Clownerie Zomerweek

Deze zomerweek is een ervaringsgerichte vijfdaagse workshop waar je in de ochtenden wordt begeleid om op verschillende manieren jezelf minder serieus te gaan nemen. waarbij we ook gaan werken met ‘de rode neus’. De workshopweek wordt gegeven van 25 t/m 31 juli op de Nederlandse camping in Noord Frankrijk: centre Lothlorien. 

Je leert in deze week je lichaam te gebruiken om met humor fysiek te spelen en laagdrempelig theater te maken. Je speelt met het publiek en laat je door hen leiden om de vrolijkheid te vergroten.

Het kleinste maskertje ter wereld is er dus niet zozeer ‘om lollig te doen’ maar is er om jezelf helemaal te kunnen openen en zichtbaar te worden met alles wat er in je is. Inclusief je onhandigheid of kwetsbaarheid. De clown staat zichzelf toe kwetsbaar te zijn, om écht geraakt te worden door wat er nu gebeurd. Of het nu een lach uit het publiek is of een vermeende glimlach in het spel van het zonlicht… de clown laat je zonder maskers zien wat dit met hem of haar doet. En het is precies dát wat jouw clown  boeiend en mooi maakt.

Een speelse invulling van je zomer!

In de Haute Marne, regio Champagne in Noordoost-Frankrijk ligt Centre Lothlorien, een kleinschalig internationaal gastenverblijf, cursuscentrum en Yoga Teacher opleidingslocatie. Een plek waar mooie ontmoetingen gewoon zijn. Het is een plek die me verwondert en verblijdt en waar ik dus al jaren met veel plezier als gast, vrijwilliger en workshopgever kom.

En in 2021 mag ik een workshopweek geven! In de week van 25 t/m 31 juli gaat deze workshop van start. De tijden zijn van 10.00 uur tot 13.00 uur. Er is een kinderprogramma mocht je het fijn vinden met je hele gezin te komen en eet je mee in het chateau dan zijn de ontbijt – en lunchtijden op de workshop afgestemd.

 

Prijs workshop 175 euro

Kosten camping vanaf 75 euro, verblijf chateau volpension 470 euro. Avondmaaltijd los 19,50 euro. Er zijn ook blokhutten en chalets aanwezig. Kijk op de website voor de mogelijkheden.

Ontdek de moeiteloze manier om zichtbaar te zijn

Te vaak denken we dat spelen is gereserveerd voor kinderen. Of erger nog; voor luie, onverantwoordelijke mensen. Maar speelsheid is iets wat we heel serieus mogen nemen. Het helpt ons herstellen van stressvolle situaties, plezier te hebben in ons werk, nieuwsgierig te blijven naar de ander en de wereld om ons heen en jezelf op een hele pure authentieke manier te laten zien.

We gaan in de clownerie zomerweek aan de slag met: het betreden van de clownsstaat, loslaten van ‘het normale’, spelen met stem en geluid, lachen om falen en de vreugde van het mislukken omarmen, de regel van 3 en een band aangaan met je publiek. Het wordt bovenal een week met veel plezier en veel gelach! 

 

Over Xandra als trainer:

Xandra van Hooff (1976) woont in Wijchen samen met haar man en twee kinderen. Xandra is opgeleid als docent en pedagoog en werkt sinds 2012 zelfstandig als trainer met diepvoelers, sneldenkers, tekortkoningen en levensbewonderaars. Haar werkwijze is een creatieve combinatie van improvisatie, clownerie en drama om persoonlijk leiderschap te stimuleren. 

 

Voor wie?
Deze zomerweek in Frankrijk is voor iedereen die geïnteresseerd is in het cultiveren van een speelse, luchtige en oprechte verbinding met jezelf en anderen.