Ontwaakt leiderschap (ook wel verticaal leiderschap genoemd) is een moderne leiderschapsstijl die gericht is op het inspireren en motiveren van medewerkers en teams. Je richt je als (bege)leider op het creëren van een werkomgeving waarin mensen zich gewaardeerd en gehoord voelen en zich zelfstandig kunnen ontwikkelen. De intentie hierbij is de ander de prikkelen om zijn of haar volledig potentieel te ontwikkelen, waarbij uitgegaan wordt van aangeboren creativiteit en wijsheid. Ontwaakt leiderschap staat daarom ook voor vertrouwen, openheid en empowerment. 

Ken je het gezegde ‘less is more?’

Wie een probleem heeft zoekt veelal een ‘oplossing’, waardoor we vaak al ‘in beweging zijn gekomen’ voordat het in ons opkomt dat er ook nog een alternatieve mogelijkheid bestaat. Dit werkt ook zo met onze psyche. Heel veel mensen zoeken leiderschapsontwikkeling in de hoek van innerlijke ‘handvatten’ of nieuwe interventies. Maar ze vergeten dat de menselijke psychologie van nature perfect functioneert.

Graag kijk ik met jou mee naar de onderliggende heelheid van de paradoxen waar jij tegenaan loopt. Naar ‘wat er ook nog is’, voorbij de tegenstelling. Laat je de ruimte om de tussenruimte te ervaren? Zo leer je erop vertrouwen dat je daarop kunt bouwen.

Meer over dit traject
Een relaxte, optimistische, open staat van zijn is niet iets dat we als mens moeten bereiken, het is onze uitvalsbasis. Ons geboorterecht. We hoeven niet te leren hoe we (nog) beter kunnen plannen, structureren of organiseren. De hele natuur is immers gebouwd om te functioneren in onvoorspelbaarheid, om te floreren in een onzekere en snel veranderende omgeving. En zichzelf opnieuw uit te vinden (innoveren) bij complexiteit of tegenstrijdigheid. Het kan dit omdat de natuur niets uitsluit en niets veroordeeld. Wanneer de weerstand wegvalt, ontstaat wijsheid vanzelf. Dan weet je wat te doen wanneer je niet weet wat te doen. Precies wanneer je het nodig hebt.

Wanneer jij in staat bent om volledig in het hier en nu te zijn ben je in staat je talenten ten volle te gebruiken. En dezelfde omgeving te bieden aan ieder met wie je werkt. Het enige dat ons in de weg staat is ons denkende brein. De focus in deze sessies ligt dan ook niet zozeer op wát er gaande is in je werksituatie, maar het onderzoeken van de relatie tussen je denken en ervaring van de werkelijkheid. We kijken hierbij niet naar wát er is ontstaan maar ontdekken – steeds opnieuw – hóé dat is ontstaan. Wanneer je niet langer probeert een beter functionerend ego te ontwikkelen kun je makkelijker ‘zijn’ met wat is (hoe chaotisch, verwarrend of lastig ook). Dan hervindt je je eigen oplossingen, krijg je inzicht op wat er systemisch gaande is en wat wijs is om te doen in je situatie. 

Voor wie
Ontwaakt leiderschap is geschikt voor (bege)leiders die werken in een omgeving waarin mensen creativiteit, innovatie en zelfontplooiing nodig hebben. Het is bijvoorbeeld geschikt voor jonge, dynamische organisaties die snel moeten kunnen schakelen en waar medewerkers veel verantwoordelijkheid en zelfsturing nodig hebben. Daarnaast is het geschikt voor (HB)onderwijs, jeugdzorgwerkers en ondernemers. 

Dit traject is ook geschikt voor professionals die op zoek zijn naar manieren om hun leerlingen, medewerkers en teams te engageren en te motiveren, en die ervan overtuigd zijn dat mensen hun beste werk kunnen leveren wanneer ze zich gewaardeerd en gehoord voelen.

Het is daarnaast ook aantrekkelijk voor professionels die het beste tot hun recht komen in een werkomgeving die uitdagend, flexibel en betekenisvol is. De future creators, spirit junkies en sensitive souls. Origineel, fantasierijk en met een diepe oriëntatie op persoonlijke groei. Herken jij jezelf daarin? Dan ben je hier aan het juiste adres. Welkom in Xandra’s 1-op-1! Een privé luchtkasteel waarin alles mogelijk is. En méér! 

Tarieven
Ontwaakt leiderschap is een individueel leertraject. In de intake schat ik in hoeveel sessies benodigd zijn. Het uurtarief is € 160,- per sessie. Bij afname van een individueel leertraject a € 800,- krijg je de zesde sessie gratis. Kijk op de pagina Tarieven indien de werkgever de opdrachtgever is. Tarieven zijn geldig tot de prijsverhoging ingaat (1 juni ’23).

The School of Play (onderdeel van het Embodiment Centrum) is opgenomen in het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO) waardoor onze trajecten zijn vrijgesteld van BTW-heffing.