Zomerweek Frankrijk

Knipogen wanneer je je medespeler ziet bewegen. Een liedje zingen over een voorwerp in een buitenaardse klankentaal. Een verhaal vertellen door enkel je lichaamsdelen te gebruiken. Of dansen met slechts één hand.

Zomaar wat improvisatievormen van spelen die tegelijkertijd¬†gemakkelijk en leuk zijn en je tegelijkertijd telkens terugvoeren naar de kern van wat jij voelt, ervaart of denkt. Er is daarom¬†geen ‘goede’ manier om het te doen, enkel j√≥√ļw manier.

In korte kleine oefeningen word je in deze zomerweek geleid naar beweging en verhalen, stilte en zang. Hierdoor verbind je je op een speelse manier met anderen en kom je nog dichter bij jezelf terecht. 

De cursusweek wordt gegeven van 25 t/m 31 juli op de Nederlandse camping in Noord Frankrijk: centre Lothlorien. 

De magie van het spelen!

Tijdens het spelen integreren we hoofd, hart en lichaam terwijl tegelijkertijd alles wat we doen in het teken staat van plezier. Hiervoor gebruiken we speelse activiteiten¬†zoals verhalen vertellen, zingen en dansen om¬†lichaamswijsheid te ontsluiten die in de loop der jaren is onderdrukt als gevolg van het feit dat je hebt geleerd je ‘te gedragen’ en de regels van de samenleving te volgen. Je zet als het ware het deurtje van je hart weer open.¬†

Vrienden worden met jezelf is een levenslang proces maar tijdens de vele oefeningen die we doen ontdek je methoden die je ook na je vakantie in het dagelijks leven kunt toepassen om meer ruimte, vrijheid en blijdschap te ervaren.

Om mee te doen is geen ervaring vereist. We spelen op een hele laagdrempelige en veilige manier. Je hoeft ook niet creatief te zijn of iets te ‘kunnen’ op theatergebied om mee te doen. Neig jij naar terminale serieusheid of ben je herstellend van je perfectionisme? De kans is groot dat je veel creatiever bent dan je dacht!

Deze cursusweek is geschikt voor iedereen die¬†ge√Įnteresseerd is in het cultiveren van een speelse, luchtige en oprechte verbinding met jezelf en anderen. Het wordt bovenal een week met veel plezier en veel gelach!

Een week pure speelsheid!

Data, tijden en kosten
De workshopweek wordt gegeven van¬†25 t/m 31 juli 2021. We werken dagelijks van 9.30 tot 12.30 uur met pauze halverwege.¬†Deelname kost ‚ā¨200,- per week/ ‚ā¨45,- per dag) excl. verblijf.

Locatie
In de Haute Marne, regio Champagne in Noordoost-Frankrijk ligt Centre Lothlorien, een kleinschalig internationaal gastenverblijf, cursuscentrum en Yoga Teacher opleidingslocatie. Een plek waar mooie ontmoetingen gewoon zijn. Het is een plek die me verwondert en verblijdt en waar ik dus al jaren met veel plezier als gast, vrijwilliger en workshopgever kom. 

Aankomst is op zondag (mede vanwege de weekopening op zondagavond). Op zaterdag gaan de meeste mensen weer naar huis. Maar je mag natuurlijk best langer blijven. Er is een kinderprogramma mocht je het fijn vinden met je hele gezin te komen en eet je mee in het chateau dan zijn de ontbijt – en lunchtijden op de workshop afgestemd.

Verblijfkosten zijn afhankelijk van hoe je wilt verblijven. Een plekje op de camping is mogelijk vanaf 75 euro, een avondmaaltijd kost 19,50 euro. Volpension in het chateau is mogelijk en er zijn ook blokhutten en chalets aanwezig. Kijk op de website voor de mogelijkheden.

Over Xandra als trainer
Xandra van Hooff (1976) woont in Wijchen samen met haar man en twee kinderen. Xandra is opgeleid als docent, pedagoog, transformatief coach en docent in diverse performance arts. Ze werkt sinds 2012 zelfstandig als trainer met diepvoelers, sneldenkers, tekortkoningen en levensbewonderaars.