Welkom in the Wonderfully Weird Workshop Tribe!

Als professional reflecteren op je eigen werksituatie en werkhouding, wordt geregeld gedaan door mensen in (ped)agogische beroepen en door mensen die werkzaam zijn als arts, maatschappelijk werker, politie of in onderwijs. Maar structureel en systematisch aan de slag gaan met je professionale ontwikkeling op theatrale wijze… dát zien we niet zo vaak (en dus heb ik het bedacht). In de wekelijkse lessen gaan we speels aan de slag met impro-monologen, instant solo-creaties, en spontane pitch-momenten. Alles op jouw eigen, unieke manier. Door het vergroten van je zelfkennis ervaar je meer speelruimte in de tegenstellingen die je in jezelf ervaart. Dit helpt je om makkelijker bij jezelf te blijven terwijl je tegelijkertijd de verbinding behoudt. 

We werken hiervoor grotendeels met technieken die gebruikt in de uitvoerende kunsten, waaronder improvisatietheater, drama, clownerie en fooling. No worries wanneer dit je niet bekend is. Je leert het al doende. Naast de uitdaging om je eigenheid en kwetsbaarheid te omarmen, krijg je namelijk les in verschillende presentatievaardigheden. Dit helpt je in het dagelijks leven om jezelf zichtbaar neer te zetten en je boodschap zijn doel te laten raken. Zo versterk je je uitstraling van zelfvertrouwen en authenticiteit. 

Voor wie zijn deze Workshops?

De Wonderfully Weird workshops zijn bedoeld voor mensen met een HBO+ werk- en denkniveau, die een passie hebben voor theatrale werkvormen en in hun presentatie graag overtuigend zichzelf willen zijn. Het is inzetbaar als supervisie leertraject, maar dan op een wonderfully weird manier =)

Wat zeggen deelnemers?
“Wow, ik heb mezelf verbaasd laten staan!”
“Ik heb zelfs in een korte workshop al stukjes van mezelf (her)vonden.”
“Vond het heerlijk en bevrijdend”

Vooruitzicht voor het aanbod in 2022:

Studielast
Vanaf 1 januari 2022 zal het aanbod meer gestructureerd worden aangeboden waarbij de verschillende onderdelen in de Wonderfully Weird Academie elkaar onderling allemaal gaan versterken. 

De studielast van het jaarprogramma (uitgaande van de wekelijkse bijeenkomsten) zal minimaal 75 en maximaal 135 uur bedragen, afhankelijk welke onderdelen je meedoet. De Wonderfully Weird Workshops kennen geen thuisstudie of verplichte literatuur. Je leert al doende jezelf steeds verder te openen.

Certificering en diplomering
Bij afronding van een trainingsjaar ontvang je een certificaat van deelname.

Kosten
Maandelijke boosters: € 0,-
Wekelijkse bijeenkomsten + 1x vijfdaagse training € 1499,-
Wekelijkse Classes + 2x vijfdaagse training € 1799,-

NB: indien niet alle beschikbare plekken van de vijfdaagse trainingen gevuld zijn met jaarcursisten dan staan de deuren open voor cursisten van buitenaf. Training wordt aangepast op het niveau van de deelnemer. De losse prijs voor het volgen van een  Summerschool naar keuze is €499,-

Praktisch

Gratis booster

Laughing Lounge

OVERVLOED • POSITIVITEIT • ALIGNMENT • HUMOR

Online sessies

vrijdag 16.00 – 17.00 uur

Inhoud

In de Laughing Lounge bied ik een online mogelijkheid om samen te komen en bewust meer speels plezier in ons leven te brengen. Een gratis maandelijks momentje om jezelf te cultiveren in alignment en overvloed met een flinke dosis fantasie en humor.

Thuis @home

Op de bank, op zolder,
In je slaapkamer of kelder…

Vr. 16.00 - 17.00 uur

Data 2021

9 juli, 3 sept, 1 okt,  29 okt, 26 nov.

Wekelijkse bijeenkomsten

Completely Crazy Classes

AUTHENTICITEIT • VERBINDING • EXPRESSIEF • LEVEN MET OPEN HART

Basisprogramma

40 online lessen

Inhoud

In de wekelijkse completely crazy classes leer je jezelf beter kennen én jezelf authentiek te presenteren, met een hart dat open genoeg is om nieuwsgierig te blijven, sterk genoeg om bij pijn te kunnen zijn en moedig genoeg om pure vreugde te voelen.

Thuis @home

Op de bank, op zolder,
In je slaapkamer of kelder…

Wo. 09.00 - 11.00 uur

Data 2022

in principe elke woensdag m.u.v. juli/aug.

5-daagse trainingen

Sensational Summerschool

EMBODIED IMPROVISATION • PLAYFUL STORYTELLING  • FUN

Zomerweek

5-daagse workshop

Inhoud

De summerschool trainingen zijn verschillend van aard. In 2021 is er een 5-daagse clown. In 2022 zijn de thema’s Playful storytelling waarin je leert om verhalen vertellen van begin tot eind en embodied (belichaamd) improviseren 

Diverse locaties

2021: Centre Lothlorien in Frankrijk
2022: Plaats nog onbekend

09:30 - 16.30 uur

Data 2021

2021: 25 t/m 31 juli

The School of Play is opgenomen in het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO) waardoor onze opleidingen en trajecten zijn vrijgesteld van BTW-heffing.

Xandra van Hooff (1976) is opgeleid als docent, pedagoog, medisch analist en mastercoach. Ze startte haar carrière als leerkracht, zorgcoördinator en manager op o.a. scholen die verbonden zijn aan (justitiële) jeugdinrichtingen en jeugd-GGZ. Hier ontdekte ze dat individuele verschillen en unieke perspectieven iemand kunnen helpen om uit te blinken in het leven, ongeacht wat men ook in het verleden heeft meegemaakt, en dat speelse theaterinterventies een manier zijn om het potentieel van iemand te ontsluiten. Ze studeerde vervolgens cum laude af met een master in Special Educational Needs en liet zich daarnaast bijscholen (en laat zich nog altijd scholen) tot impro-trainer, clownsdocent, laughter & healing yoga teacher en specialist drama. Sindsdien gebruikt ze toegepaste improvisatie als manier om veerkracht, flexibiliteit en spontaniteit te bevorderen. Vanaf 2012 leert ze via haar opleidingen, trainingen en workshops aan professionals hoe zij ditzelfde kunnen doen.