei, 3 juni, 8 juli)

Waar?

Thuis @home. Op de bank, op zolder,
In je slaapkamer of kelder…

Meedoen?

Losse deelname of strippenkaart (11x)

Inhoud

In de Laughing Lounge bied ik een online mogelijkheid om samen te komen en bewust meer speels plezier in ons leven te brengen. Een maandelijks momentje om jezelf te cultiveren in alignment en overvloed met een flinke dosis fantasie en humor.

5-daagse trainingen

Sensational Summerschool

EXPRESSIE • AUTHENTIC PRESENCE • EMBODIED IMPROVISATION

Zomerweek

5-daagse workshop

Investering

€ 200,- voor 5 ochtenden in Frankrijk

Data / tijden 2021

2021: 25 t/m 31 juli (09.30-12.30 uur)

Data / tijden 2022

Week 1: 15 t/m 19 aug (ma/vr middag)
Week 2: 22 t/m 26 aug (ma/vr middag)

Waar?

2021: Centre Lothlorien in Frankrijk
2022: Plaats nog onbekend

Meedoen?

Losse deelname mogelijk. Geef tijdig op.

Inhoud

De summerschool trainingen zijn verschillend van aard. In 2021 is er een 5-daagse clown. In 2022 zijn de thema’s Authentic Presence waarin je leert om authentieke verhalen te vertellen en embodied (belichaamd) improviseren 

The School of Play is opgenomen in het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO) waardoor onze opleidingen en trajecten zijn vrijgesteld van BTW-heffing.

Xandra van Hooff (1976) is opgeleid als docent, pedagoog, medisch analist en mastercoach. Ze startte haar carrière als leerkracht, zorgcoördinator en manager op o.a. scholen die verbonden zijn aan (justitiële) jeugdinrichtingen en jeugd-GGZ. Hier ontdekte ze dat individuele verschillen en unieke perspectieven iemand kunnen helpen om uit te blinken in het leven, ongeacht wat men ook in het verleden heeft meegemaakt, en dat speelse theaterinterventies een manier zijn om het potentieel van iemand te ontsluiten. Ze studeerde vervolgens cum laude af met een master in Special Educational Needs en liet zich daarnaast bijscholen (en laat zich nog altijd scholen) tot impro-trainer, clownsdocent, laughter & healing yoga teacher en specialist drama. Sindsdien gebruikt ze toegepaste improvisatie als manier om veerkracht, flexibiliteit en spontaniteit te bevorderen. Vanaf 2012 leert ze via haar opleidingen, trainingen en workshops aan professionals hoe zij ditzelfde kunnen doen.